Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Great Barrier Reef

Rejser til Great Barrier Reef

Koralrevet uden sidestykke Great Barrier Reef, der strækker sig 2.000 km langs Queenslands kyst, er en af Australiens største turistattraktioner. Revet er et af verdens naturskabte underværker og det er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Over vandfladen, eller rettere i vandfladehøjde, ligger der en del koraløer ved Great Barrier Reef, hvor I kan bo.

Indkvarteringen på de forskellige øer er af varierende kvalitet lige fra overdådige luksusophold til den helt enkle indkvartering. I kan tilbringe alt fra en dagstur til en hel uge ved Great Barrier Reef. Hurtigst og lettest adgang til Great Barrier Reef er i nord, hvor revet ligger tættest på fastlandet og en flåde af fartøjer hver morgen sætter kursen mod revet. Uanset, hvor I er ved Great Barrier Reef, eller på en af koraløerne, er der mulighed for at snorkle og som regel også dykke.

Koralrevet uden sidestykke


Øerne i Great Barrier Reef er inddelt i 3 områder:

Hold øje med skildpadder ved Barrier Reef
Revet er inddelt i tre områder, det nordlige, midtergruppen og det sydlige rev. Blandt de mange øer langs Great Barrier Reef har vi udvalgt tre; Fitzroy Island i den nordlige del og bare en lille times sejlads fra Cairns, Hamilton Island i hjertet af The Whitsundays, der hører til i midtergruppen og Heron Island i den sydlige del, ca. 72 km nordøst for Gladstone.

Sydlige revøer
De sydlige revøer i Great Barrier Reef inkluderer Lady Elliot, Lady Musgrave, Heron, North West Island og Great Keppel Island. Billigste mulighed er Great Keppel med et backpacker-hostel. Her og på Lady Elliot Island kan du fra november til marts se skildpadder komme i land og lægge æg.

Midtergruppen med Whitsunday Passage
Midtergruppen i Great Barrier Reef består af øerne i Whitsunday Passage. De ligger ikke på revet, men er toppe af gamle, sunkne vulkaner. De er ofte toppede øer, som er beklædt med grønne eukalyptusskove, men der er også strande rundt omkring på øerne. Den mest berømte strand er Whitehaven Beach med fuldstændig kridhvidt sand og krystalklart vand.
Arlie Beach

Airlie Beach og Hamilton Island

Heftigst går livet for sig inde på fastlandet ved Airlie Beach med pubber og karaoke- barer. Airlie Beach er også et populært scorested for singler. I samme afdeling, men en smule mere mondænt, finder du Hamilton Island, hvor man sandelig fandt på at opføre et par skyskrabere for at højne atmosfæren. Lige så absurd, det virker, når du ser dem udefra, lige så fantastisk er udsigten imidlertid, når du bor på et af værelserne. Men der er dog også bungalows i jordhøjde på øen, der har plads til 1500 gæster.
En lille ø ved Great Barrier Reef

Øerne i det tropiske nord

Øerne er listet i rækkefølge sydfra:
  • Magnetic - ud for Townsville, ligger ikke på revet.
  • Orpheus - en eksklusiv resortø, men også med primitive campingfaciliteter.
  • Hinchinbrook - ligger heller ikke på revet, men er en tropefantasi med regnskov, bjerge, sandstrande og et enkelt overnatningssted.
  • Bedarra - lille ø med uberørt tropenatur, adgang forbudt for dagsturister og glimrende til bushwalking.
  • Dunk - Australiens absolut smukkeste tropiske regnskovsø med de berømte hvide sandstrande og palmer. Øens oprindelige beboere kaldte øen for “Coonanglebah” – the Island of Peace and Plenty. Og mulighederne og tilbuddene er da også utallige. Dunk Island ligger 176 km syd for Cairns og blot 4 km fra kysten af Mission Beach, og kan nås både med fly og båd.
  • Fitzroy - en stille, lidt overset ø med nationalpark, hvide koralstrande, bushwalking og imponerende plante- og dyreliv.
  • Green - en ægte, men også meget turistbelastet koralø, der er dækket af tæt tropisk vegetation. Populært sted for dagsture.
  • Lizard - nordligste af koraløerne med faciliteter. Her findes et meget luksuriøst resort med tilsvarende pris, eller camping uden faciliteter.

Kør videre fra Great Barrier Reef

Fraser Island er en dagsudflugt værd
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/ontario/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.