Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Australien rejsetilbud

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Ayers Rock

Rejser til Uluru (Ayers Rock) og The Red Centre

Uluru (Ayers Rock ) og The Olgas (Kata Tjuta) er indbegrebet af den australske ødemark, The Outback. De to klippeformationer er dannet gennem hver sin geologiske proces, hvilket du ser, når du går rundt blandt de nedfaldne klippestykker. The Olgas er konglomeratklipper, dvs. sammenkittede klipper dannet under enormt tryk langt nede i jorden og derefter skudt op. Uluru (Ayers Rock) er en sten, den næststørste i verden, hvor kun cirka en tredjedel af den stikker op ad jorden.

Symbolet på The Outback

Udsigt til The Olgas (Kata Tjuta)

Uluru og Kata Tjuta

Mange danskere og australiere kender fortrinsvis klippeformationerne under deres europæisk-australske navne, Ayers Rock og The Olgas, men de hedder rettelig Uluru og Kata Tjuta. Klipperne er nemlig nu blevet en del af nationalparken med samme aboriginale navn og tilbageleveret til landets oprindelige ejere, aboriginerne, der også kalder sig for anangu-folket. "Anangu" betyder "De, der passer på landet". For ingen besidder landet, du er tværtimod afhængig af landets goodwill, som forsvinder den dag, du ikke tager dig af det på den rigtige måde.
 

The Olgas (Kata Tjuta)


På en klassisk tur til Uluru (Ayers Rock) og The Olgas (Kata Tjuta) indkvarterer du dig ved middagstid og kan derefter selv køre eller tage på en guidet tur til The Olgas (Kata Tjuta) om eftermiddagen. Den flotteste vandretur og længste vandretur går ind i Vindenes Dal, men også den kortere tur ind mellem de hvælvede klippekupler er en storslået oplevelse.
Solnedgang over Uluru (Ayers Rock)

Solnedgang over Uluru (Ayers Rock)

Herefter vender du tilbage til dit indkvarteringssted, inden du sætter kursen efter Uluru (Ayers Rock) for at opleve solnedgangen over klippen, der på gode dage bliver nærmest selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten.

Har du ikke lyst til at stå sammen med alle de andre ude ved solnedgangsstriben, typisk flere hundrede mennesker, kan du også nyde solnedgangen over Uluru (Ayers Rock) fra en bakketop med et glas champagne for derefter at blive fulgt til en middag under den åbne himmel med hvide duge og vin ad libitum. En sådan Sound of Silence Dinner er en flot oplevelse, der selvfølgelig også koster.

 

Nattens stjernevrimmel

Når solen er forsvundet sænker mørket sig hurtigt, men himlen herude bliver oplyst enten af en meget kraftigt lysende måne, eller endnu bedre, af et fantastisk stjernetæppe, der er ulig noget, du finder i Danmark. Her er intet kunstigt lys, der forurener stjernehimlen, og samtidig vender den sydlige halvkugle ind mod Mælkevejens centrum, mens Danmark vender ud af. Her på den sydlige halvkugle kan du ganske enkelt se mange flere stjerner.
Gå rundt om Ayers Rock

Tidligt op til solopgang

Næste morgen skal du tidligt op for du må ikke gå glip af solopgangen bag Uluru (Ayers Rock), som ofte er endnu mere spektakulær end solnedgangen. Når de sidste ”ih” og ”åh” har lagt sig, kommer du til det moralske dilemma. For nu kan du vælge mellem to muligheder for aktiviteter. Den ene går ud på, at du går rundt langs foden af klippen, en flad og lang vandretur, hvor den femkantede klippe hele tiden skifter form.

Du kan også vandre turen sammen med en lokal guide, som vil kunne fortælle bunker om den aboriginale mytologi, der knytter sig til stedet. Den anden mulighed er at kravle op på toppen af Uluru (Ayers Rock). Det er ikke forbudt, men aboriginerne ser helst, at du bliver nede. Desuden er klippen meget stejl og 30 mennesker er døde gennem årene ved at falde ned eller få hedeslag under anstrengelserne.

 

Kings Canyon

Vi anbefaler, at du lægger vejen forbi Kings Canyon på vejen mellem Uluru (Ayers Rock)/The Olgas (Kata Tjuta) og Alice Springs. Udsigten fra den flade klipperand på toppen og ned i palmedalen og over vandhullerne nedenfor er helt fantastisk og ingen kulturel fornærmelse over for nogen.

Kør videre fra Uluru (Ayers Rock)

Nordøstpå til Alice Springs
Selv om der er flere veje på kortet fra Ayers Rock, er de langt fra lige farbare. Reelt set vælger du mellem hovedvejen tilbage til Adelaide-Alice Springs, eller en af de alternative ruter fra Uluru (Ayers Rock) til Alice Springs via Kings Canyon og enten Hermannsburg eller Glen Helen Gorge. Kings Canyon er storslået, og ruten ad grusvej til Hermannsburg og Glen Helen Gorge er begge imponerende, men en del foregår ad grusvej, der selv på den gode årstid kan være en prøvelse.
Alice Springs
Northern Territory
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/chicago/billejeliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.