Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-rundrejser i Australien

Kør-selv-ferie i Australien

Oplev ”the land down under” i al sin pragt på en kør-selv-ferie, når I suser igennem Australiens fantastiske og mangfoldige landskaber i en lækker bil eller mobilehome.

Sving bilen gennem Blue Mountains' dramatiske kulisse, røde klippelandskaber eller frodige dale, hvor vinrankerne står tæt. Lad jer forføre af den tilbagelænede australske way of life langs Great Ocean Road akkompagneret af spektakulære panoramaer, perlehvide sandstrande, farverige koralrev og nogle af verdens bedste surfbølger. Udforsk subtropiske oaser med brusende vandfald, mangrover og bananplantager, bliv beriget med sprudlende kultur i storbyerne eller dyk ned i aborigin kultur og bushland. Australien har noget for alle.

Vi har kørt de kystveje, I vil elske. Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-drømmeferie i Australien. 

Genveje til kør-selv tips i Australien


Kør selv-tips til Australien

På vej gennem Australiens outback
 

Det er nemt at være bilist i Australien

Som dansker er der ikke det helt store at være nervøs for, når det handler om at være kør selv turist i Australien. Den største udfordring lige efter ankomsten er at vænne sig til venstrekørslen. Det gælder især som bilist, men i lige så høj grad også for fodgængere, der pludselig skal huske at kigge sig ekstra godt for til højre side, og ikke venstre, som vi er vant til herhjemme.

Efter et par timers kørsel på de australske veje har de fleste turister vænnet sig til at køre i den ”forkerte” side af vejen. Det farligste er faktisk at sætte sig ind i bilen igen efter en kort pause, hvor mange turister glemmer at tænke venstre, og i stedet trækker over i højre side af vejen. Så pas især på efter mindre pauser eller når du sætter dig ind i bilen om morgenen.
Trafikskilte i Australiens Outback

Trafikregler

Det er de enkelte delstater, som fastsætter fartgrænserne i Australien. Som udgangspunkt er fartgrænsen i byområder 60 km/t og 100 km/t på landeveje og motorveje. Husk også at respektere de lokale hastighedsgrænser - så undgår I at hilse på en af de lokale færdselsbetjente.

Sikkerhedsseler er påbudt på både for- og bagsæde. Promillegrænsen efter indtagelse af alkohol går ved 0,5 - lige som i Danmark.

Generelt er de australske vejskilte nemme at forstå. Man bruger den amerikanske model med gule skilte, hvorpå de enkelte påbud eller advarsler står skrevet med bogstaver eller pictogrammer.

Vil I komme direkte frem til jeres destination, så vælg en bil med GPS. Men tag stadig et godt vejatlas med i bilen, så I har et overblik over jeres rejse - og hvilke byer og landskaber, I kommer forbi undervejs.
Til toppen
Kørsel i storbyerne

Kørsel i storbyerne

Det kan være lidt af en prøvelse at være bilist i Sydney eller Melbourne. Specielt i Sydney føles det som om, at byen har myldretid hele dagen. Sørg for at kende din rute gennem byen, og skriv den eventuelt ned ved at bruge vejnumre og exitnumre som fikspunkter. Også skiltningen i byerne lader nogen gange en del tilbage at ønske. I Sydney er der ligefrem folk på den ene side af den berømte havnebro, der mener at det er umuligt at finde over på den anden side af floden.

I Melbourne skal du passe på byens sporvogne. Her gælder det om at trække ud til siden og overhale sporvognene ”indenom” – altså venstre om. Når sporvognen stopper ved et stoppested, skal du standse bag sporvognen og lade passagererne komme af og på.
Til toppen
Ude i ødemarken

Ude i ødemarken

Lige så meget trængsel, der er i Australiens storbyer, lige så øde er der på de australske landeveje. Vejkvaliteten er meget svingende, og først så sent som i 1986 blev det muligt at øre hele Australien rundt med asfalt under hjulene. Men der er stadig masser af strækninger med grusveje, og her afhænger vejkvaliteten af, hvornår der sidst har været en vejjævner forbi. Grusvejene danner efter tung trafik vaskebrætsriller, som kan være meget meget generende at køre på.
Roadtrains

Roadtrains

De store australske lastvognstog med op til fire anhængere er både berømte og berygtede. Når du møder sådanne roadtrains på hovedvejene, så træk ud i rabatten og sæt farten ned. For chaufføren bag rattet i lastvognen sætter næppe farten ned, og det er ikke specielt morsomt at blive dynget til af flyvende småsten fra op til 96 hjul – med en ikke ubetydelig risiko for, at forruden samtidig ryger.

Der findes en del smalle broer ude på landet med kun en kørebane. Her skal du passe på modkørende trafik, og overhaling er forbudt.
Til toppen

One Lane Bridges og krydsende kvæg

Selv på de større veje er der mange ”One Lane Bridges” – broer med kun et spor, hvor du skal holde tilbage. Ofte er det angivet, hvilken side, som skal holde tilbage, men ellers er reglen den simple, at den som kommer først ud på broen har forkørselsret. Det kræver lidt opmærksomhed og er med til at gøre køretiden lidt længere end forventet.

Endelig skal du være forberedt på, at trafikken pludselig stopper, fordi en gruppe får eller kvæg har besluttet sig for at skifte græsgang, og derfor er på vej over vejen.
Til toppen

Benzin og proviant til turen

Ude på landet og især i ødemarken kan der være meget langt mellem spisesteder og tankstationer. Sørg derfor for at tanke bilen op, når muligheden byder sig, og kør aldrig ud på isolerede grusveje uden at nogen ved, hvor I er på vej hen.

Bryder bilen sammen, skal du blive ved bilen, til hjælpen kommer. Den største fare er ikke slanger og lignende kryb, men derimod at dehydrere i den bagende sol p.g.a. mangel på vand. Sørg derfor altid for at have godt med væske med i bilen.
Til toppen

Billeje i Australien

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Australien. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Australien
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/berlin-i-boernehoejde.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.