Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rundrejse med lokal guide på Kangaroo Island

Australien rejsetilbud

Rejser til Kangaroo Island

Da den engelske kortlægger af den australske kystlinje, Matthew Flinders, i begyndelsen af 1800-tallet rettede sin kikkert ind mod Kangaroo Island, så han en ø med et vrimlende liv af kænguruer, sæler og søløver. Og i dag kan du stadig stifte bekendtskab med et fascinerende dyre- og naturliv på Kangaroo Island.

Dyrenes paradis-ø

Sæler på Kangaroo Island

Sæler og søløver ved Seal Bay

Da Kangaroo Island blev opdaget af englænderne i 1800-tallet havde dyrene mistet deres menneskeskyhed, fordi der ikke havde været aboriginere på øen i århundreder. Og det kom til at koste dyrene dyrt. Ved Seal Bay kan du dog stadig opleve nogle af de sidste rester af sæl- og søløvekolonier i Australien. Her bliver du mødt af en parkbetjent, der følger dig ned til stranden, hvor du på nogle meters afstand beundrer dyrene, mens han bl.a. fortæller om deres adfærd og forplantning.
 

Pelssæler i Flinders Chase

I den modsatte ende af Kangaroo Island, i nationalparken Flinders Chase, kan du se newzealandske pelssæler, der er til klipper, mens søløverne er til strand. Pelssælerne beundrer du fra særlige plankegange, der er indrettet til samme formål. På vejen ned mod sælerne kigger du ud over det fantastisk blå vand med dets konstante kridhvide bølgetoppe, der gør billederne fra Kangaroo Island til noget helt særligt.
 

Overnatning ved Flinders Chase

Inde i Flinders Chase kan du også besøge hovedkvarteret for nationalparken og hilse på et par af de lokale kænguruer, der hopper rundt mellem Cape Barren gæssene. Det bedste overnatningssted på Kangaroo Island finder du i Kangaroo Island Wilderness Retreat umiddelbart uden for nationalparken.
Oplev koalaer på Kangaroo Island

Koalaer i Hanson Sanctuary

Du kan naturligvis stadig se kænguruer på Kangaroo Island, men mange kommer også for at opleve koalaerne ved Hanson Sanctuary. Koalaerne bor her i en overskuelig allé af eukalyptustræer, hvilket gør det nemmere for dig at spotte de gråbrune klumper, der sidder oppe i træerne, typisk med rumpen godt skruet ned i en af gaflerne, hvor grenene møder træstammen.

Er du ekstra heldig er koalaerne også vågne – de sover dog 20 timer i døgnet. Koalaerne blev indført til Kangaroo Island i 1927, da man frygtede, at de ville uddø på det australske hovedland.
Pingviner på Kangaroo Island

Kelly Caves og Pingviner

I nærheden af Hanson Sanctuary på Kangaroo Island finder du også Kelly Caves, der er nogle flotte drypstenshuler, som lokale parkbetjente viser rundt i. Bor du i den østlige ende af Kangaroo Island, fx i Penneshaw eller Kingscote, kan du se pingviner komme i land ved skumringstid.

 

Eukalyptusolie

I den mere bizarre afdeling for oplevelser på Kangaroo Island kan du aflægge besøg på øens eukalyptusoliedestilleri i Emu Ridge. Det lyder måske en smule specialiseret og en rundtur til de fantastiske pumpeanordninger og rør, der går på kryds og tværs, for at få olien gennem fordampningsproces og til olieflasken, er i sandhed en oplevelse for Storm P. fans, men egentlig også for alle andre.
Pelikaner på Kangaroo Island

Pelikaner og waders

Er du i Kingscote på Kangaroo Island sidst på efter-middagen kan du besøge en mand med bulet hat og waders, der fodrer pelikaner, mens han fornærmer dem. Et show, der næsten virker uden pelikaner, men de er der hver gang. Til gengæld kan du ikke opdrive pelikaner i den nærliggende pelikanlagune, hvor der tidligere fandtes pelikaner i tusindvis. Det fik ende, da lokale fiskere satte ild til området og brændte rederne af, fordi de ikke syntes om at dele fiskene med pelikanerne. Et eksempel på australiernes plettede omgang med naturen op gennem historien.
 

Praktiske tips til Kangaroo Island

Brug mindst 2 dage på Kangaroo Island, for ellers får du for meget kørsel, når du skal have tid til oplevelserne undervejs. Øen er ca. 50 km på det bredeste sted og ca. 140 km lang, og her er stort set ingen trafik. Mange af vejene er uasfalterede, og det skal du huske på, når du lejer bil. Sørg for at bestille overnatning fra hovedlandet eller hjemmefra, da der kan være langt at køre til næste sted, hvis du ikke finder noget det første sted.

Kør videre fra Kangaroo Island

Nordøstpå til Adelaide
Transport til og fra Kangaroo Island foregår som regel med færgen fra Cape Jervis, der ligger 100 km syd for Adelaide. Turen til Adelaide går gennem et helt utroligt flot og ind imellem dramatisk, kuperet terræn med udsigt til vinmarker, får, køer og kænguruer. Færgeturen er næsten med garanti en vippetur, fordi der blæser stærke vinde her mellem 40. og 50. breddegrad. Adelaide
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.