Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydney

 • Surfing på Bondi Beach

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  Kan du surfe? Jeg kan ikke... ikke rigtigt i hver fald.

  Kunne du tænke dig at prøve? Det gør ikke noget det er din første gang.
  Se hele rejsetippet
 • Sydney på to hjul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  Jeg synes den bedste måde at opleve de fleste storbyer på er på cykel - og Sydney er ingen undtagelse.

  Vi havde valgt en guidet tur hos Bonza Bike Tours.
  Se hele rejsetippet
 • Et fugle perspektiv....

  (Bedømt af 9 personer)
  15.11.13: Hanne Primdahl
  Sydney er en kæmpe by, men mange muligheder og ikke mindst nogle "must-see" så som Opera huset, Sydney Harbour Bridge, Botanisk have og mange flere, men et sted som jeg elsker og som mange af Aussie venner ikke kender er O'bar som er en bar der ligger i CBD og let af overse hvis man ikke kender stedet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydney

Rejsetips af samme forfatter

Vi længes stadig efter Sydney!
Rejsetips indsendt af:
Egå
4. jan. 2009

Vi længes stadig efter Sydney!

Drømmerejsen til Australien - Sydney blev virkelig mere end en drømmerejse. Sydney er så pragtfuld at man må knibe sig i armen ....

Forventningernes glæde er normalt den største

Vi vidste, at forude ventede os mange timers flyvning, men det afskrækkede os faktisk ikke, for vi var jo indstillet på det. Den første overraskelse bestod i at der er endog fantastisk god plads i et rutefly, contra de charterfly vi normalt har rejst i. Dette var ovenikøbet vores allerførste oversøiske rejse. Vi fik serveret drinks med det samme, snacks og sandwich, og hvad ved jeg. Hele tiden syntes jeg vi fik tilbudt noget (med et smil).Halvvejs på ruten, vel efter 10-12 timer, landede vi i Singapore. Stor, meget stor lufthavn, og vi fik heldigvis rørt benene og set de dejlige forretninger. Vi trængte osse lige til at shine os lidt, så det var skønt lige at komme ind på et rigtig lækkert toilet med masser af plads. Tilbage på flyet blev vi igen beværtet ud over alle grænser. Vi var nok lidt overvældede over den service vi modtog, hele tiden blev vi tilbudt drikkevarer og der var spisekort hvor man kunne vælge imellem flere forskellige retter. Vi undrede os over en person, der takkede nej til maden, men det skulle vise sig, at vi senere selv fik den samme fornemmelse af, at der simpelthen ikke var plads til mere mad.
Darling Harbour i Sydney by night
Darling Harbour i Sydney by night

Flyturen gik hurtigere end forventet

Den konstante - og venlige betjening i flyet, og så det, at der var alle muligheder for at se film eller høre musik. Der var mange forskellige film at vælge imellem på de små skærme på flysædet foran. Kede sig var der ikke tid til, og vi så at sige fulgte en døgnrytme .... der blev lukket for vinduerne når vi alle godt mætte skulle til at sove, og der blev en ro og fred, så det var nemt at falde i søvn. Når vi begyndte så småt at vågne igen, blev der igen serveret een eller anden slags mad eller drinks. ådan var det hele tiden. Jeg husker ikke helt hvornår vi præcis landede, for vi har faktisk været i Sydney 4 gange mere efter denne tur.
Men jeg var virkelig overrasket over, at vi nu var ved at have overstået denne lange flytur, som afskrækker rigtig mange fra at rejse til Australien. Til dem kan vi kun sige,
lad være at snyde jer selv for denne oplevelse - bare på grund af en lidt længere flyrejse end normalt.
Det er det hele værd !

Indflyvningen over Sydney - med alle lysene - wauv !!!

Nu var det blevet mørkt - hvilket syn. Det er næsten ubeskriveligt. De høje skyskrabere med alle de forskellige lys - og afspejlingerne ned i vandet. Jeg har aldrig nogensinde set noget så flot ! Det syn vil jeg aldrig glemme, om jeg så bliver 100 år (og det har jeg faktisk tænkt mig at blive). ..
Min mand og jeg havde i flyet talt en del indimellem med en ung pige fra Italien, der rejste alene. Vi kommmunikerede fint på engelsk og hun fortalte at hun skulle rejse rundt med rygsæk, sådan på må og få - idet hun ingen faste planer havde. Vi ønskede hinanden fortsat god rejse og havde bestemt ikke tænkt os at ville møde hende igen, for vi havde jo bestemt os for mest at være i Sydney. Vi var jo på familiebesøg og nød det.
Men det skulle blive anderledes ...

