Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Fraser Island

Læs mere om rejser til Fraser Island

Lake McKenzie på Fraser Island
Rejsetips indsendt af:
Mette
Fredericia
2. april 2007

Fraser Island - en god guide og en god tur

Min søn på 14 og mig selv på 52 rejste til Cairns, kørte hele vejen ned til Melburne. Da det her vil fylde for meget at gå i detailjer, vil jeg begrænse min beretning til Fraser Island.
4-hjultrækker bus
4-hjultrækker bus

Verdens største Sandø

Fraser Island er verdens største sandø. Jeg vidste intet om den i forvejen og "opdagede" øen da vi var på hvalsightseeing ud fra Hervey Bay. Det er fra Hervey Bay man sejler til Fraser Island. Helt spontant besluttede jeg mig for, at vi skulle på en tredags tur. Da Fraser Island som sagt er en sand ø, er det ikke muligt at køre der med normalbil, ensige med en udlejningscamper.
På Fraser Island skal man have en 4-hjulstrækker. Dem kan man sagtens leje i Hervey Bay, men jeg valgte at booke os ind på en arrangeret tur, med guide, lækkert telt med springmadrasser og fuld forplejning.
Lake McKenzie på Fraser Island
Lake McKenzie på Fraser Island

En god guide:-)

Torsdag morgen stod vi udenfor campingpladsens indkørsel og ventede på at blive hentet. Normalt skulle vi være 16 betalende gæster, men vi blev kun 7. Alligevel besluttede turselskabet at gennemføre turen. Nu stod vi her og ventede. Temperaturen var frisk, langebukser og trøje. Guanna, den grønne turbus kom om hjørnet. Ikke en normal bus, men en højt-liggende grøn 4-hjolstrækker, med lædersæder og sikker-hedsbælter. Vores guide vil jeg beskrive således: ca 185 cm høj, omkring 35 år. Dejlig brun og lækker muskuløs. Næsten skulderlangt enormt krøllet hår. Korte bukser og t-shirt, kraftige vandrestøvler. Meget smilende. Yderst høflig og meget dannet. Nå, jeg var jo kommmet der af en anden grund, naturen. Og den fik vi helt sikkert lov til at nyde, i fulde drag. Guiderne er utroligt veluddannede og de ved alt om øen. Hvad enten det drejer sig om det historiske, politiske eller planteliv og dyrene, så ved de besked. Dertil kommer, at i hvertfald Chris formåede at formidle sin viden på en yderst fangende måde.Og på ingen måde påtrængende.
Dingo på Fraser Island
Dingo på Fraser Island

Dingoer og gode måltider

Turen over til øen tager ca. 1 time. Når færgen ankommer til øen sejler den ganske enkelt op på stranden, og alle fartøjer kører fra borde. Den første dag gik med at køre tværs over øen, med diverse stop undervejs. Midt på øen, og midt i hjulsporet, stoppede vi første gang. Her måtte vi alle ud af bussen, og så fik vi vores første lektion. Der blev fortalt om forskellige planter og om hvordan de indfødte brugte dem i deres hverdag. Samme lejlighed blev benyttet til at fortælle lidt om os selv til de andre. De 5 af os var lærere. Turen blev nu helt fantastisk alligevel. SMILER. Frokosten blev indtaget ved berdden af en helt utrolig smuk ferskvands sø. Mark og jeg var de eneste der valgte at gå hele vejen rundt om søen inden frokosten, hvilket tog ca. 1 time. Jeg bevæbnede mig med en kæp, for dingoerne er ikke til at pjatte med. Til Marks store ærgerlse mødte vi intet farligt den dag. Senere kom der dog en dingo helt hen til bilen. Frokosten bestod af brød, forskelligt koldt kød, masser af salat, frugt og sodavand eller postevand. Absolut intet primitivt over det måltid.Kun myggene formåede at gribe forstyrrende ind i vores kulinariske udskejelser. Det viste sig, at vores guide, som også alle de engelske lærere var faldet pladask for, var uddannet kok også. Tjah, hvor heldig kan man være. Resten af måltiderne var lige så gode,friske og velsmagende.

Vi så krystalklare floder, med grønlige fisk der næsten syntes gennemsigtige. Tigerhajer, masser af tigerhajer. Man bader helt sikkert ikke på Fraser Island, man fisker kun fra stranden. Det er der så til gengæld ingen begrænsning på.

Teltene havde fast gulv. Vi kom ind i et forrum hvor der stod et bord med en meget stor lommelampe, to stole og to stumtjenere. Selve sovekabinen var udstyret med to virkelig luxus senge, og myggenet. Det hele holdt i mørh kolonialstil. Bad og toiletfaciliteterne lå hundrede meter væk, så der var fri motion.

De sidste to dage gik med at køre rundt til andre smukke steder på øen. Vi så bl.a. 500 år gamle træer, hørte om øens helt enestående økosystem. Vi svømmede i ferskvandssøer og sad på øens eneste klippe, Indienhead, og så ned i bølgerne. Lige neden for klippen, ca.15 meter nede, talte jeg 13 tigerhajer, 1 skilpadde 4 delfiner og en mellemstor rokke, alt sammen på en gang og indenfor en radius af 50 meter. Fraser Island var helt sikkert top oplevelsen på vores måneders tur, sammen med Waitomo caves i New Zealand. Fraser Island er helt sikkert en oplevelse i TOPklasse. Men ... und jeg selv mindst 3 dage på øen. Den kan anbefales til alle aldersgrupper.

Og skulle i møde Chris, så bed ham spille cd´en med "Come to Australia..." og hils ham fra Mark og Mette fra Danmark

Seværdigheder
Guidede ture, Øer
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Fraser Island

Hoteller på Fraser Island
Rejser til Fraser Island
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/japan/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.