Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Australien rejsetilbud

Kør-selv rundrejser
i Australien

Rundrejse med lokal guide

Udflugter

Delstater i Australien

Få et overblik over Australiens 6 delstater og 2 territorier


Velkommen til Australiens delstater og territorier

Australien - et overblik
Klik på kortet og læs om de Australiens delstater. Du kan også læse videre herunder og få et overblik over delstaterne og de 2 største territorier i Australien.

Hvis du hellere vil læse om bestemte byer eller naturområder i Australien, kan du finde det her:
Byer i Australien 
Naturområder i Australien

Her kan du også klikke dig videre til kør-selv tips, praktiske informationer om rejsen til Australien og læse om vores mange rundrejser. God fornøjelse!

New South Wales - mere end Sydney

New South Wales forbinder mange med Sydney og omegn, men her findes mange andre spændende oplevelser. Delstaten er en halv gang større end Frankrig, men så holder al sammenligning også op. Delstaten tilbyder alt fra frodige og grønne vinområder til kridhvide strande, fra blå bjerge til røde grusveje.

Se rejsefilm om Sydney og New South Wales
Læs mere om New South Wales

Victoria - den mindste delstat

Victoria er den mindste af delstaterne på hovedlandet. Et hvert hjørne af Victoria kan nås på en dagstur fra Melbourne, og naturmæssigt er Victoria utrolig varieret. Syd for Melbourne ligger pingvinernes ø, Phillip Island, og den spektakulære kystrute, Great Ocean Road. Nord for Melbourne ligger nogle af Australiens højeste bjerge – og bedste skiområder.
Læs mere om Victoria

Queensland - det nordøstlige Australien

Queensland er en kæmpestat med verdens største koralrev, Great Barrier Reef, ud for en smuk tropekyst, som du kan følge over en 1.700 kilometer lang strækning ad hovedvejen fra Brisbane i sydøst til Cairns længst mod nord. Bag kysten ligger bjergkæden Great Dividing Range med lommer af regnskov. Fra bjergplateauerne breder en storslået udsigt sig ud over koralhavet og kysten nedenfor.
Se rejsefilm om Queensland med dansk tale
Læs mere om Queensland

Far North Queensland - længst mod nord

Far North Queensland dækker den del af Queensland, som ligger fra byen Townsville og nordpå. Vi er i de allermest tropiske egne, hvor man regner årstiden i enten tør eller våd, og hvor årenes gang huskes på, hvor mange cykloner, man har oplevet. Saltvandskrokodiller, giftige brandmænd og hajer gør sit til, at du ikke uden videre hopper i det nærmeste vandhul – med mindre det er hotellets pool.
Læs mere om Far North Queensland

Northern Territory - Australiens ikoner

Med 1,3 millioner km² og kun 200.000 mennesker er Northern Territory indbegrebet af ødemark. Northern Territory lægger samtidig rød jord til to af Australiens mest spektakulære naturattraktioner, Kakadu National Park og Uluru - bedre kendt som Ayers Rock.
Læs mere om Northern Territory

South Australia - den oversete delstat

South Australia er måske Australiens mest oversete delstat. Her findes ikke turistikoner som Ayers Rock, operahus eller koralrev, men til gengæld er delstaten en yderst varieret turistoplevelse. Her finder du huleboere, der graver efter opaler, tyskprægede vinbyer med Australiens måske bedste riesling, og Kangaroo Island med koalaer, pingviner, sæler og pelikaner.
Læs mere om South Australia

Western Australia - ødemark, skov og strand

Efter den tæt befolkede storby Perth eller som kontrast til de nærmest ufatteligt store afstande, virker det sydvestlige hjørne af delstaten Western Australia som et befriende overskueligt, grønt, tempereret landbrugs-område i europæisk stil, omgivet af enorme skove med kæmpemæssige træer. Her ligger oplevelserne ganske tæt på hinanden – i hvert fald efter australsk målestok.
Læs mere om Western Australia
 

Tasmanien - Kronprinsesse Marys fødeø

Australiens største ø og mindste delstat er en verden for sig selv, adskilt af det 200 kilometer brede Bass-stræde fra det australske hovedland. Øen figurer i dag ret højt på danskernes lystavler efter ”our tassie girl” blev en del af kongefamilien.
Læs mere om Tasmanien
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.