Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Darwin

Læs mere om rejser til Darwin

Rejsetips af samme forfatter

Florence Falls
Rejsetips indsendt af:
Fam. Nielsen
Kirke Såby
18. dec. 2008

Udflugt fra Darwin

Litchfield National Park ligger kun ca.1½ times kørsel fra Darwin. Parken er let at overskue, og på 2 dage har man set det meste. Der er gratis adgang til det vi har beskrevet.
Tag badetøjet med og få en oplevelse du sent vil glemme.

Tag badetøjet med og få en oplevelse du sent vil glemme.

Litchfield National Park er noget minder, meget mere frodig og ikke nær så overrendt, som den mere berømte Kakadu National Park.
Her kan man opleve stort set det samme som i Kakadu, men seværdighederne ligger tættere, og i modsætning til i kakadu, så er der vand i vandfaldene hele året rundt.
En anden forskel er at der sjældent er saltvandskrokodiller i Litchfield, her bor kun de små og mere fredelige ferskvandskrokodiller som kun sjældent angriber mennesker.

Man kommer til Litchfield via byen Batchelor. Fra Batchelor følger man vejen ind i parken, hvor man mødes af den specielle vegetation og termitboer som kendetegner det nordlige Australien. Den første seværdighed er de Magnetiske termitboer. Det er flade termitboer som alle vender nord/syd som en kompasnål derfor navnet magnetiske.

De næste seværdigheder er Buley rockhole og Florence falls.
Buley rockhole er en serie af små vandfald og fordybninger som danner store pytter af det klareste vand som man må bade i. Vi dyppede tærerne men var lidt bekymret for om der var krokodiller.
Florence falls er et dobbelt vandfald, og det tog os med storm, det er noget af det mest eksotiske vi har oplevet. 160 trin fører en ned til poolen under faldet som man også må bade i. Det er det klareste vand og vi kunne med lethed se bunden og fiskene. Vi glemte alt om at være bange for krokodiller og hoppede i vandet. Vi var så heldige at få Florence falls helt for os selv i ca. 10 min. det var dejligt, og gav en følelse af at være den eneste i verden.

Hvis man er kørende i 4WD bør man også tage en tur ud af jordvejen, som hurtigt bliver til 2 hjulspor og besøg ”The lost city” som er en sandstensklippe som vind og vejr gennem år tusinde har bearbejdet, så den dag ligner en ruinby.

Så kommer turen til Tolmer falls med grotten som er beboet af de sjældne, og udryddelsestruede ”Ghost bats” og ”Orange horseshoe bats” og derfor kun kan ses fra en udsigtsplatform. Det er et flot syn som man ikke skal snyde sig selv for.

Vores sidste stop var Wangi falls. Det er endnu et dobbelt vandfald som man også må bade i. Det er en fantastisk oplevelse at svømme ud til faldet og stå under det nedstyrtende vand - det er som taget ud af en tv reklame.

Der arangeres busture fra Darwin til Litchfield NP, hvis man ikke selv har mulighed for at køre.

Alt det vi har beskrevet her er der fri og gratis adgang til.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Darwin

Hoteller i Darwin
Rejser til Darwin
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.