Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Australien

 • Surfing på Bondi Beach

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Kan du surfe? Jeg kan ikke... ikke rigtigt i hver fald.

  Kunne du tænke dig at prøve? Det gør ikke noget det er din første gang.
  Se hele rejsetippet
 • Sydney på to hjul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  Jeg synes den bedste måde at opleve de fleste storbyer på er på cykel - og Sydney er ingen undtagelse.

  Vi havde valgt en guidet tur hos Bonza Bike Tours.
  Se hele rejsetippet
 • Et fugle perspektiv....

  (Bedømt af 9 personer)
  15.11.13: Hanne Primdahl
  Sydney er en kæmpe by, men mange muligheder og ikke mindst nogle "must-see" så som Opera huset, Sydney Harbour Bridge, Botanisk have og mange flere, men et sted som jeg elsker og som mange af Aussie venner ikke kender er O'bar som er en bar der ligger i CBD og let af overse hvis man ikke kender stedet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Australien

Ørkenvandring i Australien
Rejsetips indsendt af:
Roar Trangbæk
Odense
9. juli 2009

Ørkenvandring i Australien

33 dages ørkenvandring i Simpson ørkenen - uden kontakt med andre mennesker. Muligt for alle i ordentlig form.
Forberedelser - og 10 timers vandring om dagen

Forberedelser - og 10 timers vandring om dagen

Det er kravet hvis man vil gå de 650 kilometer tværs over Simpson ørkenen i det centrale Australien på godt 30 dage. Vandreturen hører til en af de mere rabiate måder at tilbringe sin ferie - og den kræver forberedelse. Blandt andet skal man have tilladelse til sit foretagende af de nationalparker, man har tænkt sig at vandre igennem. Derudover kræver det at man har et support team med i flere biler. De skal have vand og mad med, som de lægger ud i depoter, og fungerer samtidig som den eneste mulige hjælp, hvis uheldet er ude midt i ingenting. Derudover er det en god idé at træne før man begiver sig afsted. Vi tog turen fem mand - fra 22 til cirka 60 år gamle, så alder er ingen hindring. Men forvent ikke at det bliver smertefrit. Det er hårdt at gå i sand, temperaturen kravler i vinterperioden (den danske sommer) op på cirka 30-40 grader midt på dagen, mens den om natten kommer ned på minus ti grader.

Det lyder slemt...

men belønningen er til at føle på. Man kan vælge at gå gennem SImpson ørkenen langs de hjulspor som tusindvis ad off-road entusiaster følger hvert år. På den måde er man sikret en "flugtvej" hvis det skal være - og man er sikker på at møde mennesker. Vi gik cirka 200 km. nord for hjulsporene, og var derfor mutters alene i en kæmpe ørken. Det varme sand, den skyfri himmel. tusindvis af fluer, smerte i benene... og en skøn natur. En mental rejse, der kan anbefales til alle, der har lyst til at prøve kræfter med sin fysik og mentale styrke. Det er en smuk vandretur, hvor man er alene med sig selv, men samtidig byder turen på smukke solnedgange, fantastisk natur med stor diversitet, kameler, emuer, øgler - sågar frøer...
Hvad gør man?

Hvad gør man?

Vi fløj til Alice SPrings, kørte ned til ørkenen og begyndte at vandre mod øst. 33 dage senere kom vi til den lille by Birdsville. Herfra kan man tage en postflyver til østkysten og ned til Sydney, hvorfra man igen kan flyve til Danmark.Vi forberedte os på turen gennem cirka 6 måneder. Der skulle arrangeres et support team, der kunne følge os gennem ørkenen. Vi blev hjulpet af tre biler, der blev kørt af australske pensionister. De fik ingen penge, men betalt brændstof og mad undervejs. Man kan - hvis man har modet på det - selv tage en bil med - men så skal man holde sig til de etablerede hjulspor. Vores team kørte tværs over de bare klitter og lavede deres egen vej. Gør man det på den anden måde bliver det lettere.
Udstyr:

Udstyr:

Udstyr: Lette telte og soveposer - men vigtigt at de har en komforttemperatur, der kan tåle minusgrader. Der er koldt i en ørken. energidrik, kiks og syltetøj i massevis til vandreturen. Og vigtigst af alt: vand i spandevis. Vi drak cirka 5-6 liter vand om dagen per person. Mad: Frysetørret mad er langt det letteste når man selv bærer det.Bagage: Vi bar mad, telte, soveposer, videoudstyr mv. i rygsække. op til 30 kilo per rygsæk, hvilket var i overkanten. Hertil trak vi en vogn med vand efter os, der vejede mellem 90 og 150 kilo alt efter hvor meget vand der var på. Vognen var specialbygget til formålet.Hvad skal man gøre for at gøre det?: Søg efter tip på nettet.Besøg evt: http://www.southaustralia.com/SimpsonDesert.aspx Her kan du læse mere om ørkenen.Kan varmt anbefales!

Aktiviteter
Vandreture
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Australien

Udflugter i Australien
Rejser til Australien
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/malaga/select-marina-park-ex-club-la-costa-world.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.