Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Far North Queensland

Rejser til Far North Queensland

Far North Queensland er områder nord for Townsville, hvor du kan opleve alt fra Australiens outback, tropiske øer, regnskov og kæmpe krokodiller. Far North Queensland dækker den del af Queensland, som ligger fra byen Townsville og nordpå. Vi er i de allermest tropiske egne, hvor man regner årstiden i enten tør eller våd, og hvor årenes gang huskes på, hvor mange cykloner, man har oplevet. Det nordligste Queensland er også et sted, hvor saltvandskrokodiller, giftige brandmænd og hajer gør sit til, at du ikke uden videre hopper i det nærmeste vandhul – med mindre det er hotellets pool.

Oplevelser ud over det sædvanlige


Nord for Townsville

Tropisk regnskov i North Queensland
Far North Queensland dækker den del af Queensland, som ligger fra byen Townsville og nordpå. Vi er i de allermest tropiske egne, hvor man regner årstiden i enten tør eller våd, og hvor årenes gang huskes på, hvor mange cykloner, man har oplevet. Det nordligste Queensland er også et sted, hvor saltvandskrokodiller, giftige brandmænd og hajer gør sit til, at du ikke uden videre hopper i det nærmeste vandhul – med mindre det er hotellets pool.

 

Regnskoven nord for Cairns

Daintree-området nord for Cairns er stedet, hvor du finder den mest velbevarede rest af tropisk regnskov i Australien. Det gælder især ved Trængslernes Pynt ved Cape Tribulation. Her kan du i øvrigt bo i selve regnskoven. En lille vandretur fører dig til kanten af regnskoven – og ud på den mest fantastiske flade strand. Du kan bade fra stranden, når du holder afstand til flodmundinger, hvor der kan være krokodiller. Pas også på de giftige brandmænd.
Tag toget til Kurunda fra Cairns

Vælg din base i Far North Queensland

Er du til markeder, høj musik og restauranter og cafeer fyldt med turister, er Cairns lige sagen. Vil du hellere have afslapning, kan du vælge mellem en række feriesteder langs kysten nord for Cairns. Vil du have mulighed for at spise forskellige steder om aftenen, er Port Douglas svaret.

Uanset hvor du slår dig ned, er fisk og skaldyr en lokal specialitet, og maden er god.
 

Kuranda og Tjapukai

Cairns ligger for foden af nogle høje bjerge. Oppe i plateauhøjde ligger en gammel hippieby, Kuranda, der er gået new age- og økologivejen. Her er der også et marked og det hele ligger midt i et regnskovsområde. Turen op til Kuranda kan gøres med Skyrail, en svævebane, der går fra sletten uden for Cairns og op gennem og hen over regn- skoven.

Vejen tilbage kan passende foregå med det gamle tog, der i dag er et turisttog, som kører gennem den dramatiske Barron Gorge på vej tilbage til stationen i Cairns.

Der hvor Skyrail-stationen ligger i Cairns, finder du også det aboriginale kulturcenter, Tjapukai. Det er etableret for turister, men det giver en fin indsigt i den aboriginale kulturhistorie, både i forhold til de hvide bosættere, men også i forhold til aboriginernes forestillingsverden, drømmetiden. Og så er det sat flot op.
Vandretur i Atherton Tablelands

Atherton Tablelands

Bag Kuranda venter et af Australiens frodigste landbrugsområder, hvis særlige gunstige betingelser skyldes en kombination af næsten 1.000 meters højde og tropisk varme. Om det er gulerødder, kaffe eller mango-frugter, så gror de her.

Besøg fx en kaffefarm eller tag på gourmet ture i området. Det kuperede terræn er meget smuk, ofte iklædt grønne farver med spredt liggende småbyer. Bed & Breakfast er en populær overnatningsform i området. Der findes også idylliske søer, nogle kæmpefigentræer og flere imponerende vandfald – på den rigtige årstid.
Vær forberedt på ujævne veje i outbacken

Outback'en i Far North Queensland

Der er nemt at se hvor Atherton Tablelands slutter, for vegetationen skifter næsten omgående til en langt mere spredt vegetation af eukalyptustræer. Samtidig kommer der stadig mere rød jord ind imellem træerne. Varmen stiger også mens du kører ned af skråningerne mod vest af det, man i Australien har lanceret som The Savannah Way – en temmelig ujævn vej, der følger en anden rute end hovedvejen fra Townsville og vestpå – der i øvrigt også er ret ujævn.
 
Inden du kommer så langt mod vest, at du for alvor skal overveje, om du vil fortsætte ad Savannah Way helt til Broome i Western Australia, kan du besøge nogle fascinerende hule lavarør ved Undara, hvoraf nogle er fyldt med miniflagermus. Her kan du også overnatte i nogle nænsomt restaurerede jernbanevogne fra gamle dage.
 
Er du ikke kureret for udfordrende køreture, kan du også sætte kursen nordpå til Cooktown og køre endnu længere nordpå gennem krokodillefloder. Flere steder er der ingen broer og turen går ad grusveje, der mudrer til i regntiden. Lidt forberedelse til den tur er ikke helt overflødig.
 
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/river-kwai/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.