Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kør selv tips

Læs mere om rejser til Kør selv tips

Rejsetips af samme forfatter

 • "Over there" til jul - Montreal og New York

  (Bedømt af 7 personer)
  14.02.11: Frederik
  Jeg elsker julen herhjemme i Danmark. Levende lys, brændte mandler, gaver og glæde på de korteste dage i året. Alligevel er december en travl måned for mange, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af afslutningen? Læs tippet her og ta' med på en tur til Canada og USA!
  Se hele rejsetippet
 • 5 new zealandske perler

  (Bedømt af 12 personer)
  18.11.10: Frederik
  Rejsetippet her handler om de 5 perler min kæreste og jeg stødte på, da vi af og til forlod "the beaten track" i New Zealand. Kom med på en tur for trekking elskere og adrenalin-junkier!
  Se hele rejsetippet
Cykloner der førte til eventyr i Australien...
Rejsetips indsendt af:
Århus
28. april 2010
Vinderrejsetip Juni 2010

Cykloner der førte til eventyr i Australien...

Denne rejsebeskrivelse er uden tvivl noget for globetrotteren, som ønsker at følge andre veje end dem som allerede er kørt, gået eller cyklet. Den handler om en tur tværs over det sydlige Queensland - tvunget væk fra Lonely Planets foreskrevne ruter af regntiden.
Her ville et amfibiekøretøj nok have været det bedste...
Her ville et amfibiekøretøj nok have været det bedste...

Torsdag d. 6 feb. 2009

Hjemme i Danmark kører nyheden om flere oversvømmelser i det nordlige Queensland. Byen Ingham, umiddelbart syd for Cairns, er blevet et Atlantis, hvor kun hustage vidner om en nu underliggende undersøisk by...Min kæreste og jeg befandt os på dette tidspunkt i Cairns og vi havde netop lejet en "varevogn" med soveplads til to. Vi var klar over risikoen for store mængder regn, men forventede først at regntiden slog til lidt senere i sæsonen. Vi besluttede os alligevel for, til trods for de dårlige odds, at komme så langt syd for Cairns som muligt på første dagen for vores "roadtrip". Allerede 100 km syd for Cairns stødte vi dog på problemer - væltede træer, kraftig regn og blæst med elendig sigtbarhed til følge samt store oversvømmelser gjorde det svært. De næste 100 km til Innisfail blev de mest stressende jeg nogensinde har prøvet som bilist. Vi klarede den dog, og efter godt 5 dages ventetid gik turen atter videre.
Vores "camper"
Vores "camper"

Målet klart: Uluru (Ayers Rock)

Vores mål med turen var klart; at nå til Uluru. Jeg havde oplevet Uluru én gang tidligere, men min kæreste ønskede at opleve ikonet for Australien og jeg havde så absolut intet imod at se den igen. Problemet var dog, at tiden var knap og vejene vestpå alle var lukkede pga. cykloner. Ydermere lovede vejrudsigten også dårligt vejr syd for os og der måtte findes andre veje. Den alternative rute blev lagt og blev startskuddet til én af de vel nok største oplevelser i vores liv!
Billeder fortæller kun lidt...
Billeder fortæller kun lidt...

Ruten

Ruten, som var blevet lagt, gik forbi byerne Rockhampton, Roma, St. George, Cunnamulla, Bourke, Nyngan, Cobar, Wilcannia for til sidst at ende på "rette spor" ved Broken Hill (NSW). Byerne, bortset fra Broken Hill, siger nok de færreste en forfærdelig masse og Lonely Planet har da også kun ladet enkelte af disse byer beskrive. Ikke desto mindre bød denne rute på en fantastisk oplevelse. Naturen var i en klasse for sig selv og ikke magen til noget vi før havde oplevet i Australien. Store åbne og frodige græssletter med spredte træer prydede landskabet så langt øjet rakte. I det fjerne forsvandt vejen, som en sort prik i horisonten og luften føltes usandsynlig ren og behagelig efter vores ophold i troperne. Dyrelivet var sprudlende og jeg tvivler på man kan opleve flere vilde kænguruer, emuer og papegøjer noget andet sted i Australien. Det var enorm overraskelse, at finde denne perle af et stykke natur, som vi ikke havde set beskrevet noget sted. Vi følte os ikke længere som almindelige backpackere, men som opdagelsesrejsende i et enormt uudforsket og smukt område.
Nogle af "beboerne"
Nogle af "beboerne"

Gæstfrihed uden internet og alt for mange turister

Australierne, i hvad man nok kan kalde et udkantsområde, var utroligt flinke og gæstfrie. Mange af de australiere vi mødte var dog ikke bosiddende australiere, men faktisk australiere på ferie i deres eget land. Foruden den fantastiske natur og de gæstfrie australiere indeholdte området også en anden charmende detalje, idet internettet flere steder endnu ikke var nået dertil. Dette bidrog yderligere til vores følelse af, at være på opdagelse og gav faktisk plads til at man kunne slappe endnu mere af.

Ta' afsted og lad bogen ligge

Vi besøgte rigtig mange steder i Australien på vores tur. Alligevel er vi enige om, at denne næsten mennesketomme strækning tværs over det sydlige Queensland var en enestående oplevelse - måske endda den bedste i Australien. Australien er et enormt land og der er naturligvis mange andre smukke ruter, som f.eks. Great Ocean Road, men man finder næppe en mere smuk og speciel rute end denne rute, som her er beskrevet.Jeg håber denne meget korte beskrivelse har været med til at give andre folk blod på tanden, så de måske af og til vil lægge rejsebogen fra sig. Vi har i hvert fald lært (ved tvang pga. uvejr om man vil), at nogle af de bedste oplevelser faktisk venter uden for rejsebøgernes rækkevidde, hvis man ellers har tid og allerede har set meget af det som bliver beskrevet i dem. Jeg håber ydermere, at andre som besøger Australien i fremtiden vil forsøge sig med samme rute som os - det kan kun anbefales!!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Australien

Hoteller i Kør selv tips
Kør selv tips
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/koer-selv-tips/cykloner-der-foerte-til-eventyr-i-australien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.