Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Australien

 • Surfing på Bondi Beach

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Kan du surfe? Jeg kan ikke... ikke rigtigt i hver fald.

  Kunne du tænke dig at prøve? Det gør ikke noget det er din første gang.
  Se hele rejsetippet
 • Sydney på to hjul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  Jeg synes den bedste måde at opleve de fleste storbyer på er på cykel - og Sydney er ingen undtagelse.

  Vi havde valgt en guidet tur hos Bonza Bike Tours.
  Se hele rejsetippet
 • Et fugle perspektiv....

  (Bedømt af 9 personer)
  15.11.13: Hanne Primdahl
  Sydney er en kæmpe by, men mange muligheder og ikke mindst nogle "must-see" så som Opera huset, Sydney Harbour Bridge, Botanisk have og mange flere, men et sted som jeg elsker og som mange af Aussie venner ikke kender er O'bar som er en bar der ligger i CBD og let af overse hvis man ikke kender stedet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Australien

Den ultimative frihed i Australien
Rejsetips indsendt af:
Anders Jensen
København
25. jan. 2012

Den ultimative frihed i Australien

Frem med det internationale kørekort, et par underskrifter på en bunke papirer og en pædagogisk gennemgang af bilens fortræffeligheder på en bærbar dvd. En halv time senere sidder vi med nøglen i hånden bag rattet i et mere end seks et halv meter langt motorhome.
Det er en fed fornemmelse efter den lange rejse med fly til Australien.

De første kilometer tilbagelægges med et fast tag i rattet og tungen lige i munden i den uvante venstre side af vejen. Men man får hurtigt styr på at spejlvende trafikken, og australierne – aussierne – kører overraskende pænt i forhold til bilister i andre lande. De dytter sjældent af hinanden, og der gives plads, når det er nødvendigt. Der går ikke lang tid, før man er fortrolig med det store køretøj.

Det gælder også, når man skal kante det ind på en af de campingpladser, det er en god idé at bestille plads på dagen i forvejen - hvis man ved, hvor man vil stoppe. For selv om de tre uger og knap 3.000 km. fra Cairns til Sydney var nogenlunde planlagt hjemmefra, så giver et motorhome frihed til at holde pause eller tage afstikkere, når man har lyst. Gør et hurtigt stop og anret frokosten på få minutter i køkkenet. Eller kør igennem og kom sent frem til din destination og hav sengen redt op på et kvarter. Du har det hele med og behøver ikke pakke kufferten igen, når du skal videre.

Tilmed er rejseformen en god mulighed for at komme i kontakt med de lokale, der viser en behagelig portion nysgerrighed og udveksler anekdoter på rastepladsen eller campingpladsen.

Et godt tip er at plyndre turistkontorernes stativer for brochurer til at supplere den viden om ruten, man har tilegnet sig hjemmefra. De fleste campingpladser tilbyder også wi-fi, så man kan planlægge videre eller reservere næste overnatning via internettet.
Foruden kystvejen langs Australiens østkyst er der flere parallelle ruter inde i landet, der byder bl.a. byder på den mere rå outback. Mulighederne er mange, og de tre uger var slet ikke nok. Vælg at se det, du selv har lyst til, men sørg for at gøre det i mobilehome. Det er den ultimative frihed.

Transport

Kommentarer til rejsetippet om Australien

australien

25/01 2012 svend
hvad koster en home car pr døgn el uge benzin priser el disel pr l
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Australien

Udflugter i Australien
Rejser til Australien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/oeland/super-campingplads-miniferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.