Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Se amerikansk sport på din USA-rejse

Amerikanerne er vilde med sport. Så hvis du virkelig vil opleve amerikanerne på nært hold, skulle du prøve at se noget sport på din rejse til USA. En kamp eller et besøg på et stadion eller i en arena i forbindelse med NBA-basketball, NHL-ishockey, NFL-football eller MLB-baseball kan således let blive en af USA-feriens helt store oplevelser.

Se nedenfor hvordan du gør, for at se sport på din rejse i USA.

De fire gigantiske sportsligaer i USA

De fire gigantiske sportsligaer i USA
Basketball, ishockey og amerikansk football
De fire store amerikanske, professionelle sportsligaer, NBA, NFL, NHL og MLB interesserer rigtig mange danskere, der følger godt med i de populære sportsgrene på nettet og hjemme i tv-stuerne. Så når rejsen går til USA, vil mange gerne ind og se basketball-stjernerne live i en NBA-kamp eller følge nogle af de danske ishockey-spillere i NHL-ligaen. Derudover har amerikansk football i efterhånden mange år haft en nærmest kultagtig status i Danmark på grund af den store TV-dækning hver søndag aften i sæsonen.

Baseball mindst kendt af danskere men størst i USA
Amerikansk baseball er blandt danskere nok den mindst kendte af de fire sportsgrene, men det kan i høj grad anbefales at se en kamp. For baseball er ubetinget den største sport i USA, og hele baseball-kulturen er så ærke-amerikansk, at en baseball-kamp måske vil være en af de allermest amerikanske souvenirs at få med sig hjem.

Hvordan ser du amerikansk sport på din rejse?

Hvordan ser du amerikansk sport på din rejse?
Hvornår spilles der?
I USA er der generelt god mulighed for at se en kamp inden for en af de store, amerikanske sportsgrene. For alle fire ligaer gælder det, at sæsonen indledes med grundspil, hvor der spilles kampe i hele USA. I slutspils-perioden er der længere mellem kampene både geografisk og tidsmæssigt.

Køb af billetter
Uanset om man følger et bestemt hold, eller blot gerne vil se en kamp, anbefaler FDM travel, at man køber billet af autoriserede forhandlere, f.eks. på klubbernes hjemmesider. Det anbefales at købe billet i god tid. Vær opmærksom på, at især slutspilskampene hurtigt bliver udsolgt. Billetpriserne kan variere rigtig meget afhængig af kampens vigtighed og hvor på stadion, man ønsker at sidde. Adgang til en NBA-kamp kan f.eks. koste fra 50$ til langt over 1000$ for en enkelt billet. Hvis man ikke har nået at købe billet hjemmefra, kan man også forsøge at tage ud på stadion eller klubbens billetkontor og købe billetterne der.

Find en kamp til din planlagte rejse
Hvis man har planlagt sin USA-rejse og gerne vil se en hvilken som helst kamp, mens man er der, anbefaler FDM travel følgende:

  • Undersøg hvilke kampe, der spilles i nærheden af feriemålet, f.eks. i denne oversigt over de amerikanske staters professionelle sportshold: Se oversigten her
  • Vælg en sportsgren og et hold, der passer ind i ferieplanerne og køb billet på klubbens hjemmeside

Arrangér en rejse i forhold til kampe
Hvis man gerne vil planlægge sin USA-rejse for at se sin favoritsport eller sit favorithold live, anbefaler FDM travel følgende:

www.nba.com, www.nhl.com, www.nfl.com og www.mlb.com kan man enten klikke sig ind på en passende dato i kalenderbjælken øverst på siden og se, hvilke kampe, der spilles hvornår. Eller man kan klikke på fanebladet ”tickets” og søge på billetter og se, hvilke kampe der rent geografisk passer ind i ferieplanerne.

NBA – den amerikanske basketball-liga

NBA – den amerikanske basketball-liga
NBA (National Basketball Association) er den dominerende professionelle basketball-liga i Nordamerika. Ligaen består af 29 hold fra USA og et hold fra Canada. NBA er opdelt i Eastern Conference og Western Conference. Hver af disse er opdelt i tre divisioner. I øst er det Atlantic, Central og Southeast, mens det i vest er Midwest, Pacific og Southwest. Vinderne fra Eastern- og Western-mesterskaberne mødes i NBA-finalen. NBA-grundspillet (regular season) spilles fra slutningen af oktober til slutningen af april, hvorefter slutspillet (Play Offs) spilles frem til slutningen af juni. Læs meget mere om NBA, kampe, billetter, arenaer etc. på www.nba.com.

Læs mere om NBA på dansk i Wikpedia her
Læs endnu mere om NBA i den engelsksprogede wikipedia her

NHL – den amerikanske ishockey-liga

NHL – den amerikanske ishockey-liga
National Hockey League er den professionelle, amerikanske ishockeyliga med syv hold i Canada og 23 hold i USA. NHL er verdens stærkeste ishockeyliga. Holdene spiller om Stanley Cup, det ældste trofæ i professionel, nordamerikansk sport, som bliver tildelt det hold, der vinder slutspillet. NHL tiltrækker de dygtigste spillere fra hele verden og har for tiden spillere fra cirka 20 forskellige lande, heriblandt seks danske spillere. NHL-grundspillet (regular season) spilles fra begyndelsen af oktober til begyndelsen af april, hvorefter slutspillet (Play Offs) spilles frem til slutningen af juni.  Læs meget mere om NHL, kampe, billetter, arenaer etc. på www.nhl.com.

Læs mere om NHL på dansk i Wikipedia her
Læs endnu mere om NHL i den engelsksprogede wikipedia her

NFL - den amerikanske football-liga

NFL - den amerikanske football-liga
NFL eller National Football League er den professionelle liga for amerikansk fodbold i USA. NFL er opdelt i to ligeværdige konferencer: AFC og NFC, som begge består af 16 hold fordelt rundt i USA. Disse konferencer er hver opdelt i fire divisioner: nord, syd øst og vest. I august spiller holdene fire træningskampe som opvarmning til sæsonen, som er på 17 runder fra september til december. I januar er der slutspil, og finalen, Super Bowl, spilles en af de første søndage i februar. Læs meget mere om NFL, kampe, billetter, stadions etc. på www.nfl.com.

Læs mere om NFL i Wikipedia her
Læs endnu mere om NFL i den engelsksprogede wikipedia her

MLB – den amerikanske baseball-liga

MLB – den amerikanske baseball-liga
Major League Baseball (MLB) er det bedste og mest prestigefyldte niveau inden for baseball.  Grundspillet spilles fra første søndag i april til første søndag i oktober, og slutspillet spilles i oktober og november. Det kan også anbefales at tage ud og se den såkaldte ’Springtraining’, idet de fleste amerikanske baseball-hold fra februar til april træner i mange af de varme, turistområder, bl.a. i Florida. Baseballbilletter er typisk forholdsvis billige, og der spilles så mange kampe, at man ofte kan få billetter, hvis man bare dukker op ved stadion – dog ikke ved slutspilskampe eller andre vigtige kampe. Læs meget mere om MLB, kampe, billetter, stadions etc. på www.mlb.com.

Læs mere om MBA på dansk i Wikipedia her
Læs endnu mere om MLB i den engelsksprogede wikipedia her
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/new-zealand/koer-selv-tips/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.