Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alice Springs

 • Tag the Ghan fra Alice Springs til Darwin

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 7 personer)
  28.07.11: Ulla Skytte
  Når I har udforsket det fantastiske område omkring Ayers Rock så tag nattoget fra Alice Springs op til Darwin. Toget afgår hver mandag fra Alice Spring og fra april-oktober også torsdag.
  Se hele rejsetippet
 • Alice Springs – svæv over bushen

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 9 personer)
  28.07.11: Ulla Skytte
  Har I en overnatning i Alice Springs efter de uforglemmelige oplevelser ved Ayers Rock, så stå tidligt op og tag med på ballontur. I bliver hentet på jeres hotel ca. kl. 5 om morgenen og køre ud i det mørke og åbne landskab.
  Se hele rejsetippet
 • Alice Springs

  (Bedømt af 4 personer)
  19.05.11: Pia Wind
  Australien er et fantastik rejseland. Vi rejste rundt fra Darwin i nord til Alice Springs i midten (Ayers Rock/Uluru) til Cains nordpå og sydpå til Sydney - med Greyhound bus.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Alice Springs

Rejsetips af samme forfatter

 • Levadaer på Madeira

  (Bedømt af 5 personer)
  10.11.11: Steen Jensen
  I foråret var min kone og jeg sammen med et par venner på Madeira i 14 dage. Vores venner havde aldrig været der før, og de havde kun lidt kendskab til øen, og hørt vores rosende omtale heraf.
  Se hele rejsetippet
 • Den gamle by Slesvig

  (Bedømt af 3 personer)
  27.10.11: Steen Jensen
  I sommer var i Slesvig by, og hvis man er historisk interesseret er det en meget interessant by.
  Byen har en flot historisk bydel, hvor byens gamle danske domkirke overstråler alt andet.
  Se hele rejsetippet
 • Calpe Klippen nord for Alicante

  (Bedømt af 6 personer)
  30.12.09: Steen Jensen
  Vi har været flere gange i Calpe, som ligger ca. 80 km nord for Alicante. Ved byen ligger Calpe Klippen, som er en imponerende klippe på 326 m.
  Læs hele rejsetippet
Alice Spring/Ayers Rock mm.
Rejsetips indsendt af:
Steen Jensen
Aabybro
5. feb. 2009

Alice Spring/Ayers Rock mm.

På bustur fra Alice Spring til Kings Kanyen, Ayers Rock, Mount Olgas og retur til Alice Spring. Sikken en oplevelse.

Ankomst

Vi (2 voksne og 2 børn på 5 og 6 år) lande i Alice Springs lufthavn ved middagstid sidst på efteråret, og gik ind i ankomsthallen. Her var køligt og masser af mennesker. Vi havde bestemt os for at vi ville købe en guidet tur ind til Kings Kanyen, Ayers Rock og Mount Olgas. Så vi gik videre udenfor lufthavnen, hvor vi så en stor øde parkeringsplads og ellers kun øde natur. Luften stod helt stille og der var utroligt varmt. Ved en stander kunne vi se et skilt hvor der stod Taxi. Vi kaldet en Taxi, og fik at vide der nok ville gå 15 minutter.
Turen starter

Turen starter

Vi blev kørt ind til et turistbureau i Alice Spring, hvor vi så på ture. Vi faldt for et lille selskab, som godt ville give børnerabat. Vi ville blive hentet ved bureauet ca. 2 timer senere.
Da vi blev hentet, var der allerede en del mennesker i bussen, og 2 personer fra South Australia kommenterede meget surt, hvad vi ville på så hård en tur med 2 små børn.
Det lille selskab på ca. 15 personer, kørte straks videre ind til Kings Kanyen. Her slog vi lejr med lejrbål, og chaufføren/guiden lavede aftensmad herover. Da vi nærmede os midnat, meddelte guiden at nu gik han til ro, for vi skulle op næste morgen kl. 5, for at kunne nå at gå Kings Kanyen inden det blev for varmt. Og selvfølgelig var vores børn med til det sidste. Vi lagde os i nogle swags, som selskabet stillede til rådighed.

1. dag

Næste morgen blev vi vækket som lovet kl. 5. Vi havde en ½ time til at gøre os klar. Og derefter kørte vi hen hvor vores vandretur i kanyen starter. Vi gik op og ind i kanyen i morgenskumringen, og fik en flot vandretur omkring 5 timer med rigtig mange flotte views, spændende blomster og planter, og vi kom bl.a. til et vandhul, hvor vi holdt pause i ca. ½ time. Rigtig flot.
Da vi var færdige med turen, kørte vi ind til Ayers Rock, for at få billeder af den berømte klippe i aftenssolen. Klippen ændrer kulør/farver medens solen går ned.
Herfra kørte vi ind på en Campingplads ikke langt fra klippen. Her lavede vi selv aftensmad over lejerbålet. Rigtig hyggeligt. Vi fortsatte alle igen med at snakke, indtil vi kom til midnat. Så gik vi alle til ro, for at blive vækket næste morgen kl. 5. Her kunne vi næsten ikke finde vores yngste datter, hun var forsvundet helt ned i bunden af swagen. Natten havde været rigtig kold (2 grader).

2. dag

Jeg ville lige have et morgenbad inden turen, så jeg gik ind i fællesbygningen, og åbnede for den varme hane. Trak tøjet af og stod og ventede i 10 min på det varme vand. Jeg skal hilse og sige det føles rigtig koldt i 2 grader. Men endelig fik jeg det varme bad, og vi kørte ind til Ayers Rock, hvor vi der ville det, kunne bestige klippen. Jeg besteg klippe, selvom det er forbudt ifølge de indfødtes love.
Medens jeg var på klippen, kørte min kone og børnene med bussen rundt om klippen, hvor de havde rigtig mange fotostop.
Lidt før middag kørte vi så videre til Mount Olgas. Her var vi i et par timer, hvor vi kunne gå rundt og se forskellige klipper og kløfter på egen hånd. Midt på eftermiddagen kørte vi tilbage til Alice Spring, og blev sat af ved et hotel i byen.
Men en af de sjoveste oplevelser vi fik, var vi sagde farvel til de andre rejsende. De kom alle hen og gav hånd til vores børn, og sagde at det havde været en rigtig god oplevelse at rejse med dem. Men de havde også opført sig rigtig artige og pæne på hele turen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alice Springs

Hoteller i Alice Springs
Rejser til Alice Springs
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/fantastiske-firenze.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.