Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger South Australia

Udflugter i South Australia

Rundrejse med lokal guide i South Australia

Australien rejsetilbud

Rejser til South Australia

South Australia er måske Australiens mest oversete delstat. Her findes ikke turistikoner som Ayers Rock, operahus eller koralrev, men til gengæld er delstaten en yderst varieret turistoplevelse og et sandt paradis for naturelskere.
Adelaide er det perfekte udgangspunkt for et besøg i de omkringliggende nationalparker og ikke mindst Kangaroo Island. Her finder I en overflod af frodig natur, smukke nationalparker og et fantastisk dyreliv med bamseagtige koalabjørne, kænguruer, ”gøende” søløver, legende sæler og finurlige pingviner.

Vin, kænguruer og naturskønne nationalparker


Masser af lækkerier i South Australia

Vinmarker tæt på Adelaide

Olivenolie, ost og chardonnay

Adelaide er omkranset af vinmarker, der med undtagelse af Coonawarra i delstatens sydøstlige hjørne ligger en lille dagstur fra Adelaide. Både Clare, Barossa og McLaren kan sagtens opsluge et par dage. Vinområderne har udviklet en meget fin gourmettradition, hvor du kan spise australske oste til din chardonnay eller shiraz, eller du kan afprøve den lokale olivenolie med et gedigent stykke brød til.

I Clare Valley slynger hovedvejen sig smukt gennem vindalen, der leverer noget af Australiens bedste riesling. Barossa producerer rigtig gode chardonnayer og shirazer, og småbyerne er desuden præget af deres tyske historiske baggrund. Kører du ad bagvejen fra Barossa Valley ind mod Adelaide afløses vinmarker og oliventræer snart af store bakkede marker, hvor kæmpe eukalyptustræer giver en sælsom fornemmelse af gammelkendt europæisk kulturlandskab, og samtidig noget helt, helt andet.
Murray og flodlandet i Southern Australia

Murray og flodlandet

Australiens største flod løber bogstaveligt ud i sandet ved søen Alexandrina, syd for Adelaide. Men før den når dertil, udgør den grænsen mellem Victoria og New South Wales, inden den når til South Australias småbyer, der troede, de skulle ernære sig ad flodtrafikken, som dog aldrig nåede det forventede omfang.

Til gengæld har turisterne fået øjnene op for floden, som du kan sejle på i hjuldamper eller ved at leje en husbåd. Men du kan også følge floden op gennem riverland til Mildura i Victoria, og undervejs nyde en flot udsigt over floden, der også rummer et omfattende fugleliv.
Mount Gambier og den blå sø

Det sydligste South Australia

Første stop mod syd kunne være den lille by Victor Harbor, der med klippeknolden Granite Island ligger fint ud mod havet med mulighed for at se pingviner ved skumringstid. Efter Victor Harbor følger fugleparadiset ved halvøen Coorong med mulighed for at komme ud på bådsejlads og på guidede ture med aboriginals. Syd for Coorong følger kystbyerne Kingston og Robe, der serverer noget af South Australias bedste fisk og skaldyr. Robe har desuden et stykke interessant historie, idet det var her kinesiske guldgravere gik i land for at gå til guldfelterne i Victoria.

I den sydligste ende af delstaten ligger Mount Gambier med den ustyrligt blå sø, og nord for Mount Gambier ligger vindistriktet Coonawarra. Hulerne ved Narracoorte rummer fantastiske vidnesbyrd om Australiens forhistoriske dyreliv, hvor pungdyr på størrelse med næsehorn græssede på de dengang frodige australske sletter.
 

Kangaroo Island

I begyndelsen af 1800-tallet rettede Matthew Flinders sin kikkert ind mod Kangaroo Island. Her så han en ø, der vrimlende med kænguruer, sæler og søløver i hobetal. Og i dag kan du stadig stifte bekendtskab med et fascinerende dyre- og naturliv på Kangaroo Island.
 

Nord for Adelaide

The Breakaways nær Coober Pedy

Coober Pedy - opaler i undergrunden

Australien står for langt størstedelen af verdens opalproduktion, og mange af opalerne graves ud med absurd udseende ombyggede lastbiler med en opspændt kæmpetønde på ladet. Selve opalmarkerne ligger bl.a. ved Coober Pedy langs den ekstremt lange hovedvej, der forbinder Alice Springs med Adelaide.

Selve Coober Pedy er helt bogstaveligt et hul i jorden. Det første tegn på, at du er nået frem, er store bunker opgravede sten, der ligger spredt ud i et bart månelandskab. En stor del af byens indbyggere har omdannet mineskakterne til boliger – så er der ikke så langt på arbejde. Skal boligen udvides, graver man blot nogle ekstra kvadratmeter ud. Temperaturen i det fri ligger halvdelen af året på den varme side af 30° C, mens temperaturen under jorden er konstant tempereret. Du kan som turist komme med ud at grave, og ellers kan du jo prøve at lede efter opaler i de efterladte bunker.
Kør-selv til Flinders Rangers

Flinders Ranges

De fleste danskere kender Uluru/ Ayers Rock, den røde sten i Centralaustralien. I South Australia venter en anden stor rødstensoplevelse. Flinders Ranges er en gammel vejrbidt bjergkæde, hvis mest kendte område er et bjergkrater, der ligger som en gryde bag de smuldrende, savtakkede bjergkamme. Bedste udgangspunkt for at se gryden er Wilpena Pound, der også har Flinders Ranges bedste overnatningsmuligheder.

Ud over Wilpena Pound huser Flinders Ranges en række fantastiske røde klippeformationer over et område så stort, at du let kan bruge 2 dage til at se hele området. I vinter- og forårsmånederne breder et lavendelfarvet blomstertæppe sig mageløst ud over landskabet, og der er talrige steder, du kan holde ind og gå ture. Vær opmærksom på, at der bliver meget varmt herude i den australske sommer, og at nogle steder kan være svært passable i almindelig bil når det har regnet.

Billeje i South Australia

Vi giver dig den bedst mulige billeje i South Australia. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil i South Australia
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/kimberley/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.