Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Kimberley

Australien rejsetilbud

Rejser til Kimberley

Du kan naturligvis også flyve ind til Kimberley i begge ender af området: Enten til byen Broome i vest eller til flækken Kununurra i øst. Er du fløjet ind, kan du tage på en organiseret tur rundt i området med firehjulstrækker, eller i den mest luksuriøse ende sejle rundt i det grønblå hav, der ligger ud for den knaldrøde klippekyst.

Hvor kamelerne vender

Kør med 4WD til Kimberley

Vejen til Kimberley

Det er stadig ganske få turister, der når helt ud i denne del af Australien. Dels er der langt herud, afstandene er store og vejene er besværlige at køre på. Men synes du, at outbacken i Centralaustralien er en stor oplevelse, kan du trygt sætte kursen mod Kimberley. Her venter et mageløst landskab uden sidestykke i Australien.

Er du i bil, så kører du forhåbentlig i firehjulstrækker – i den tørre periode. Der er flottest og grønnest, så snart regntiden er holdt op i april, og det kan lade sig gøre at køre på grusvejene. Der er nemlig stort set ikke andet end grusveje herude – eller rettere sandveje. Og de fleste naturoplevelser kun kan lade sig gøre, når vejene er tørre nok at køre på.

Du kan naturligvis også flyve ind til Kimberley i begge ender af området: Enten til byen Broome i vest eller til flækken Kununurra i øst. Er du fløjet ind, kan du tage på en organiseret tur rundt i området med firehjulstrækker, eller i den mest luksuriøse ende sejle rundt i det grønblå hav, der ligger ud for den knaldrøde klippekyst.
Broome - kameltur langs stranden ved solnedgang

Broome og Kununurra

Der er ikke ret mange byer i Kimberley-området, og nogle af dem er så små, at det næsten kan være lige meget. Hvis det da ikke lige var fordi, at du er afhængig af benzin og proviant til den videre færd. De to vigtigste byer er Kununurra, der kun er en lille flække, og Broome, der ikke er ret meget større. Til gengæld har den en interessant historie. Broome startede som perlefiskerby, hvilket gjorde byen til kulturel smeltedigel, hvor japanere, indonesere, fillipinere og kinesere kom til for at tage del i perlefiskeriet. Det kan du få mere at vide om på det lokale museum.

Derudover lægger Broome også sand til Cable Beach, hvor du kan ride på dromedar ind i solnedgangen. Der er adskillige cafeer og restauranter, og har du tilbragt nogle dage i det omkringliggende ingenmandsland, kan byen virke voldsom. Helt ingenmandsland er det dog ikke, for der var aboriginere i området, indtil de hvide kvægfarmere ankom og jog aboriginerne på flugt – eller fik dem til at arbejde for sig.
Aboriginal kunst og kultur

Aboriginal kunst og kultur

De oprindelige aborigineres efterkommere lever stadig i området, og Kimberley er rig på aboriginalkultur og klippemalerier. De sært spøgelsesagtige klippemalerier af åndefigurer med en halvcirkel omkring, som du kan se i huler ikke langt fra Broome, forestiller lyn-ånder. Afbildningerne er forbundet med monsunens ankomst, der regenerer landet efter lang tids tørke.

Voldsomme lynnedslag sætter nemlig bogstaveligt fut i ødemarken med brande, der afbrænder det tørre græs, hvilket igen bringer kænguruer ind i området og dermed giver føde til aboriginerne.
Kimberley´s imponerende klippepartier

Bunkevis af klipper

Det er den lange række af imponerende klippepartier, vandfald og svalende vandhuller, der først og fremmest har gjort Kimberley verdensberømt i Australien. Du kan vælge mellem flere ruter ind igennem området, men der er ingen tvivl om, at det mest fantastiske af områderne er Bungle Bungles.
Du kører ind ad en næsten helt umulig jordvej, men anstrengelserne belønnes for enden med et mageløst geologisk vidunder af en krans af nedbrudte og sprækkende bjergtoppe, omgivet af dramatiske passager og mindre vandhuller.

Forholdene er stadig meget primitive, og det bliver forhåbentlig aldrig anderledes. Du skal derfor have alt med ind, som du skal bruge under opholdet. Igen er det et rigtig godt sted at bevilge dig selv en tur ind i området med en lokalguide, der bl.a. kan forklare, hvordan det kan gå til, at du står ude i et tørt ørkenområde langt fra kysten og kigger på et fossilt koralrev.
Kør videre fra Kimberley

Til og fra Kimberley

Valget er ret enkelt. I den vestlige ende kan du ikke andet end at fortsætte ad hovedvejen fra Broome til Perth. En ret lang køretur gennem et meget fladt terræn. Kører du østpå, har du kurs mod enten Darwin eller Alice Springs – et valg, du må tage, når hovedvejen deler sig inde i Northern Territory. Køreturen østover fra Kimberley er den smukkeste, især lige efter afslutningen på den våde årstid.
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/kimberley/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.