Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cairns

 • På Great Barrier Reef med Pearl Lugger "Falla"

  (Bedømt af 3 personer)
  04.01.13: Inger Dehn
  På vore fire rejser til Australien har vi især lagt vægt på at afprøve de steder og oplevelser, som australiere vi talte med har anbefalet.
  Se hele rejsetippet
 • Scuba diving ved Great Barrier Reef

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  27.12.11: Betina Nielsen
  Kunne du tænke dig at dykke ved Great Barrier Reef ? Så tag med på en snorkel/dykkertur til det ydre rev fra Port Douglas. Selvom du ikke har dykket før, kan du på en dagstur købe helt op til 3 dyk på 3 forskellige steder, under kyndig vejledning.
  Se hele rejsetippet
 • Cairns - Atherton Tablelands

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  27.12.11: Betina Nielsen
  Hvis du er i Cairns kan jeg varmt anbefale en tur til Atherton Tablelands. Jeg tog turen med ”Northern Experience Eco tours”
  En af de bedste ture jeg har været på- En lille gruppe og den mest fantastiske guide jeg nogensinde har oplevet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cairns

Rejsetips af samme forfatter

Solopgang i luftballon ved Cairns
FDM travel rejsespecialist
Joan Dahl Nielsen Telefon: 70 28 13 36

Solopgang i luftballon ved Cairns

Det er buldermørkt udenfor, klokken er 4 og vi står i lobbyen på vores hotel og venter på vores bus. Det er godt nok tidligt, men det er okay for forude venter en oplevelse jeg har set frem til - jeg skal ud og flyve i lufballon!

Vores bus fra Hot Air Ballooning ankommer og vi starter køreturen til Mareeba ca.
65 km vest for Cairns. Det er stadig mørkt udenfor, så vi ser kun lidt dyr i skæret fra bussens forlygter og de fleste på bussen benytter lejligheden til at få lidt ekstra søvn, jeg er simpelthen for spændt! Chaufføren fortæller at de flyver mere end 300 dage om året, så det er kun få dage de må aflyse pga. vejret. For selvom vejret måske er dårligt i Cairns, er det ikke nødvendigvis det samme lidt inde i landet. Firmaet har aftale med de fleste landmænd i området, så de er heller ikke så afhængige af vindretningen da de har mange muligheder for start og landing.

Vi når frem til en mark ved Mareeba, det er stadig helt mørkt. Vi fornemmer dyrelivet i buskadset, men kan ikke se dem. Vi hører en kookaburra (isfugl) i nærheden. Folkene rigger ballonen til i lyset fra et par billygter. Det er tydeligt de har gjort det før. Vi bliver forklaret hvordan vi skal kravle op i ballonen, hvordan vi skal forholde os ved landing og også evt. nødlanding.

Oppe i ballonen hilser vi på Victor, vores russiske pilot. Han har masser af erfaring og inden længe stiger vi til vejrs mens det langsomt bliver lyst omkring os. Der er næsten helt stille, næsten fordi gasbrænderen larmer...

Sikke en udsigt! Jeg har set mange flotte solopgange, men det er nu noget specielt at svæve lydløst gennem luften og se solen stå op ude i horisonten. Under os springer wallabies omkring. De 30 minutter er overstået alt for hurtigt og vi er igen på vej mod jorden. På vej ned rammer vi et træ og kurven hopper lidt hen af marken inden vi står stille. Det virker lidt voldsomt i starten, men er helt harmløst. Har lidt på fornemmelsen at de gør det med vilje...

Vi kravler ud af kurven for at give plads til gæsterne på tur nummer to, det er nu lyst. Et par bliver i, de har betalt for 60 minutter. Manden virker nervøs, men buschaufføren fortæller også på vejen tilbage at der vist var et frieri på vej...

Vi har valgt express, der kører os tilbage når vores tur er slut, normalt venter man til tur to er slut og kører ned samlet. Fordelen ved express er at vi var tilbage i Cairns allerede ca. 8:30 og derfor stadig kunne nå til Kuranda eller ud på Great Barrier Reef hvis det havde været vores plan.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Joan Dahl Nielsens profilside

Læs mere om rejser til Cairns

Hoteller i Cairns
Rejser til Cairns
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forfatter/n.-enselmann-koebenhavn.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.