Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Northern Territory

Udflugter fra Northern Territory

Australien rejsetilbud

Rejser til Northern Territory

Crocodile Dundee er blevet synonym med Northern Territory, hvor I kan opleve det oprindelige og uspolerede Australien med rå, barsk natur og et eksotisk dyreliv med kænguruer, øgler, dingoer, bøfler og ”crocks”. Det er tusind år gammel aboriginerkultur kombineret med uovertrufne naturoplevelser, der venter jer.

Red Centre – Det oprindelige Australien


Uluru (Ayers Rock) er et af højdepunkterne i Northern Territory

Gå rundt om Uluru, så får du set den fra alle vinkler
Et centralt udgangspunkt i Red Centre er Uluru (Ayers Rock) og Kata Tjuta (The Olgas). Her kan du snildt tilbringe 1 uge, uden at løbe tør for nye oplevelser. Ayers Rock er virkelig imponerende med sin massive, røde facon, der tegner en fascinerende kontrast til den dybblå himmel. Alene de urgamle klippemalerier for foden af ”The Rock” er et besøg værd. I kan også tage en morgentur i varmluftballon og se morgensolens stråler farvelægge den massive klippeblok i dybrøde nuancer, som danner et smukt spil med de lange skygger, der kan synes helt levende. Det er et syn, I sent vil glemme.

Der er mange andre oplevelser at hente i Centralaustralien. Først og fremmest i den for danskere særprægede natur med knaldrøde klipper, smuldrede bjerge og savtakkede toppe, som rager op over, hvad der mest minder om en bunke jord, nogen har smidt op ad bjergsiden. Men det er faktisk resterne af selve bjerget, der er eroderet væk gennem flere hundrede millioner år.


Ayers Rock og The Olgas ligger 450 km fra Alice Springs, i den sydlige ende af Northern Territory.
På opdagelse i Kakadu National PArk

Kakadu National Park

Men intet besøg i Northern Territory er komplet uden et besøg i Kakadu National Park, der byder på et hedt klima og et tropisk dyreliv med et væld af spændende fugle, frygtindgydende saltvandskrokodiller, possums og små wallabies. Kakadu ligger i den nordlige ende af Northern Territory, 250 km fra provinshovedstad Darwin, der fra at være en barsk bondeby har udviklet sig til en hyggelig minimetropol uden dog at miste sin rå charme.

Længere sydpå bliver landskabet anderledes med imponerende vandfald, enorme kløfter og slugter med tilhørende uovertrufne udsigter ud over dramatiske landskabsformationer så langt øjet rækker.

Med 1,3 millioner km² og kun 220.000 indbyggere er Northern Territory indbegrebet af ødemark.
Aftenstemning i Darwin

Northern Territory's Top End

Starter du turen i den øverste del Northern Territory, er det fordi du er kommet med fly fra enten det øvrige Australien eller fra det nærliggende Sydøstasien. Centrum i Top End er hovedbyen Darwin, der huser halvdelen af territoriets indbyggere. Byen er en tilbagelænet tropeby med en udpræget mangel på ældre bygninger, hvilket skyldes cyklonen Tracey, der i 1974 ødelagde 90 procent af byen. Den arkitektur, der har erstattet de gamle huse, er heldigvis mere gennemtænkt end den, der hersker i turistbyen Cairns i den tropiske del af Queensland.

Mellemdistancen
Når du er kommet syd for Katherine, er der ikke meget at se, før du når til Centralaustralien. Faktisk er den eneste egentlige attraktion, Mataranka, der er berømt både for sine termiske kilder, men også for gården, Elsey Homestead, der danner baggrund for en af de mest berømte australske romaner, We of the Never Never.

Nogle kan måske huske, at Crocodile Dundees safariture hed Never-Never Safaris med mottoet ”tag aldrig ud med os, eller du vil aldrig komme tilbage”. Det er nok kun i Australien, at et sådan slogan kan betragtes som et salgsargument.

Desuden kan du opleve vilde dromedarer og heste, klippekænguruer, svalende vandhuller, røde klipper, blå himmel og kridhvide spøgelses-eukalyptusstammer, palmetræer i bunden af kløfter og endelig det, som bliver kaldt for verdens ældste eksisterende flod.
Desuden kan du opleve vilde dromedarer og heste, klippekænguruer, svalende vandhuller, røde klipper, blå himmel og kridhvide spøgelses-eukalyptusstammer, palmetræer i bunden af kløfter og endelig det, som bliver kaldt for verdens ældste eksisterende flod.
Vandfald i regnsæsonen i Northern Territory

Årstider og klimaforhold

I Top End findes der to årstider: Den tørre og den våde. Den våde har høj luftfugtighed og varme, mens den tørre har behagelig dagtemperaturer omkring 30° C og nattemperaturer omkring 20° C. Er temperaturen lavere end det, begynder de lokale at klage over gigtsymptomer og overvejer at købe lange bukser.

Klimaforskellen mellem den våde og tørre sæson får mange til på forhånd at vælge den våde årstid fra, bl.a. fordi adgang til dele af Kakadu National Park er begrænset af oversvømmelser. Desuden orker du ikke at bevæge dig ret meget i varmen. Til gengæld er der mest vand i vandfaldene i den våde årstid.

Ud over Kakadu er der en række andre naturparker i Top End, først og fremmest Litchfield, der kan nås på dagstur fra Darwin, og Katherine Gorge, som er en række imponerende kløfter, du kan sejle igennem.
 

Billeje i Northern Territory

Northern Territory er som skabt til at blive udforsket i lejebil. Læs mere om billeje i Northern Territory.

 

Med tog gennem ødemarken

Med tog gennem ødemarken

Foretrækker du et mere adstadigt tempo, kan du tage toget The Ghan, der siden 2004 har kørt hele vejen fra Adelaide via Red Centre, som området omkring Alice Springs kaldes, og op til Top End, hvor Darwin ligger. Top End og Red Centre, det er da til at finde ud af, og det hele gøres endnu lettere af, at der ikke er ret meget mellem de to områder, der gør et stop undervejs interessant.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.