Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Asien

Læs mere om rejser til Asien

Aqaba og omegn...
Rejsetips indsendt af:
Claus Peter Kildahl Nielsen
København
14. maj 2011

Aqaba og omegn...

Aqaba i Jordan er placeret et spændende sted. 5 km mod vest ligger Israel og 20 km mod sydøst ligger Saudi-Arabien. Desuden ligger Egypten "lige" på den anden side af Det Røde Hav og kan ses fra South Beach (mere om den strand senere!).
Det giver en spændende sammensmeltning af kulturer. Atmosfæren er muslimsk med et strejf af den vestlige kultur, mens maden er udpræget arabisk.

Aqaba er frihandelszone, hvorfor priserne generelt er en del billigere end hjemme i DK. Krydderier, tøj og elektroniske dimser fås til rigtigt gode priser i souk'en (markedet), som ikke er et marked i den forstand, men små forretninger side om side i centrum af Aqaba.

Strandene i Aqaba er et kapitel for sig selv, da der generelt ikke findes nogen...? Selvfølgelig findes der strande - helt præcis 3 stykker, men... Den offentlige badestrand, som ligger i city er både beskidt og overfyldt med de lokale og ikke særligt turistvenlige. Her bliver set skævt til dig, hvis du f.eks. kommer i en bikini... Kaminski-stranden er lækker, men ejes af hotelkæden Kaminski og adgang koster 25 JD. Det samme gælder Mövenpick-stranden. Også denne er ejet af en hotelkæde (Mövenpick...) og her koster det 40 JD for adgang.

Det bedste bud er en taxitur til South Beach og evt. til "Japanese Garden"-området, som ligger ca. 20 min kørsel syd for Aqaba. Her finder man milelange strande, hvor man næsten er helt alene. De er flotte og vandet er krystalklart. Turen med taxi koster 5-7 JD. Ved "Japanese Garden" finder man desuden et koralrev ca. 20 m fra kysten og da den ligger lige ved beduin-hotellet, så er der også mulighed for lidt vådt og tørt (fiskeplatten kan varmt anbefales).
 
Er man til store ting..., så er et besøg til verdens største fritstående flagstang et besøg værd. Flagstangen er 130 m høj og vejer den nette sum af 172 ton. Flaget kan næsten ses fra "alle" vinkler, når man går rundt i Aqaba by, men det er også 60x90 m, så... Flagstangen ligger lige for enden af den offentlige strand og er vis-a-vis bymuseet, som også er et besøg værd.
...og pludselig åbner Petra sig!
...og pludselig åbner Petra sig!

Petra...

Et besøg i Petra er et must...
Petra ligger ca. 120 km nord for Aqaba og køreturen tager én igennem den jordanske del af "The Great Rift Valley", som slynger sig fra Syrien til Mozambique.

Fra besøgscentret går man de ca. 500 m omgivet af de 24 Djin-blokke, grave m.v. til selve "Al Sig", som er den 1,2 km kløft, der bringer én til Petra (Khazneh Al Firaun).

Selve turen igennem Al Sig'en er næsten hele turen værd! Flere steder er passagen kun et par meter bred og pludselig står man på to kontinentsokler - den tyrkiske og den arabiske.
Til slut i Al Sig kommer man til et skarpt sving og så åbner Petra sig! Et fantastisk syn! Man føler sig næsten som Indiana Jones...uden hest og pisk!

Petra er stor... Ja, meget større end der tid til. Hele området fylder 54 km2, men det gængse kan dog ses på 3-4 timer. Er man en mindre bjergbestiger, så er der to ture til spændende områder - en 45 min (svær) bestigning til Umm Al-Biyara og en 25 min (middelsvær) tur til Al Madras.

Det er fristende, at købe en lastbilfuld af drikkevarer før du begynder turen fra besøgscentret, men slap helt af... Der er flere kiosker, restauranter m.v. i selve Petra-området. Det samme gælder toiletter (dog fandt jeg sjældent toiletpapir i dem, så medbring noget selv!).

Mangler du et godt kort over Petra? Det finder du lige her: http://www.petrapark.com/files/Petra-map-CSRM-2-large.jpg (officielle kort fra Petra's egen Website).
Vil du se hele filmserien fra Aqaba?

Vil du se hele filmserien fra Aqaba?

Klik her for den fulde filmserie - der er 119 billeder:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150542970395084.647358.648640083&l=a05775b04b

Kommentarer til rejsetippet om Asien

Ændring af adresse til billeder fra Aqaba og Petra.

22/02 2014 Claus Peter Kildahl Nielsen
Adressen til billedserien om Aqaba og Petra i Jordan er ændret til:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150542970395084.647358.648640083&type=1&l=7cba51c5bf

Jeg håber du får glæde af billederne!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.