Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Hobart

Australien rejsetilbud

Rejser til Hobart

Hvis du ikke er til larmende storbyer, men gerne vil opleve provinsiel charme, så kom til Hobart på Tasmanien og sæt tænderne i de lækreste skaldyr, drys rundt på det udsøgte fødevaremarked på Salamanca Place og hyg dig i byens berømte havneområde.

Lille by - stor charme


Hobarts havn og hjerte

Panaromaudsigt over Hobart
Havneområdet med caféer, restauranter, lystbådehavn, fiskekuttere, turbåde og souvenirforretninger er hjertet i Hobart. Faktisk er der ikke meget andet at komme efter i Hobart end dette område, men her er til gengæld også rigtig hyggeligt. 

Resten af Hobert er ganske ordinær, selvom du ikke må snyde dig selv for Søfartsmuseet og Tasmanian Museum and Art Gallery. Her hænger både interessant kunst fra kolonitiden og museet rummer også en samling udstoppede dyr, bl.a. den formodentligt uddøde tasmanske pungulv (den tasmanske tiger), hvis sidste dage i Hobart Zoo er indfanget på en dokumentarfilm.
 

Mount Wellington

Umiddelbart uden for Hobart finder du Australiens ældste bryggeri, Cascade, vingården Moorilla Estate, der er dansk hofleverandør, og bjerget Mount Wellington, hvorfra du har et flot vue ud over byen. Lidt længere mod syd kan du besøge store skove med det imponerende huon grantræ, der kan blive adskillige tusind år gammelt.
Port Arthur - Hobarts største attraktion

Fangekolonien Port Arthur

Den største attraktion i Hobart ligger på en halvø ca. 100 km sydøst for byen. Port Arthur er en gammel straffefangekoloni, hvis bygninger stadig står tilbage som et monument over den skændsel af en behandling, som måske ikke altid sagesløse, men dog ofte små-forbrydere blev udsat for.

Port Arthur var resultatet af et samfund på jagt efter stadig mere bestialske afstraffelsesmetoder som forsøg på at inddæmme, hvad der i Storbritannien var et socialt problem, og i Irland et resultat af kolonisering. Her sad pædofile, sociale ofre, mordere og politiske fanger mellem hinanden, og de blev holdt i en helt enestående grad af isolation – total afskåret fra kontakt med hinanden og endog deres fangevogtere. Resultatet var, at mange blev sindssyge af indespærringen.

Hajerne ved Eaglehawk Neck
Ved Eaglehawk Neck på vejen ud til Port Arthur kører du forbi det smalleste sted på halvøen. Der er hajer i farvandet, så derfor var eneste flugtmulighed forbi dette sted. Her havde man derfor bundet glubske hunde fast til pæle, så de kunne flå de straffefanger, som hajerne ikke fik fat i. Der hviler en sær ånd over Port Arthur. Ruinerne ligger på smukke plæner, som synes milevidt fra den forfærdelige historie, de også bærer på. Den lokale guide, som du får til rundvisningen, kan uden tvivl fortælle en række af disse historier. Men ellers kan du læse dig til dem rundt omkring.
Den tasmanske djævel

Tasmanian Devil Park

På vejen ud til Port Arthur passerer du i øvrigt Tasmanian Devil Park, der nu ikke refererer til sadistiske domsmænd, men til den lille voldsomt knurrende djævel på størrelse med en mindre hund. Den tasmanske djævel, der nok er en af Australiens underligste skabninger, var engang udbredt over hele Australien, men i dag findes den kun på Tasmanien.

5 anderledes oplevelser i Hobart
 
  1. Prøv en trætopsvandring i Huon Valley.
  2. Tag på vinsmagning hos den danske hofleverandør Moorilla Estate.
  3. Gider du ikke vin, kan du i stedet tage på ølsmagning hos Cascade (det er den med pungulven på etiketten).
  4. Tag på spøgelsesvandring i Hobart eller Port Arthur. Der er mange grumme episoder i Tasmaniens historie, der bliver ekstra grumme i lommelygtens skær.
  5. Tag på sejlads ned gennem D’Entrecastaux Channel til Bruny Island og se de bizarre klippeformationer.

Kør videre fra Hobart

Kør videre fra Hobart og oplev Tasmaniens mangfoldighed

Billeje i Hobart

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Hobart. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på disse link: Lej en bil i Hobart. Ønsker du at leje bil i en anden by i Tasmanien? Læs mere om billeje i Tasmanien.

Rundt på Tasmanien
På Tasmanien er der én hovedvej som med mindre svinkeærinder fører dig øen rundt. Med andre ord er Tasmanien en glimrende ø til kør-selv ferie.
Tasmanien

Med bilfærge til Melbourne eller Sydney
For at komme over på det australske hovedland fra Hobart skal du først køre til Devonport i det nordlige Tasmanien, hvorfra du kan sejle med bilfærge til Melbourne eller Sydney.
Melbourne
Sydney
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/hobart/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.