Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydney

 • Surfing på Bondi Beach

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Kan du surfe? Jeg kan ikke... ikke rigtigt i hver fald.

  Kunne du tænke dig at prøve? Det gør ikke noget det er din første gang.
  Se hele rejsetippet
 • Sydney på to hjul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  Jeg synes den bedste måde at opleve de fleste storbyer på er på cykel - og Sydney er ingen undtagelse.

  Vi havde valgt en guidet tur hos Bonza Bike Tours.
  Se hele rejsetippet
 • Et fugle perspektiv....

  (Bedømt af 9 personer)
  15.11.13: Hanne Primdahl
  Sydney er en kæmpe by, men mange muligheder og ikke mindst nogle "must-see" så som Opera huset, Sydney Harbour Bridge, Botanisk have og mange flere, men et sted som jeg elsker og som mange af Aussie venner ikke kender er O'bar som er en bar der ligger i CBD og let af overse hvis man ikke kender stedet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydney

Rejsetips af samme forfatter

 • St. Pauls kirke i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 14 personer)
  17.07.12: Tina
  Hvis du har besøgt 9/11 Memorial – eller er på andet ærinde i Lower Manhattan omkring Ground Zero, Wall Street eller City Hall - vil jeg anbefale at du efterfølgende besøger St. Pauls kirken.
  Se hele rejsetippet
 • 9/11 Memorial i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 12 personer)
  17.07.12: Tina
  Jeg tror at der er mange mennesker, der har det lidt som jeg med 9/11 Memorial - Det er sådan lidt mærkeligt, ubehageligt og måske er det nok fordi det stadig liiidt for tæt på… men det vil det nok være for mange af os rigtig længe endnu.
  Se hele rejsetippet
 • Vinlandet - og skønne Stellenbosch

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 8 personer)
  10.07.12: Tina
  Sydafrika er et af mine absolutte favorit rejseland, da det i mine øjne har… ganske simpelt – ALT!
  Se hele rejsetippet
Sydneys Bridge Climb er en oplevelse for livet!
FDM travel - Community Manager
Tina Telefon: 70 11 60 11

Sydneys Bridge Climb er en oplevelse for livet!

Jeg elsker udfordringer, men lider af højdeskræk. Jeg har lidt frygteligt af højdeskræk i mange år, men været så super irriteret over de tåbelige scenarier som højdeskrækken har ført med sig, og har været fast besluttet for at jeg ABSOLUT ikke ville lægge under for min angst.
Det har medført at jeg har kastet mig ud i forskellige udfordringer for mig selv i håbet om at overvinde min angst – irrationel som en sådan angst jo pr. definition er, har det ikke altid været lige let. Det har været både små og store udfordringer, som har hjulpet i højere eller mindre grad, men uanset om det har været at komme op på et stillads i 1.etages højde, at gå til toppen af Eiffeltårnet eller det mere grænseoverskridende Bungee-jump har de været med til at udfordre mig mentalt.
Der er dog én oplevelse blandt mange der skiller sig ud, og som jeg virkelig føler har rykket mig!! - Nemlig da jeg for et par år siden var i Sydney og med bævrende stemme, rystende ben, RET bange og med en ordentlig omgang adrenalin pumpende rundt i kroppen, valgte at jeg atter ville udfordre mig selv, denne gang med en gåtur henover buen på Sydney Harbour Bridge i 134 meters højde J Faktisk havde jeg booket og betalt turen hjemmefra netop for at undgå at jeg ville springe fra i sidste øjeblik…

Forberedelserne
Hele oplevelsen tager i alt 3½ times tid, og dette er inkluderet introduktion, sikkerhedsforberedelser, og så ikke mindst selve turen ude på broen. Sikkerheden er alfa-omega på disse ture, og der er en masse sikkerhedsprocedurer (og en alkohol-test) man skal igennem inden man bliver iført den specielle dragt, sikkerhedsbælter og diverse fastspændte dimser i de forberedende skridt til at komme ud og op på broen. Man er inddelt i mindre grupper på ca. 10-14 personer, og jeg fortalte ærligt guiden om min højdeskræk, og han lod mig derfor følge ham tæt og gå bag ham så at han kunne berolige mig, hvis jeg pludselig blev ramt af en pludselig dødsangst undervejs. Det hjalp meget, og ligeledes var resten af gruppen meget forstående, støttede og bakkede mig op og bidrog helt klart til at motivere mig.
Som jeg kom igennem alle disse grundige forberedelser, simulator og snakkede med resten af gruppen, blev jeg mere rolig og tryg, og derfor var min skuffelse dobbelt da vejrguderne og naturens luner satte en stopper for eventyret. Vi havde været hele turen igennem, var alle spændte og opsatte på at NU var det snart nu… Vi var lige nøjagtigt kommet ud på den nederste af broen og ude i den friske luft, da vi blev kaldt tilbage på grund af den tiltagende storm. Vi forsøgte at vente noget tid for at se om stormen lagde sig og vi således kunne fortsætte. Men ØV, det gjorde den ikke og vi var meget slukørede da vi vendte tilbage og tog alt udstyret af…

