Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Puerto Madryn

Den 28. juli 1865 ankom 150 walisiske indvandrere ombord på det gode skib Mimosa. Som det ofte var almindeligt i de dage, gav de nye argentinere den naturlige havn navnet Puerto Madryn efter Baronen af Madryn hjemme i Wales. Puerto Madryn er en tilbagelænet by med ca. 80.000 indbyggere. Den størrelse har byen nu ikke altid haft, og frem til engang i 1970’erne var her faktisk kun ca. 6.000 indbyggere. Det ændrede sig med et trylleslag, da den store aluminiumsfabrik slog dørene op i 1973. Siden da er der åbnet adskillige flise-, fiske- og keramikfabrikker, og byen er som resultat blevet en af de hurtigst voksende i Argentina.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Pingvinkolonien Punta Tombo

Midt på Patagoniens atlanterhavskyst, et par timers kørsel sydpå fra Puerto Madryn, ligger Punta Tombo, hvor Magellanpingvinerne hvert år kommer for at parre sig. Punta Tombo kan bryste sig af at være den vigtigste koloni for Magellanpingviner i hele Patagonien, og mere end 1,5 mio. pingviner kommer for at yngle her.

De første pingviner ankommer i september og bliver her frem til midten af marts. Det er vigtigt at huske på, at vi skal besøge et fredet naturområde, og det er naturligvis forbudt at røre pingvinerne. De skal have fred og ro til at opfostre deres unger. Det er nu nok også de færreste, der har lyst til at stikke hånden helt frem til en pingvin, for selvom de ikke er spor aggressive, så vil de, hvis de føler sig truet, hakke med deres skarpe næb.

Naturreservatet Punta Tombo blev oprettet i 1979 med det formål at beskytte den lokale fauna. I dag er der adgang til reservatet, og man går ad de afmærkede stier og kommer ganske tæt på dyrene.

Puerto Madryn

Udenlandske besøgende drages af kystvejen Avenida Roca, der lokker med sine mange restauranter og barer. De lokale er lidt mere prisbevidste og benytter sig hovedsageligt af de kulinariske tilbud et par gader fra kysten.

Stranden er stor og bred, og fra midten af december indtil midten af marts kan man fint tage sig en dukkert i havet, der som regel ligger roligt i bugten Golfo Nuevo. Her er en afslappet feriestemning og det giver den besøgende lyst til at geare helt ned og indsnuse den lokale stemning.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til kaj ca. 5 km fra centrum i Puerto Madryn. Det er lettest at tage en taxa ind til bymidten, medmindre I deltager i en af de udflugter, som skibet arrangerer.

Klima

Puerto Madryn har et tempereret ørkenklima, der er påvirket af beliggenheden ved havet. Her falder i gennemsnit kun ca. 16 mm regn om måneden, men byen kan være meget blæsende, især om vinteren, så det er en god ide at huske en vindjakke.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-samet/kantary-bay-hotel-and-serviced-apartments-rayong.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.