Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Adelaide

Læs mere om rejser til Adelaide

Rejsetips af samme forfatter

Barossa Valley/South Australia
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
30. jan. 2011

Barossa Valley/South Australia

Vi havde kørt meget rundt i staten Victoria. Nu ville vi besøge Barossa Valley, som ligger ca 50 km nord for Adelaide i staten South Australia.
Vi krydser grænsen til South Australia og sætte uret ½ time tilbage. Vi må ikke have frugt med over grænsen og vi blev kontrolleret. Det er for at standse frugtfluen. Og det ser ud til at virke. Hvis du snyder er bøden på ca. 1.400,- kr.
Campingpladsen
Campingpladsen

Tanunda

I dag er vejen helt anderledes, her er vinmarker og anden afgrøde, dog kommer der store arealer som er øde. Vi kører forbi store vinfabriker, nogle af navnene kender vi.

Vi kører alligevel langt den dag og ender i Tanunda, som ligger midt i Barossa Valley. Og hvad skal vi så se her? Det er et gammelt vinområde med mange vingårde.

På turistkontoret kunne de ikke forstå at vi ikke ville betale ”en bondegård” men bare en simpel overnatning. Så vi kørte ud til en campingplads, hvor vi fik en hytte. Den havde alting, lige fra bad og toilet til køkken og stue med aircon. Så her blev vi 2 dage.

Skulpturparken
Skulpturparken

Barossa Scenic Heritage Drive

Det er en dejlig morgen og de vilde kaniner er her stadig, de kom efter solen var gået ned, sammen med en masse papegøjer. Det ser flot ud, når papegøjerne er samlet i træerne lige ved os – de laver en masse støj – men flot er det.

Vi vil køre ”Barossa Scenic Heritage Drive”. Det er en tur på 57 km (hvis man ikke lige kører forkert). Man kører gennem gamle byer, masser af vinmarker og hvor man kan købe ”ved døren” (det er ikke billigere) du kan så smage på vinen før du køber. Problemet er at Kjeld ikke kan smage så meget, han skal jo køre!

Seppeltfield Road
Seppeltfield Road

Seppeltfield Road

Da vi kørte uden for Tanunda, lå der en bakke, hvor du kunne se ud over området. Her kan du virkelig se at det er et vinområde. Der var desuden en skulpturpark. Helt ude på landet, i et gammelt hus fra 1885, kunne man købe materialer til patchwork og quilt.

Vi fik ikke besøgt ølfabriken i Greenock, da den ikke var åben, men vi fik smagt produktet på pubben, ikke så dårligt.

Vi kørte meget på Seppeltfield Road, hvor der ligger 17 vingårde. Vejsiden er tilplantet med dadelpalmer, som blev plantet som et arbejdsprojekt for mange år siden.

Seppeltfamiliens gravsted
Seppeltfamiliens gravsted

Hvilken vingård skal vi vælge?

Ved siden af vinfirmaet Seppeltsfield ligger Seppeltfamiliens gravsted, som er et stort mausoleum, med udsigt over dalen.

Vi havde ikke bestemt os til hvilken vingård, vi ville besøge men vi tog en vilkårlig på vejen hjem. Det blev firmaet Torbreck, som ligger ved byen Marananga. Her blev vi budt rødvin i flere prisgrupper, fra 100 kr. til 1000 kr. Så kan man virkelig smage forskel!

Selvfølgelig skulle vi besøge den tyske slagter i Nuriootpa, her købte vi leverpostej og spegepølse.

Vi var så heldige at ”komme hjem” før det begyndte at regne. Det blev ikke til det helt store men det rensede luften. Temperaturen ligger på omkring 38¤.
The Barossa Reservoir
The Barossa Reservoir

The whispering wall

Derefter besøgte vi ”The whispering Wall”. Det er en stor dæmning, som er bygget i 1902 men det særlige ved dette bygningsværk, som er 140 m, er at hvis du står på den ene side og taler, kan den anden person over på den anden side, høre det helt klart, lige som i en telefon.
Barossa Valley/South Australia

Verdens største gyngehest
Verdens største gyngehest

Verdens største gyngehest

Derefter gik det til verdens største gyngehest! Den ligger i byen Gumeracha. Det er en legetøjsfabrik, som har dette vartegn. De havde mange dejlige ting.

Nu skal vi igen gennem vinmarker, før vi nåede til Hahndorf. Det har regnet hele dagen men alle skal til Hahndorf og hvorfor så det? Byen blev grundlagt i 1838 af tyske immigranter. De fandt jord omkring Adelaide Hills og her er mange vingårde. Byen skal se ud som en tysk by men det synes ikke vi, som har været i Tyskland Den er meget turistpræget.

Vi sluttede i Robe. Det er en typisk turistby ved havet. Det er sidste by inden vi kører ud på turen ”Great Ocean Road”.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Adelaide

Hoteller i Adelaide
i Adelaide
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/slovenien/ljubljana/fantastisk-lille-slovenien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.