Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Elephant Island

Elephant Island er en isdækket bjergrig ø ud for Antarktis’ kyste. Øen ligger i den yderste del af Sydshetlandsøerne i Sydhavet. Navnet Elephant Island kan både tilskrives at øen er formet som et elefanthoved men også tilstedeværelsen af elefantsæler. Mens øen ikke har nogen nævneværdig flora eller fauna er der rig mulighed for at se migrerende æselpingviner og sæler og rempingvinerne yngler her i ynglesæsonen.

Mere om Elephant Island

Mere om Elephant Island
Besøgende, der gerne vil opleve naturen i dens mest rå udformning er kommet til det helt rette sted. Elephant Island er en lille del af planeten, der er fuldstændig upåvirket af mennesker og I bliver helt sikkert ikke blive skuffet.

Denne lille ø i Weddellhavet har spillet en stor rolle i en polarforskningshistorien, for den er hjemsted for en af de mest legendariske bedrifter.

Den modige besætning på skibet Endurance, ledet af den frygtløse opdagelsesrejsende Ernest Shackleton, var fanget i isen i 1916 under en polarekspedition.

De søgte tilflugt her på Elephant Island og Schackelton efterlod besætningen mens han selv sammen med 5 andre mænd sejlede de 1.287 km i en åben redningsbåd til South Georgia-øerne, hvor de vidste at der var en hvalfangerstation.

Fire måneder efter at den øvrige besætning var blevet efterladt i den mørke isnende vinter på Atnarktis, blev de reddet af Schackleton og skibet Yelcho, som kom sejlende fra Punta Arenas i Chile.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.