Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger New South Wales

Australien rejsetilbud

Rejser til New South Wales

Det er vel næppe en underdrivelse at sige, at New South Wales rummer alt. Meget mere end ”bare” Sydney og Utzons verdensberømte operahus, der med sin hvide, karakteristiske arkitektur skaber en fascinerende kontrast til det azurblå vand i Australiens vel nok mest kendte havn, Port Jackson. Ikke langt fra Sydney dukker Blue Mountains op, hvor du kan vandre eller bare nyde udsigten til klippeformationen "The Tree Sisters".

Lægger du et snit fra øst til vest, finder du langs østkysten fra grænsen mod Victoria i syd til den nordlige grænse til Queensland en række hyggelige kystbyer. I syd er de præget af deres funktion som fiskeri- og landbrugsbyer. Mod nord bliver klimaet stadig mere subtropisk, og i den nordlige ende ved Byron Bay kan selv de kuldskære Sydney-folk finde på at søge hen, når den australske vinter lægger sig over Sydney med sine 15-18° C fra juni til august.

Meget mere end Sydney


Nord for Sydney

Oplev den imponerende udsigt til "The Tree Sisters"
De fleste, der kører fra Sydney mod Brisbane, følger kysten gennem en række kystbyer, hvor der ikke sker det store. Til gengæld ligger flere af dem smukt ud mod Stillehavet ved flodmundinger. Et af de bedste steder at gøre stop undervejs er Port Stephens, en meget flot beliggende naturhavn, hvor du kan komme på delfin- og hvaludflugt. Delfin-udflugterne finder sted fra juni til august.

 

Vest for Sydney ligger Nationalparken Blue Mountains

Kun 100 km fra Sydney ligger dene imponerende nationalpark, der er kendt for udsigten til klippeformationerne "The Tree Sisters" hvor de fleste vandreture også starter fra. Du kan også opleve Blue Mountains fra en super stejl minibane og en kabelbare, hvorfra du har en helt unik panoramaudsigt ud over hele området.
Jervis Bay - en af Australiens smukkeste strande

Skønne strande syd for Sydney

Jervis Bay - en af de smukkeste strande i Australien ligger små 3 timers kørsel syd for Sydney.Her er børnevenlige strande og en ufattelig smuk natur. I kan fx leje en kajak og sejle langs kysten og finde et godt sted at lægge til og slappe af, inden I sejler videre.

 

Bjerglandet mod syd

I bjergene syd for Canberra finder du Australiens højeste bjerge, Mount Kosciuszko, der dog ikke rager højere end 2.229 meter. De falder dramatisk ned mod kysten, og uanset hvilken vej du vælger ud til østkysten, så venter der en flot udsigt samt en stribe hårnålesving. Det er i disse bjerge, at australierne står på ski om vinteren. På vestsiden af bjergene ligger et smukt bakket terræn omkring byerne Wagga Wagga og Gundagai, og herfra kan du fortsætte mod Murray-floden ad hovedvejen mod Melbourne.
Udsigt til Wategoes Beach ved Byron Bay

Australiens østligste punkt

Port Macquarie huser mange bygninger fra den tidlige kolonitid og byder også på flotte kyststrækninger og strande. I den nordlige ende af delstaten er Byron Bay en af de mest besøgte. Her er en herlig atmosfære, masser af festivaler og utallige vandsportsaktiviteter du kan prøve kræfter med. Der er to meget flotte sandstrande og en pynt med Australiens østligst beliggende punkt på hovedlandet, komplet med et fyrtårn - men det er den afslappede atmosfære

Byron Bay er en fin base til ekskursioner, hvor du kan besøge de gamle hippiebyer Lismore og Nimbin, der har bevæget sig i retning af økologi og new age.
Landskabet nær Broken Hill

Outbacken - bag den svedne stub

New South Wales er desuden hovedporten til ødemarken over dem alle, The Outback, der med sin karakteristiske røde farve og langstrakte, golde vidder kan tage pusten fra selv australierne. Oplev de imponerende klippeformationer, aboriginske helleristninger og landskaber, der ligeså godt kunne have været på Månen eller Mars, strække sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af kaktusser og svedne træer.

Ødemarken kan nås fra alle sider, men fra New South Wales er hovedindfaldsporten Broken Hill, der ligger langs den næsten 1.700 km lange hovedvej, der forbinder Sydney med Adelaide.

Du kan også tage det legendariske Indian Pacific-tog til Broken Hill, hvis du ikke ønsker at køre de store australske afstande i bil. I stedet kan du komme med på the Bush Mail Run, dvs. den lokale postmands rute rundt til de fjerntliggende gårde. Broken Hill var oprindelig en mineby, der stadig er aktiv, men i dag er det turisme, der er med til sikre livets ophold for den lokale befolkning på ca. 20.000 mennesker. Uden for byen ligger en skulpturpark - et populært sted at hænge ud, mens solen forsvinder i horisonten over den røde ødemark.
Oplev New South Wales mangfoldighed

Saltsøer og nationalparker

Der findes også flere nationalparker i området, bl.a. Mutawintji med aboriginale helleristninger. Tag derud med en lokalkendt turoperatør, som kan fortælle om den lokale natur og kultur på steder, du ikke selv vil kunne finde.

Syd for Broken Hill ligger nationalparken Lake Mungo med sine bizarre klippeformationer, Walls of China. Her har man fundet et 40.000 år gammelt begravet skelet, hvilket er den ældste kendte ceremonielle begravelse i verden. Nord for Broken Hill ligger Sturt National Park, hvor du ved solnedgangstid kan se hundredvis af kænguruer.

Billeje i New South Wales

FDM travel giver dig den bedst mulige billeje i New South Wales. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i New South Wales
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/kimberley/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.