Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Australien rejsetilbud

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Alice Springs

Udflugter fra Alice Springs

Rejser til Alice Springs

Den lille provinsby Alice Springs med knap 30.000 indbyggere er Northern Territorys næststørste by og lidt af en oase med masser af grønne træer og kunstvandede plæner. Alice Springs ligger 1.500 km fra de nærmeste større byer, Darwin mod nord og Adelaide mod syd. Hvor byen stopper begynder de røde karakteristiske klipper.

Australiens røde hjerte


Mødet med Alice Springs

Der kan være langt til den næste farm fra Alice Springs
Kommer du til Alice Springs sydfra, eller via lufthavnen, får du de første indtryk af byen, lige efter du er kørt gennem hullet mellem de to lange bjergkæder Eastern og Western MacDonnells. Med deres savtakkede toppe og ophobede eroderede jord på begge sider får du her en fornemmelse af det urgamle landskab, du konfronteres med overalt i Centralaustralien. Inde i selve Alice Springs finder du en håndfuld spændende seværdigheder på trods af byens beskedne størrelse.

Flying Doctors
Hos De Flyvende Læger (Flying Doctors) i Alice Springs får du en rundvisning, der slutter i souvenir-butikken med indlagt café. Alt du køber her støtter det gode formål at holde lægerne flyvende. I Alice Springs kan du også besøge School of the Air, hvor børn på fjerntliggende gårde modtager fjernundervisning.
Vidste du... at Alice Springs er opkaldt efter en kvinde?

Vidste du... at Alice Springs er opkaldt efter en kvinde?

I den historiske afdeling finder du et museum for det gamle Ghan-tog samt den oprindelige telegrafstation, der var grunden til at anlægge Alice Springs her i midten af ingenting. I 1860’erne og 1870’erne opførte man en telegraflinje fra Adelaide til Darwin og herfra forbandt et undersøisk kabel Darwin med Singapore, som havde forbindelse til det imperiale hovedkvarter i London. Hertil skulle man bruge nogle telegrafstationer undervejs, bl.a. Alice Springs, der blev opkaldt efter telegrafistens kone. Så kunne det vist heller ikke blive mere lokalt.

Biografen i Alice Springs
Vest for bymidten i Alice Springs finder du et kulturområde med bl.a. biograf, aboriginalt kulturcenter og et lokalt museum for ikke mindst transport, der er en vigtig del af tilværelsen i midten af Australien.
Aboriginal kunst

Aboriginal kunst

I Alice Springs findes der en del udmærkede gallerier, hvor du kan se og købe lokal aboriginal kunst. Faktisk startede det moderne aboriginale kunsteventyr i Centralaustralien, da en hvid lærer smed noget malergrej bag i sin ute (en ladvogn på australsk) og kørte ud til et aboriginalsamfund, som gik i gang med at male deres fortællinger. Inde i Alice Springs vil du helt sikkert også støde på forhutlede aboriginere, men du skal huske på, at deres kultur har været under hårdt pres siden den hvide mand kom og mange steder ret brutalt tog landet fra dem.
Standley Chasm

5 anderledes oplevelser i Alice Springs

 
 1. Tag til aboriginal middag med efterfølgende didgeridoo og ceremoniel dans.
   
 2. Prøv en kameltur på Camel Frontier Farm.
   
 3. Tag til ørnedemonstrationsflyvning i Desert Park
  .
 4. Besøg Palm Valley, hvor palmer fra en fjern fortid, hvor Centralaustralien var helt anderledes frodig, stadig vokser.
   
 5. Besøg Standley Chasm og gå gennem den smalle klippesprække i de røde klipper.
En kølig dukkert vest for Alice Springs

Vest for Alice Springs

Kører du langs Western MacDonnells, er første stop ikke særlig langt fra byen Desert Park, hvor man har opbygget en lang række habitater, der er typiske for den australske ødemark. Og ja, der er faktisk stor forskel på, hvad der trives hvor, hvilket er spændende set med vores europæiske øjne, der ikke umiddelbart kan se forskellen på meget tør og endnu mere tør. Herude vil du forstå, at et næsten umærkeligt skrånende terræn kan betyde forskel på liv og død for mange dyre- og plantearter.

Parken har også bure med krybdyr, fugle og pungdyr. Længere vestpå følger nogle enestående klippeformationer, bl.a. Simpsons Gap, hvor du kan se klippekænguruer, og en række vandhuller, hvor en kold dukkert – eller ved Glen Helen Gorge – en svalende øl, er svaret på varmen.
Øst og syd for Alice Springs

Øst og syd for Alice Springs

Øst for Alice Springs kan du se aboriginale klippemalerier ved Emily and Jessie Gaps Nature Park. Syd for Alice Springs ligger Frontier Camel Farm, hvor du kan studere dromedarens brogede historie i Centralaustralien på billeder i en blikhal, hvor de serverer den klassiske og ret forfærdelige ødemarkskaffe. I større afstand fra Alice Springs kan du besøge den specielle klippesøjle, Chambers Pillar, meteorkrateret ved Henbury, eller den gamle missionsstation for aboriginere, Hermannsburg.

Kør videre fra Alice Springs

Kør-selv gennem Northern Territory
Ønsker du at leje bil? Lej en bil i Alice Springs - eller læs mere om billeje i Northern Territory.

Nordpå mod Darwin
Nordpå fra Alice Springs kører du ad Stuart Highway mod Darwin og Townsville (husk at dreje fra i Three Ways). Grusvejsalternativer findes også, men du skal være velforberedt. Fx kan du prøve Tanami Desert Track, hvor du før eller siden ender i Kimberley.
Darwin
Kimberley

Sydpå til Adelaide
Sætter du kurs mod Adelaide fra Alice Springs, er det Stuart Highway syd, du kører ud ad. Mange fortsætter fra Alice Springs til Ayers Rock. Her kan du også køre ad Stuart Highway til du kommer til Lasseter Highway ved Erldunda. Alternativt kan du i firehjulstrækker køre via Helen Gorge, eller ad asfalt til Hermannsburg, og herfra fortsætte ad grusvej til Kings Canyon, der er en fantastisk kløft komplet med palmetræer og med mulighed for en vandretur randen rundt. Fra Kings Canyon kører du så ud til Lasseter Highway, der forbinder Uluru/Ayers Rock med hovedvejen Alice Springs-Adelaide.
Adelaide

Nordvestpå til Ayers Rock (Uluru) og The Olgas (Kata Tjuta)
Ønsker du at køre til Ayers Rock (Uluru) fra Alice Springs følger du hovedvejen i nordgående retning mod Adelaide og drejer så af for at følge vejen, der fører dig ind til klippeformationerne.
Ayers Rock (Uluru)
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.