Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Læs mere om rejser til Canberra

Rejsetips af samme forfatter

Australian War Memorial i Canberra
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
7. jan. 2009

Australian War Memorial i Canberra

Vi ville se museet igen, der har altid været for kort tid. Denne gang tog vi på en guided tur, vi var ikke mange i gruppen og guiden tog små historier ud mens vi gik igennem dette spændende museum.
Navneplade over faldne australske soldater
Navneplade over faldne australske soldater

Mindeplade for australske soldater

Der er sat bronze plader op, med alle soldaters navne, som er faldet i de krige, som Australien har deltaget i. Det er over 102.000 personer. Der er stukket valmuer ind ved de personer, som familien har fundet navnet på. Det stammer fra 1. verdenskrig, hvor slagmarkerne i Frankrig om sommeren var dækket af valmuer.
Park uden for museet med statuer
Park uden for museet med statuer

Smuk park med flere statuer

Der er forskellige afdelinger og alt er sat så fantastisk op, det er svært at skulle fremhæve noget frem for andet. Der er store opstillinger med krigsscener.

Det nyeste tiltag er afdelingen ”Conflicts 1945 to today”, som omhandler Australiens engagement i konflikter, bl.a. Korea, Vietnam, Iraq og Aghanistan.

Uden om museet er en park med statuer. Jeg kan godt lide statuen (og historien), Simpson and his donkey. Han var med i krigen ved Gallipoli i 1915. Han bar vand op til fronten og tog sårede med ned på æslet. Han døde senere i krigen. Vi tilbragte det meste af dagen der og alligevel fik vi ikke set det hele.

Kommentarer til rejsetips om Canberra

Ang. AWM

02/07 2009 Jan Klyver Nielsen
Dejligt at erfare, at danskere er interesseret i AWM. Måske kunne det fange fleres interesse, hvis det blev omtalt, at i "The Hall of Valour" kan dansk fødte Jørgen Christian Jensens foto, Victoriakors og øvrige medaljer beses. Ellers en fin rejsebeskrivelse af stedet. Med venlig hilsen Jan Klyver Nielsen, slægtning til JCJ
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Canberra

Hoteller i Canberra
Rejser til Canberra
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/graeske-variationer.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.