Mødet i de Blå Bjerge ...nedenfor De 3 Søstre ...

Sådan cirka en uges tid efter at vi landede i Sydney, var vi på udflugt til de berømte Blå Bjerge. Vores søn, vores svigerdatter, min mand og jeg - og vi nøjedes ikke med udkigsposten, nej vi ville virkelig ud på en vandretur, så vi kunne få set den smukke natur. Det virkede på mig nærmest som en regnskov, der var nemlig tæt vækst af alle mulige planter. Nogle lignede de stueplanter, vi har herhjemme. Der var vandfald - og der var mange trappetrin op og der var mange trappetrin ned, men pludselig ... efter at vi nok havde gået en lille times tid, ja, så stoppede vi op og direkte gloede på den unge kvinde der kom os i møde, og hun stoppede ligeledes op og gloede på os. Det var den italienske kvinde fra flyet.
Vi fik en god lille snak om vores fælles forundring over hvor lille verden i grunden er, når det kommer til stykket .. fik igen et godt grin, og gav igen ønsker til hinanden om en god ferie, og satte spørgsmålstegn til om vi så måske risikerede at mødes igen ved en senere lejlighed ? Det gjorde vi dog ikke, men vi havde bestemt en rar fornemmelse indeni os selv efter dette møde.
Harbour Bridge mellem Operahuset og Darling Harbour
Harbour Bridge mellem Operahuset og Darling Harbour

Vi troede slet ikke vi kunne opleve så meget i Sydney

Det skal lige bemærkes at jeg 5 uger inden vores afrejse kom alvorligt til skade ved HIP HOP for kæmpekvinder (ja, det er min egen betegnelse ... den rigtige betegnelse var low impact arobic for os der havde for meget fedt rundtomkring på sidebenene..) Jeg havde forstuvet foden mente de på skadestuen. Foden var sortblå og hævet med 3 store bobler rundt om ankelen.
Men der var ingen grund til røntgenfotografering, hvis jeg kunne gå 3 skridt uden at skrige. Jeg er normalt ikke pivet, så den klarede jeg lige akkurat. (Næste gang vil jeg optræde mere pivet). Jeg havde nemlig temmelig ondt i mit ben på denne Australienstur, men min smertegrænse må alligevel have været høj - for det gik jo fint med at gå op af diverse trapper i De blå Bjerge, men værre nedad. Det viste sig så 3 måneder senere (ved et røntgenbillede) at mit skinneben havde været brækket i et skrå brud på 2.1/2 cm - 7 cm op af skinnebenet, og bruddet var groet fint sammen. En smertestillende pille hjalp indimellem og intet fik lov at ødelægge alle de dejlige oplevelser. Hvis jeg nu havde haft gibs på - ellers vidst at det var så galt - så havde turen nok slet ikke været så god !
Jeg kunne da sagtens gå fra strøget i Sydney og til Operahuset, der var en oplevelse i sig selv.
Udsigten fra Darling Harbour tilbage mod downtown og Centre Point
Udsigten fra Darling Harbour tilbage mod downtown og Centre Point

Darling Harbour .... !!!!!!!!

Var overrasket over at operathuset er lavet af fliser. Men hvor er det dog imponerende. Man bliver virkelig imponeret over det store, store arbejde. Udenfor var alle mulige boder stillet op, hvor vi kunne tilfredsstille vore køb fra diverse kunstnere. Vi gik tilbage til strøget og ind til Darling Harbour ! Nej, nu bobler mit blod allerede bare ved tanken om hvor dejligt der er !

Ja, her svømmer mit hjerte simpelthen over. Her kunne jeg opholde mig hele tiden. Bliver aldrig træt af det sted.
Der er en ubeskrivelig stemning. Der sker hele tiden noget - masser af mennesker, forretninger, spisesteder - vand. Der er simpelthen bare smukt !

Så kommer du forbi mennesker der optræder mit i en klump af tilskuere. Det er svært at forklare - men der er bare så dejligt.

