Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Armenien

  • Armenien - et smukt land i Kaukasus

    (Bedømt af 4 personer)
    14.01.11: Erik Jespersen
    Rejseindtryk fra Armenien. Nys hjemkommet fra en tur til Armenien og Georgien vil jeg forsøge at give et lille indtryk af det første land, vi besøgte – nemlig Armenien.
    Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

Armenien  - Middelhavsstemning i Yerevan
Rejsetips indsendt af:
København
24. juli 2012

Armenien - Middelhavsstemning i Yerevan

Armenien er et gæstfrit rejsemål, og hovedstaden Yerevan er ingen undtagelse.
Jeg har fået en ny yndlingsby, eller måske nærmere endnu en af dem.
Hvis man lige ser bort fra at det nærmeste vand er det Kaspiske Hav, føles Yerevan næsten som Sydfrankrig, i alle de lune måneder leves livet udendørs.
Pladser og torve er fulde af caféer og restauranter og det summer af liv, og Ararat - der ligger på den tyrkiske side af grænsen - er synligt fra de fleste steder i byen.
Cascaderne i Yerevan
Cascaderne i Yerevan

Tag den indvendige rulletrappe op og nyd udsigten

I dagtimerne kan man f eks slå sig ned på en af caféerne omkring ”Cascaderne” et kæmpemæssigt trappemonument med skiftende kunstudstillinger ude og inde, og om aftenen skal det være ved ”Republic Square” hvor springvandet oplyses og springer i takt til lyden af klassisk musik og filmtemaer fra de skjulte højtalere.

Republic Square
Republic Square

Prisniveauet er absolut i den rimelige ende af skalaen for både overnatninger, mad og drikkevarer, og man kan køre i taxi fra den ene ende af byen til den anden for 30-40 kroner.
Selvfølgelig kan man også finde 5-stjernede hoteller hvor prisen minder meget om vesteuropæisk niveau, men hvis mindre kan gøre det, kan der jo blive plads til flere overnatninger i budgettet.
Garni templet
Garni templet

Tag på en dagtur

Selv om Yerevan er en gammel by, er der ikke mange gamle bygninger tilbage, men man skal ikke langt væk for at opleve historiens vingesus.

En god times kørsel fra Yerevan ad støvede veje kan man opleve 2 UNESCO sites.

Det ældste, fra det 2. århundrede, og kun delvis dokumenterede Garni Tempel, er i græsk-romersk stil og antages at være viet til Mithra, en af ”top guderne” i den gamle persiske Zoroaster religion.

Andre forskere mener at der er tale om et gravmæle for en romersk-armensk hersker, men de genopbyggede rester af området er under alle omstændigheder et imponerende syn, som de ligger der med udsigt over en lang dal med en flod i bunden.
Geghard klostret
Geghard klostret

Armensk kirkehistorie

Armeniens historie er dybt rodfæstet i kristendommen, der har haft tag i landet siden det som verdens første land i år 301 fik kristendommen som statsreligion.

Geghard Klostret ligger ca. 10 km længere ude. Det er delvis hugget ind i klipperne og har været benyttet siden det 4. århundrede og er det stadig, ikke mindst til søndagsmesse.
Geghard klostret
Geghard klostret

Tag til søndagsmesse i Geghard

Den armenske version af ortodokse kristendom har elementer man ellers forbinder med Det Gamle Testamente, og her i Geghard er dyreofre, typisk høns og lam, helt almindelige, og udgør en del af de lokale præsters menu når offerhandlingen har tjent sit hovedformål.

Duften af røgelse er tung og på en heldig søndag, dvs. en af de mange helligdage, kan man opleve ægte gregoriansk munkesang.

Side om side med kristendommen, lever de gamle hedenske traditioner også i bedste velgående. Typisk er der opført klostre omkring de gamle helligsteder, kilder, store sten osv. og her har man inden kristendommen rigtigt slog igennem hængt tøjstumper på ”ønsketræer” for at mildne skæbnen. Det gøres stadig, også selvom de lokale præster ikke sætter synderlig pris på det.

Hvis ikke det var for turistbusserne og de mange oplysningsskilte på flere sprog, kunne man nemt tro man var blevet sendt mange århundreder tilbage i tiden.
Ararat destilleriet
Ararat destilleriet

Sightseeing i Yerevan

Tilbage i Yerevan kan man f eks gå i operaen eller til en klassisk koncert til en brøkdel af hvad det vil koste i Danmark.

Byen rummer også et hav af museer og udstillinger der er værd at besøge, så der er ingen risiko for at kede sig.

Man kan også tage på vin- eller cognac smagning, Armenien producerer efter manges mening verdens bedste cognac, efter Yalta Konferencen hvor Winston Churchill fik den serveret, drak han, ifølge historien i hvert fald, aldrig fransk cognac igen.
Den bedste er efter min mening ”Ararat”, der er produceret siden 1887, men der er mange variationer man kan prøve sig frem i mellem.

Trænger man til noget koldt og læskende, er der vandfontæner alle vegne og til forskel fra så mange andre steder er vandet sikkert at drikke – og kommer fra de samme kilder som det der bliver tappet på flaske.

Kom i maj/juni måned eller i september hvor dagtemperaturen oftest ligger stabilt omkring de 25 grader.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.