Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser til Tasmanien

Australien rejsetilbud

Rejser til Tasmanien

Australiens største ø og mindste delstat er en verden for sig selv, adskilt af det 200 kilometer brede Bass-stræde fra det australske hovedland. Øen figurer i dag ret højt på danskernes lystavler efter ”our tassie girl” blev en del af kongefamilien. En barsk natur og ikke mindst en tilsvarende barsk historie som øen, der husede den største britiske koloni af straffefanger, gør Tasmanien til en spændende og unik oplevelse. Ikke mindst for naturelskere, da ekstraordinære naturoplevelser venter på den grønne ø syd for Australiens fastland. Her finder I en indbydende kyststrækning på den vestlige side af øen med lækre sandstrande, bløde, grønklædte bakker i baglandskabet og flotte nationalparker med høje klipper, dybe søer og dramatiske bjergformationer.

Enestående natur og kolonitidens vingesus


Hobart er hovedstaden på Tasmanien

Tasmaniens natur er vildt facinerende
Også øens østside er et kapitel for sig med lange, smukke sandstrande, enorme granitbjerge, og er du heldige, kan du opleve hvaler og delfiner, der boltrer sig i de azurblå bølger.

Læg også vejen forbi Tasmaniens hovedstad, Hobart, der er et af de mest charmerende bekendtskaber blandt de australske byer. Charmerende historiske bygninger, det hyggelige marked ved havnepromenaden, den gamle fæstning bag havnen, små, eksklusive restauranter og spændende specialbutikker gør byen til en særegen oplevelse. Læs mere om Hobart

Gå med andre ord ikke glip af fantastiske Tasmanien, der byder på lidt for enhver smag.

Halvanden gange Danmark
Ud over at lægge ruten efter, hvor Mary voksede op, gik i skole m.v., er der store naturoplevelser at hente på Tasmanien. Øen er halvanden gang så stor som Danmark, men er kun hjem for mindre end en halv million mennesker. Trækker man de to storbyer Hobart (200.000) og Launceston (100.000) fra, er der faktisk kun omkring 150.000 mennesker tilbage på resten af øen.
Kør-selv på Tasmanien

Tasmanien - perfekt til kør-selv-ferie

På grund af Tasmaniens efter australske forhold beskedne størrelse, virker øen mere overskuelig at gå i krig med end hovedlandet. Der er en hovedvej, som med mindre svinkeærinder kan føre dig rundt på hele øen. Tasmanien er med andre ord glimrende til kør selv ferie, og du kan roligt sætte 10 dage af til turen, og i hvert fald mindst 5.

Bedste tidspunkt at besøge Tasmanien på er den australske sommer, dvs. fra december til februar. Det betyder ikke, at det er skidt at komme til Tasmanien på andre tidspunkter af året, men især på vestkysten er vejret meget omskifteligt udenfor højsæsonen. Der falder sne i bjergene, og det kan ske selv om sommeren. Tasmanien ligger på samme breddegrad som Frankrig på den nordlige halvkugle. Nærmeste nabo mod syd er Antarktis.
Bay of Fires på Tasmanien

Det nordlige Tasmanien

Mange kommer med færgen fra Melbourne til Devonport, sådan cirka midt på nordkysten. Fra Devonport kan du fortsætte vestpå til småbyerne Penguin (hvor alt tænkeligt er lavet om til pingvinfigurer) og Burnie, der bl.a. huser et af Tasmaniens bedste mejerier med eget osteudsalg. Længere vestpå følger den sære knold, der rejser sig ud fra kysten, Stanley Nut. Efter Stanley kan du fortsætte helt ud til det nordvestlige hjørne af Tasmanien, men de fleste fortsætter ned ad den vestlige hovedvej mod Cradle Mountain og Strahan.

I den østlige ende af nordøen ligger Tasmaniens næststørste by, Launceston, med gallerier, vingårde, gourmetrestauranter og sejlture på Tamar River. Efter at have besøgt Launceston kan du enten vælge den østlige rute mod Hobart, eller du kan køre ud til nordøstkysten ved St. Helens for eksempelvis at se den smukke Bay of Fires.
Hiking på Tasmanien

Vestlige Tasmanien

De fleste turister vælger at koncentrere sig om øens vestlige del, for her ligger nogle af de største attraktioner. Det gælder først og fremmest Cradle Mountain, hvor vandreturen rundt langs Lake Dove er en rigtig smuk tur, hvor du kan se det savtakkede Cradle Mountain i baggrunden. Der er også ture op til toppen af Cradle Mountain, men de er noget mere krævende. Endelig kan du gå tværs over midten af øen gennem Cradle Mountains National Park, en 5-6 dages vandretur på cirka 75 kilometer.

Er du på vej sydpå, kan du køre fra Cradle Mountain gennem enorme skovområder med kun enkelte mindre byer, indtil du når Queenstown, kendt som et gammelt økologisk katastrofeområde, hvor svovldampe fra smelteovne omdannede hele området til et marslandskab. Fra Queenstown kan du fortsætte til byen Strahan ved naturhavnen Macquarie, hvorfra du kan komme på sejlads i selve havnen. Du kan også fortsætte op gennem Tasmaniens mest uberørte og helt uigennemtrængelige vildnis, Southwest Wilderness. Fra Strahan kan du køre med en restaureret jernbane ind gennem regnskoven tilbage til Queenstown.
Derwent Bridge på Tasmanien

Østlige Tasmanien

Tilbage i Queenstown kan du fortsætte din tur østover gennem masser af hårnålesving og med en fantastisk udsigt ud over endeløse skovområder, til du når plateauhøjden ved Derwent Bridge, hvorefter du igen kører nedad. Afstandene er ikke voldsomt store, men husk på at de mange kringlede veje lægger meget tid til den spektakulære køretur.

Med Hobart som base er der mange muligheder for at køre småture mod syd og øst. Se mere under Hobart. Vejen nordpå fra Hobart kan enten gå direkte til Launceston, men vælger du en kystnær rute, kan du aflægge et besøg i en af Tasmaniens mest populære nationalparker, Freycinet. Især vuet fra toppen ned over Wineglass Bay gør næsten ondt i øjnene.

 

Billeje på Tasmanien

Vi giver dig den bedst mulige bileje på Tasmanien. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil på Tasmanien
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/oestkysten/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.