Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Afrika

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • "Sommerferie" i marts/april

  (Bedømt af 110 personer)
  23.04.15: J. Gilbert
  I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
  Se hele rejsetippet
 • Senegal Blues

  (Bedømt af 20 personer)
  Senegal i Vestafrika er en blandet landhandel. Spring Dakar og Saint Louis over og tag direkte til en af de gode strande i Casamance-provinsen sydpå - hvis der da ikke er udbrudt borgerkrig.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

sol, strand og bølgende vand, brug for mere?
Rejsetips indsendt af:
Roskilde
16. okt. 2010

99% Solgaranti = Cap Verde-øerne

Mit rejsetip omhandler øen Sal. Er du til slapper- eller aktiv- sportsferie ---- helpension eller gourmetmad ---- Sal har det hele og mere til...!
Hotel Belorizonte
Hotel Belorizonte

En helt anderledes ferie,langt mod syd med solgaranti.

Beliggenhed m.m. : Øen Sal ligger meget tæt ved æquator og på højde med Dakar. Rejsesæsonen går fra efterår til forår og regnvejr i denne periode er næsten ukendt. Klimaet er meget behageligt og tørt, ikke for varmt, trods æquatornærhed og der blæser en konstant østlig vind, som er idealt for sportsfolk. Aftener kan være lidt kølige, da øen hovedsageligt består af sand og dermed ikke holder på varmen. Sproget er portugisisk, men man klarer sig fint med engelsk. Hotellet...: Du kan rejse til hotel "Belorizonte", hvor du enten kan booke hotelværelse, eller en bungalow. Man booker altid med morgenbuffet, de andre måltider kan tilkøbes. Bungalow'en er at foretrække, da der er lidt mere plads til 2 personer. Tidligere har der været et minikøkken men, nu er der bare et lille køleskab tilbage. Så husk at medbringe en rejse-el-koger eller lignende, hvis du ønsker at lave te eller kaffe. OBS!! vandet fra vandhanen kan ikke drikkes-- det skal købes.
en dejlig stor levende languste, inden....
en dejlig stor levende languste, inden....

hel-/halvpension på hotellet eller Gourmetmiddage ude ?

Hotel Belorizonte har et udmærket buffet tilbud, både til frokost og aften, men er i det lange løb noget énsartet. Er man med børn på ferie, er det det helt ideale, da der også tages godt hånd om børnene med børneklub m.m. Men hvis du gerne vil prøve alle de lækre tilbud på "sea-food", skal du ud til restauranterne. Restaurant "Odjo d´Água" kan på det varmeste anbefales. Måske ikke det billigste sted, men kvaliteten er i særklasse!! Har du været der et par gange (og lagt drikkepenge, typisk 10-15% afhængigt af mad og service, bliver du hurtigt "genkendt" af cheftjeneren og får altid et godt bord og altid med havudsigt. Grundet klimaet, er vinduer et ukendt begreb, der er altid kun tag over restauranten og skærmet mod østenvinden. Jeg kan på det varmeste anbefale "Languster", der er ligesom hummer uden kløer, og smager helt fantastisk. Kæmperejer er også et hit og de er virkeligt megastore. Dertil må man prøve hvidvin fra øen "Fogo", dejlig tør vin, men pas på, den har 14% alkohol!
Kite-surfere
Kite-surfere

aktiv sportsferie for "vandhunde"

Sal er helt ideel for Kite- og Vindsurfere, da der jo altid blæser en god vind fra øst. Har du ikke udstyret med, kan du altid leje noget, inclusive træner. Stranden er meget lang og dermed ikke så overfyldt, som man kender det fra eksempelvis Canarie øerne. Der er masser af plads til både at øve og udøve sporten.
"airobica" på stranden
"airobica" på stranden

"slapperferie" til alle os andre..... og dog.....

