Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Australien?

Læs mere om rejser til Australien

Australien rundt i bil på 6 måneder
Rejsetips indsendt af:
Nicklas
København
29. maj 2008

Australien rundt i bil på 6 måneder

Jeg tog til Australien med 2 venner for at opleve dette fantastiske kontinent, som har alt, hvad man som nysgerrig turist kan ønske.
Roadtrip

Roadtrip

Vi var enige om, at turen skulle være 'on the road' og altså ikke med fly, bus eller tog. Dette krævede så naturligvis, at vi købte en bil, hvilket vi da også hurigt ordnede, da vi landede i Sydney. Australien er et stort land, og der er meget langt mellem attraktionerne, men vælger man ikke at køre fra sted til sted, så går man glip af den vigtigste attraktion: Australien og australierne selv.
At opleve Australien fra en billig bil, med ruderne nede og kolde colaer på bagsædet er en fantastisk måde at se landet på og komme i kontakt med indbyggerne. Så snart man forlader de større byer og kommer ud på de øde landeveje, så starter det rigtige eventyr, hvor man hilser med en løftet finger fra rattet på alle andre biler, man møder på vejen. Ved hver tankstation er det en oplevelse at gøre holdt, da man straks vil blive udspurgt om alverdens ting, der åbenbart har stor interesse for de lokale.
Camping

Camping

Sidst på eftermiddagen bør man køre ind på en af de allestedsnærværende campingpladser og slå lejr midt i en af australiernes største interesser: Camping. Køb et par lækre kænguru-bøffer, en sixpack og nogen chips og tilbered maden på en af de mange offentlige griller, der altid er til rådighed - enten på campingpladser eller på offentlige områder. Grill, eller barbie, er en nationalsport i Australien, så hvis grillen ikke allerede vrimler med mennesker, så skal de nok dukke op senere - og altid fyldt med godt humør, skægge historier og oplevelser, du ikke finder andre steder.

Australien rundt i bil på 6 måneder

Vi rejste rundt på denne måde i 6 mdr., og det har resulteret i et helt specielt forhold til Australien og australierne, som vi bestemt ikke ville være foruden. Kontinentet 'down under' er en oplevelse uden lige - også i kortere tid end 6 mdr. - og er bestemt en livsændrende oplevelse, som aldrig slipper sit tag i dig, når først du har spist en i på trapperne op til Sydney Opera House, dykket ved Great Barrier Reef, set en spektakulær solnedgang i Darwin, besteget Uluru, fisket krabber i Broome, beundret Perths skyline fra Kings park, kravlet op i et 60 m. højt karri-træ i det sydlige Western Australia, set stjernehimmellen midt på Nullarbor-sletten, cyklet rundt om Adelaide og prøvesmagt de mange lokale vine, kørt på Great Ocean Road og slappet af på plænen foran Parliament House i Canberra.
Australien skal opleves.

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Delstater

Bilkøb

08/06 2010 Rasmus Andersen
Hej Rasmus Min kæreste og jeg skal til australien efter sommerferien, og vi vil også gerne opleve Australien ved at køre på vejen. Men hvordan gør man med forsikring og bilkøb? Hvad koster en bil, hvis den bare skal bruges til at køre rundt i, i 4 måneder og hvad skal man ellers tage forbehold for? Mvh Rasmus

Australien hvor må man campere?

30/08 2009 Sus
Hej Rasmus m.fl. Lyder som en skøn tur I har haft. Vi er en familie på 4, der snart kører tværs over NSW i en lejet autocamper. Vi har tænkt os at tjekke ind på campingpladser undervejs. Men da vi skal køre i lidt øde egne(Mid Western Hwy), overvejer vi nogle gange at tage en nat i naturen.. Er der nogen der kender reglerne for dette? Har man en slags 'allemands-ret' eller ikke? Har ledt efter svar på nettet uden held.. vh Sus

Hvor og hvornår?

22/02 2009 Nina pors
Hej, lyder som en mega fed tur. Overvejer selv noget lignende. Hvor fløj I hen, da I ankom til Australien og hvornår på året var det? Havde I undersøgt med biler i forvejen eller fandt i først noget da i kom derned? Ved I om man kan finde en guide bog hvori der står noget om campingpladser osv dernede eller skal man bare prøve lykken og køre derudaf? Andre gode tips til hvad man skal forberede inden, hvad der er vigtigt dernede og vigtigt at have med?

Hej Lærke

17/11 2008 Rasmus
Hej Lærke Du skal regne med ca. 10.000 dkk per mdr. :) Dog kan det være at det billigere i disse tider hvor finaskrisen rammer os alle. Jeg ved at den Aus.-dollars er faldet, så det hjælper på det. Håber du kan bruge svaret MVH Rasmus Sole

Hvor dyrt?

11/08 2008 Lærke
Hej, det lyder som en fantasisk tur i har været på. Jeg og min kæreste overvejer to måneder i Australien, men er lidt usikre på hvor meget turen vil komme til at koste. Vi vil gerne rundt og se så meget af landet som muligt på de to måneder, og div. attraktioner. Kan du give et bud på hvor mange penge man kommer til at bruge om ugen eller om måneden ca.? nu tænker jeg kun på overnatning, attraktioner, mad mm. ikke billeje, forsikring, fly o.lign. På forhånd tak!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Delstater

Australien
Australske delstater
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/japan/tokyo/shopping/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.