Skuffelsen
Jeg gik ud med et par af de andre fra gruppen, de valgte af drukne skuffelsen i en ordentlig omgang kolde Fosters-øl, jeg selv havde ikke mistet troen på mit projekt og holdt derfor lidt igen, men havde nogle mægtig muntre timer. Da jeg forlod den hyggelige pub og det gode selskab, synes jeg at stormen havde lagt sig, og gik tilbage til Bridge Climb-stedet for at se om de måååske var gået i gang igen. Jubii! Det var de, og jeg havde nu en anden ro da jeg for anden gang gik igennem alle forberedelserne. Jeg var så ærgerlig, skuffet og blev ekstra opsat på at det hér VILLE jeg altså bare, og pludselig fortog angsten sig  Men AK, atter engang tog stormen til, og sikkerheden er det absolut vigtigste, og det ville på ingen måde have været forsvarligt at fortsætte.
Al min højdeskræk syntes at være forsvundet som et dug for solen, og jeg følte mig overbevist om at dette ville jeg sgu´ have kunne gennemføre. Jeg var meget deprimeret og synes at skæbnen var uretfærdig og hård ved mig. Hele to gange var jeg igennem hele smøren, to gange nåede jeg ud på underetagen og så at blive frataget sig muligheden for at se sin skræk i øjnene der på falderebet. Det var næsten ikke til at bære…

YEAAAH !
Min sidste dag i Sydney var allerede planlagt og da jeg først kom tilbage til byen efter en lang spændende dag i Blue Mountains (som i øvrigt også varmt kan anbefales ) ved 19-tiden, gik jeg straks til Bridge Climb-stedet for at få et refund letter, så jeg i det mindste få mine penge refunderet når jeg kom hjem... Jeg sendte lange misundelig blikke til den gruppe der var i gang med at iføre sig dragtene. De var i gang med at forberede dagens sidste hold, som på grund af gårdagens annulleringer var blevet forsinket. Med en smule overtalelse og bedende øjne, fik jeg lov til at tage med, da jeg jo var rimelig rutineret i alle sikkerhedsforberedelserne. Pludselig gik det hele jo hurtigt, og inden jeg vidste af det, så var jeg dér. Dér ! - Ude på BROEN, og nød udsigten som var fænomenal. Sydneys skyline med alle lysene, Operahuset der lå badet i smukt lys, lydene og de mange indtryk og følelser. Selve turen på bro-kanten, var ren barnemad og min angst, min ellers så paniske knugende grundangst var VÆK, erstattet af taknemmelighed og lykke over at jeg var lige dér lige nu, og jeg har fuldstændig opslugt af oplevelsen!
Da jeg krydsede henover broens bue og overvandt mig selv nok til at kigge direkte ned lignede bilerne under mig legetøjsbiler – og jovist, var der kriller i maven og spænding, men jeg kunne ikke have det federe ! Det var SÅ flot, smukt og fantastisk – og jeg var SÅ sej !

Det gjorde noget ved mig…
Følelsen af virkelig at have overvundet sig selv, set sin frygt i øjnene, at have adrenalinet pumpende rundt i kroppen i mange, mange timer, og de efterfølgende dages lykkerus kan ikke beskrives. Som jeg nu, ved at skrive denne anbefaling, har genoplevet den enestående oplevelse tror jeg at jeg går rundt med et stort smil resten af dagen – og måske det også kan bringe et smil på dine læber… Det er en fuldstændig fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale alle – højdeskræk eller ej… og som jeg indledningsvis skrev, så rykkede den virkelig noget i mig og min højdeskræk. Jeg forsatte min rejse til New Zealand, hvor jeg både kastede mig ud i et skyddive, og en Gletscher tur, hvor jeg kravlede over vakkelvorne stiger, der var spændt ud over dybe sprækker og slugter i Gletscheren, og jeg føler mig til den dag i dag overbevist om at jeg aldrig havde gjort det uden min oplevelse i Sydney. Og hvad angår New Zealand, så er der jo også en masse anbefalinger jeg kan videregive derfra, men det er en helt anden historie…

Aktiviteter
Adventure

Kommentarer til rejsetippet om Sydney

Super rejsetips

03/02 2011 Karina S T
Super godt rejsetip, engageret og levende fortalt:o)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina s profilside

Læs mere om rejser til Sydney

Hoteller i Sydney
Rejser til Sydney
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/utah/et-tip-til-de-morgenfriske.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.