Cronulla - badestrand og Pinjetræer

Det er så nemt at tage S-toget til Cronulla, der ligger syd for Sydney- og det er så pragtfuldt et område, med skøn badestrand, smuk natur - og mulighed for at vandre rundt langs havet på asfalteret vej. Der er en stor park lige ned til vandet, for folk sidder og hygger sig under pinjetræer med medbragt mad, eller bare undgår solen. Selve Cronulla by har selvfølgelig masser af madsteder og masser af forretninger. Her kunne jeg virkelig godt lide at være.

Bondi Beach - er nok mere berømt

men det er jo kun fantasien, der sætter grænsen, for vi kom meget omkring med S-tog. Det var billigt og faktisk rimelig nemt at orientere sig. Selvfølgelig skal Bondi-Beach opleves. Alle de surfere der ligger i vandet og venter på de store bølger. Bjergene omkring til begge sider, strøget med alle de gode tilbud, cafeer. Stemning ud over alle grænser.

Med færgen til Manly var det hele fuldendt !

Vi havde den smukkeste sejltur - forbi operahuset og ud til denne, ja, det er vel en halvø. Vi gik gennem en forretningsgade (ind i et ishus - og ud igen, altså med en stor stor is i hånden) og nåede så til en fantastisk flot strand. Yes...Der er ikke meget der kan måle sig med Australien !
Vi kan blive ved og ved ... men prøv selv

Vi kan blive ved og ved ... men prøv selv

at udforske Sydney, og du bliver endnu mere overrasket. Botanisk have ... eller bare det at gå rundt i selve Sydney i de forskellige bydele er en pragtfuld oplevelse. Der er stor indkøbscentre i flere etager. Det vil sige det har de faktisk flere steder - også i oplandet. Sydney er jo enorm stor, og man skal give sig tid til oplevelser. Sæt en måned af - mindst. Det vil du ikke fortryde. Rigtig god tur !

Kommentarer til rejsetips om Sydney

Sydney

17/11 2009 Uffe
ja, Sydney er den by i verden, som jeg helst ville bo i (og jeg har set mange) meget smuk og dejlige mennesker. Husk også Bridge Climbing selvom man ikke er helt ung længere. Betagensde syn, at stå på toppen af broen og se byen og ikke mindst Operaen. Og tag ud til Rose Bay med færgen, hvor de flyver med vandflyvere op langs kysten, smukt og spændende.

Rejse i Australien

08/01 2009 Niels Rasmussen
Jeg kan kun tilslutte mig Jytte Christiansens syn på Sydney/Australien. For en del år siden var hele familien på 2 voksne plus 5 børn (mellem 1 1/2 og 11 år) på rejse i Australien i 3 mdr. Jeg tror ikke man møder mere gæstfrie værter end Australier. På et tidspunkt mødte vi en Australsk familie med 3 børn som var mellem 1 og 4 år. De inviterede os hjem, hvis vi på et tidspukt skulle komme til deres by i nordaustralien. Og vi sagde naturligvis ja, selv om vi ikke regnede med, at se dem igen. 2 mdr. senere kørte vi i en by som hedder Inisfall i nærheden af Cape Tribulation. Her brød vores folkevognsrugbød sammen. Tilfældigvis boede familien vi havde mødt i Sydney her i byen. Jeg ringede til ham en fredag formiddag kl 11. og 1/2 time senere stod manden på pletten. Han var tilfældigvis også mekaniker. Slæbte vores bil på værksted og skiftede stort set alt indmaden ud. Da vi ville betale for reparationen. Fik vi at vide, at hvis vi ville være deres gæster weekenden over, var det betaling nok. Hvor oplever man det!

Fantastiske Australien

08/01 2009 Mogens Borup Christensen
Hej Jytte! Tak for din spændende beretning om turen i Australien. Thats' just great, down under. Jeg har selv været der 2 gange. Første gang i 1988 med World Festival Choir, hvor vi sang Händels Messias og Verdis Requiem i Sydney Entertainment Center, og så en skandinavisk koncert i Operahuset. Yes!!! I 2003 var min kone og jeg med toget tværs over Australien fra Perth til Sydney, boede en uge hos min kones bror i Sydney, fejrede vores kobberbryllup i Udsigtstårnet (roterende restaurant). Derefter med fly til Alice Springs, 3 dages safari til bl.a. Ayers Rock og the Olgas. derfra med fly til Darwin, 3 dages safari i Kakadu Nationalpark. Jo, Australien er absolut mere end én rejse værd
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydney

Hoteller i Sydney
Rejser til Sydney
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/fantastiske-rom.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.