Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser i Australien

Planlæg din kør-selv-ferie

Afstand og tidsforskelle

Det er stort set umuligt ikke at få jetlag, når du rejser til Australien. Flyrejsen Down Under tager mindst et døgn, så mange vælger at tage et stop undervejs med en overnatning i fx Bangkok eller Singapore.

Når du først er kommet frem, skal uret stilles et sted mellem 6 og 10 timer frem. Tidsforskellen svinger mellem 6 timer i Western Australia, når vi har dansk sommertid, til 10 timer i f.eks. Sydney på østkysten, når vi har dansk vintertid. Tag den med ro de første par dage for at få jetlaggen ud af kroppen.

De mest naturlige udgangspunkter for rejser i Australien er enten Cairns, Darwin, Sydney, Adelaide, Melbourne, Perth eller Brisbane. Alle disse byer har internationale flyforbindelser til Sydøstasien, og herfra videre til resten af verden.
Til toppen

Rejsetidspunkt

Australien er så stort og varieret, at der altid er et godt sted at rejse til, uanset hvornår du gerne vil af sted. Tasmanien og den sydligste del af Australien er perfekt til den danske vinter. Men allerede fra Sydney i øst til Perth i vest bliver den australske sommer rimelig varm.

Jo længere nordpå du kommer, jo mere luftfugtigt og varmt bliver her. Og i den nordlige del af Australien regner det cirka fra december til april. Her er den bedste årstid fra maj til oktober. I mellembæltet – fra Brisbane til Sydney – er bedste årstid oktober-november eller marts, april og maj. Sommerheden har fortaget sig eller har endnu ikke indfundet sig, og her har f.eks. Sydney ofte en lang række fine dage med blå himmel og temperaturer i midten af tyverne.

I de australske skoleferier, som ligger lidt forskelligt, kan der imidlertid være pres på nogle forlystelser og på overnatningssteder i populære ferieområder. Længste periode er selvfølgelig sommerferien fra starten af december til slutningen af januar.
Til toppen

Takt og tone

Australierne er et venligt folkefærd, som ofte er behjælpelige over for folk, der står og glor forvildet på et kort, som de har vendt på hovedet. Vær i øvrigt opmærksom på, at solen går nordom på himlen i stedet for sydover, som vi er vant til her i Europa.

Restaurantpersonale og andre der arbejder i serviceindustrien er generelt flinke og henviser gerne til konkurrenten, hvis de ikke selv har det, du spørger efter. Apropos restauranter, så er der tradition for at give drikkepenge på gode restauranter, cirka 10 procent - eller der kan rundes op til nærmeste hele dollar. Også taxachauffører forventer drikkepenge.

Generelt er omgangstonen australiere imellem afslappet, og det er nærmest et motto, at du ikke skal virke for formel. Alligevel virker eksempelvis relationerne mellem kønnene mere konservative end de danske omgangsformer.
Til toppen

Billeje i Australien

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Australien. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Australien
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.