Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Australien rejsetilbud

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Cairns

Rejser til Cairns

Cairns er blandt de nordligste byer i staten Queensland. Klimaet er tropisk med regnskov, bjerge og så naturligvis Great Barrier Reef. Byen, der startede som en guldmineflække i slutningen af 1800-tallet, er i dag et stort turistcentrum på grund af sin ideelle placering midt mellem regnskov og koralrev. I Cairns finder I liv og glade dage i kontrast til de unikke og mere rolige naturoplevelser i omegnen. Lej en bil og kør-selv en tur op i bjergene eller find en mennesketom lækker sandstrand.

Porten til det tropiske paradis


Start dine oplevelser i Queensland fra Cairns

Udendørs pool i Cairns
Cairns er det naturlige udgangspunkt for udflugter til Great Barrier Reef – men området byder også på attraktioner på landsiden. Bjergplateauet Atherton Tablelands byder på frodige regnskove og floder med krokodiller, så også her spiller det våde element en afgørende rolle. Snyd ikke jer selv for en udflugt op i bjergene til Kuranda – byen i regnskoven. Turen hertil kan foretages i bil, men det kan anbefales at tage den 34 kilometer lange tur gennem 15 tunneller, sukkerrørsplantager og bjergkløfter med den smalsporede jernbane, som blev anlagt i 1890’erne for at sikre forsyninger til områdets miner i bjergene.
 

Cairns centrum

Cairns’ midtby består af cirka 4 gange 4 gader, der er proppet med souvenir- og surferbutikker, caféer, restauranter og internetcaféer. Her finder alle tænkelige former for souvenirs. Endvidere spiser du faktisk rigtig godt i Cairns, hvilket jo ikke er tilfældet for alle turistmekkaer. Desuden er der altid gang i byen på grund af de mange turister, og det kan være en kærkommen kontrast til oplevelserne i oplandet, hvor natur – helst med så få andre mennesker som muligt – er i centrum.
 

Seværdigheder i Cairns

Cairns er først og fremmest en base for det omkring-liggende tropiske slaraffenland, både til lands og til vands. Seværdighederne i Cairns er få. Cairns har en Botanisk Have med en plankegang gennem mangroverne. De flyvende læger (Flying Doctors) har også en station i byen, og der ligger et kunstgalleri med fokus på regional kunst også af aboriginere. Endelig huser Cairns et akvarium, hvor du kan komme til hajfodring.
Great Barrier Reef - perfekt til snorkling og dykning

Lufthavnen i Cairns

Få km fra Cairns centrum ligger byens lufthavn, der også er en international lufthavn. Det gør det populært at starte eller slutte sin rejse i Cairns, eftersom flyveturen fra eller tilbage til Danmark via Sydøstasien bliver lidt kortere.


 

Oplevelser i oplandet

Cairns’ opland er koralrevet, regnskoven og Atherton Tablelands oppe bag bjergene lige umiddelbart uden for forstæderne og de tilstødende sukkerrørsmarker. Læs om de spændende oplevelser i disse områder:
Far North Queensland
Great Barrier Reef 
Tag på dykkertur fra Cairns

Billeje i Cairns

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Cairns. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på disse link: Lej en bil i Cairns. Ønsker du at leje bil i en anden by i Queensland? Læs mere om billeje i Queensland.

 

2 tropeøer du kan besøge fra Cairns

Oplev Dunk Island fra Cairns
Hvis du vil opleve en af de smukkeste tropiske regnskovsøer, så skal du sætte en dag eller flere af til Dunk Island. Du kan slappe af, prøve kræfter med de mange vandsportsaktiviteter - kort sagt Nyde livet.

Slap af på Heron Island
Heron Island er en koralø i Great Barrier Reef, 72 km nordøst for Gladstone. Øen er et sandt tropeparadis, som du kan besøge direkte fra Cairns. Læs mere om Heron Island

Kør videre fra Cairns

Lej en bil og kør videre fra Cairns
Nordpå til Daintree
For dig, der kommer til eller forlader Cairns ad landevejen, er der relativt få valgmuligheder. Første mulighed er at fortsætte 100 km nordpå til mere regnskov i Daintree. Du kan også besøge Mossman-kløften og fortsætte til Cape Tribulation, eller køre ad en rute ind i landet til Cooktown 400 km nordpå. 

Cooktown er en lille søvnig by, og stedet hvor den berømte James Cook gik i land i 1770 for at udbedre skaderne på skibet Endeavour. Husene i Cooktown er hovedsageligt klassiske træhuse med brede skyggefulde verandaerder. Bilparken er næsten udelukkende firehjulstrækkere og uundværlig, hvis turen går videre ud i outbacken og nordpå mod Cape York, hvor der kun er dirt roads.

Vestpå til Darwin og Broome
Mod vest fra Cairns kører du gennem det frodige landbrugsland, Atherton Tablelands, men kommer hurtigt efter ud i ”The Scrub”, hvor spredte eukalyptustræer og kæmpetermitboer præger udsigten. Du kan fortsætte mod vest ad Savannah Way, der fører dig til Darwin og til Broome, hvis du har rigtig god tid – og et veludrustet køretøj.
Darwin

Sydpå til Brisbane og Sydney
Følg hovedvejen til Townsville, hvorefter du kører sydpå til Brisbane og Sydney, eller kører vestpå ad hovedvejen mod Centralaustralien. På vejen fra Cairns til Townsville passerer du flere øer, som du kan sejle ud til, og hvoraf nogle ligger på koralrevet Great Barrier Reef.
Great Barrier Reef
Fraser Island
Brisbane
Sydney
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/new-zealand/koer-selv-tips/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.