Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Indrejse i Australien

Pas- og visumregler for Australien

Der er visumpligt til Australien og passet skal være gyldigt i hele besøgsperioden – dog vil flyselskaber der flyver til og fra Australien kræve, at passet er gyldigt i 6 mdr. udover afrejsedatoen. Personer fra EU-medlemslandene kan nu selv søge visum på internettet på www.immi.gov.au.

3 måneders besøgsvisum kan mod gebyr udstedes af FDM travel, mens visum med længere gyldighed udstedes af Australiens ambassade i Berlin. Læs mere om pas- og visumreglerne

Særlige regler ved indrejse

En anden regel, som de australske indrejsemyndigheder er opmærksomme på, er at turister har nok penge med, så de kan klare sig selv uden at tage arbejde, og at man er i besiddelse af en returbillet. For almindelige turister giver det sjældent anledning til problemer, men møder du op med rastafari-hår og hullede cowboybukser, kan du godt risikere et grundigere tjek af din privatøkonomi. Et internationalt kreditkort åbner de fleste døre.

Fødevarer

Vær også opmærksom på, at du overhovedet ikke må have noget organisk med dig ind i Australien. Det gælder især fødevarer, men også jord på fodtøj, frø, planter, etc. I lufthavnen mødes du af specialtrænede hunde med skarpe næser, der kan snuse sig frem til alt fra tørret frugt, vakumpakket kød og andre forbudte produkter.
Til toppen

Vaccinationer

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Australien, men det anbefales altid at søge oplysninger hos egen læge eller hos Statens Seruminstitut.
Til toppen

Forsikringer

Det gule sygesikringsbevis gælder ikke, hvorfor vi anbefaler at tegne en rejseforsikring. FDM travel samarbejder med Europæiske Rejseforsikring og kan herigennem tilbyde såvel ferierejseforsikring som afbestillingsforsikring.

Valuta

Møntfoden er australske dollars (A$) og forkortes AUD, og der går 100 cents på en australsk dollar, som svarer ca. til 5,00 kr. (januar 2016).

Prisniveau

Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark og højere i storbyerne end i bushen.

Elektricitet

Australien har 220/2 0 volt og tre-bensstik, hvorfor adapter er nødvendig.

Tidsforskel

Australien har tre tidszoner; Western, Central og Eastern Standard Time, hvor man er hhv. 7 – 9 timer foran dansk normaltid og dermed også tæt på den internationale datolinje. Australien har sommertid, men perioden varierer lidt de forskellige delstater imellem. I vores vinterperiode (slut oktober – start april) vil tidsforskellen være op til 10 timer.
Til toppen

Flyforbindelser

Turen fra Danmark til Australien tager fra 19 timer og op afhængig af, hvilket selskab og destination man vælger. Der er altid mindst et skift undervejs og det er hurtigst at flyve via Østen, da turen via Nordamerika tager min. 30 timer. Hør nærmere hos FDM travels erfarne rejsespecialister, som også kan være behjælpelige med at reservere ophold undervejs til fordelagtige priser. På turen via Østen er Bangkok, Singapore, Doha eller Dubai oplagte byer til et stopover.
Til toppen

Rejsetidspunkt

På grund af Australiens beliggenhed på den sydlige halvkugle er årstiderne modsat de danske, hvilket dog ikke skal forveksles med, hvornår på året det er mest hensigtsmæssigt at rejse. Derudover strækker Australien sig over flere klimazoner, hvorfor destinationen vil være helt afgørende for, hvilken tid på året, man bør vælge at rejse.
Til toppen

Klima

Australien strækker sig over tre klimazoner, hvoraf den øverste tredjedel befinder sig i troperne, d.v.s. Northern Territory, Queensland og den nordlige del af Western Australia. Det meste af resten af landet, South Australia, New South Wales og den sydlige del af Western Australia befinder sig i subtroperne og den sydlige kyst, Victoria og Tasmanien befinder sig i det tempererede bælte.

Årstiderne er modsat de danske, hvilket betyder, at der i det tempererede og subtropske bælte er forår fra september til november, sommer fra december til februar, efterår fra marts til maj og vinter fra juni til august. Det tropiske bælte derimod har kun to “årstider”; regntiden og den tørre periode. Regntiden varer fra slutningen af november til begyndelsen af april, hvor den meget tørre tid tager over.
Til toppen

Veje og kørsel

Australien har venstrekørsel og vejene er af blandet kvalitet. Her er alt fra støvede jordveje til firesporede motorveje. Brug af sikkerhedssele er obligatorisk. Hastighedsgrænserne er 100 km/t på motor- og landeveje og 60 km/t i bymæssig bebyggelse. De australske vejskilte er let forståelige, men færdselsreglerne er ikke som i Danmark, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i de mest almindelige regler inden rejsen. Læs mere om at være bilist i Australien
Til toppen
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/underholdning/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.