liggestolene samt parasollerne hører til hotellet og er dermed gratis, men som alle andre steder, skal man tidligt op og "reservere" med sit håndklæde, ellers er de bedste gerne hurtigt optaget. For ikke at "dovne" alt for meget, har hotellet arrangeret "airobica" på stranden, hver dag fra Kl.10.00 til nogle dejlige rytmer. Deltagelsen er selvfølgeligt frivilligt. Herefter er der også mulighed at spille enten "volleyball" eller "footeballe" mod/med nogle af hotellets ansatte.
Hotellet's "strandoase"
Hotellet's "strandoase"

en oase ved stranden

heldigvis behøver man hverken at tørste eller sulte, mens man soler sig på stranden. Ganske tæt ved, og under hotellet's regi, finder du en slags snakbar. Her kan du få alle former for læskedrikke og øl samt lidt at spise fra eksempelvis grillen, eller bare nøjes med en sandwich. På hele øen holder man nemlig siesta og specielle åbningstider for restauranter !! og det indebærer, at du ikke kan handle over middag indtil Kl.15.00 og at du først kan spise på restaurant efter Kl.18.00. Men det er altid muligt, at spise på hotellets restauranter, på alle tidspunkter af døgnet.
en strandsælger
en strandsælger

pas på "strandsælgere"

Der er jo mange, der gerne vil tjene en lille skilling hos turisterne og sælger alt fra Sandbilleder til diverse arm- og halskæder ------ illegalt. Pas på, du ikke køber noget, hvor der måske er restriktioner for udførelser af landet! og hvor de måske bliver konfiskeret i tolden!! Særlig ihærdige er også de sælgere på strandpromenaden. de vil gerne forære dig et smykke, enten fordi de lige har fået en baby eller på grund af dit udseende. HUSK man får ALDRIG noget, der er gratis!! efterfølgende vil sælgerne jo gerne ha' dig til at købe noget fra dem, nu hvor de har "givet dig noget", og det vil altid være til overpris!!
træfigur med erotisk "tilsnit"
træfigur med erotisk "tilsnit"

souvenirs

vil du have souvenirs med hjem, er der rige muligheder, da der findes et utal af små butikker, hvor man kan finde alt muligt. Hvis du er til træfigurer, kræver det nok lidt mere søgning, da de fleste kun har de "traditionelle" lange figurer, eller figurer af mere erotisk tilsnit. Hvis man tager sig tid til at søge, kan man godt finde noget, der er værd at tage med hjem. Og HUSK AT PRUTTE om prisen! Det vil næsten være en fornærmelse, at betale den udbudte pris, og så er det faktisk også meget hyggeligt,man kan blive meget overrasket af de mennesker, man prutter med, hvad de har oplevet og hvor i verden de måske har været. Jeg købte en stor træfigur (60 cm), som forestiller en frodig "Big mamma", hvor kunstneren faktisk både har været i Danmark og Norge! Det kom der faktisk en god lang snak over en kop kaffe ud af.
udlejning af "quad's" og jetskooter
udlejning af "quad's" og jetskooter

andre forlystelser ....

Noget, man ikke skal forvente det store af, er nattelivet med masser af diskoteker. Der "arbejdes på sagen" og der findes også et par stykker på destinationen "Santa Maria" på Sal, men forvent ikke standarten som hjemme. Til gengæld har man stor fornøjelse af, at suse rundt på det mest brugte og populære transportmiddel : "quad'en" en form for 4-hjulet motorcykel til enten 1 eller 2 personer. Da øen jo mest består af sand med ganske få veje, er et terrængående køretøj, det mest oplagte transportmiddel. For et par år tilbage i 2007, var der faktisk kun 2 store alfalt veje, hvoraf den éne var landingsbanen og den anden vejen fra lufthavnen til Santa Maria, krydret med ikke mindre end 6 rundkørsler, bare for at "dæmpe" farten, for sidevejene endte bogstaveligt ude i sandet. Øen rundt er også en interessant tur, da den nordlige del af øen har mange klipper, huler og laguner at byde på.
indkøbskvartér
indkøbskvartér

indkøb....m.m...

..er et kapitel for sig, da man ikke altid kan se, om det er en forretning, eller privaten. Men alle folk er meget søde og hjælpsomme og det er meget sjovt at udforske de forskellige forretninger. Nogle gange bliver man meget overrasket over, at en lille uanselig dør, faktisk fører til en ret stor forretning bagved. Er man blevet tilstrækkeligt tørstig under vandringen, er den "Irske Pub" for enden af hovedgaden nærmest et "must". Her er der altid åben, men pas på med "Irish coffee" og lignende i varmen!! Hovedopskriften er: sprut er et must og kaffen er kun for navnets og smagens skyld, altså ikke en hovedingrediens, men det smager pragtfuld!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.