Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tasmanien

Læs mere om rejser til Tasmanien

Rejsetips af samme forfatter

Gorden River/Sarah Island på Tasmanien
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
2. feb. 2009

Gorden River/Sarah Island på Tasmanien

Så var vi kommet til Strahan, hvor vi ville ud at sejle på Gordon River. Igen en skøn tur med mange oplevelser. Det er bedst at betille turen i forvejen, da der er mange som vil på denne historiske tur.
Vores gode guide fortæller om Sarah Island
Vores gode guide fortæller om Sarah Island

En god guide fortæller

Vi var af båden 2 gange, det første sted var ”Sarah Island” og den anden gang på ”Heritage Landing” som er en regnskov med 2000 år gamle fyrretræer.
Vi havde en rigtig god guide, som kunne fortælle om de frygtelige vilkår straffefangerne havde på stedet. Stedet blev bygget i 1822, fordi det var meget isoleret. Tømmeret på øen var fint til skibsbygning og straffefangerne blev sat til at fælde træer, hvor de mange gange stod i vand hele dagen for at sende tømmeret ned ad floden. Disiplinen var hård.
Sarah Island
Sarah Island

”The ship that never was”

Denne historie blev fortalt med et smil af guiden.
Da det var slut med at have fangelejr på øen, fangerne skulle flyttes til Port Arthur, var det sidste skib ”Frederick”, ved at blive bygget. De officielle passagere skulle sejle med til Hobart, hvor skibet skulle registeres og løbe af stablen. Men da de kom til Hells Gate for at vente på tidevandet, forlangete ti straffefanger skibet. Passagerne blev sat af skibet og straffefangerne sejlede skibet til Chile, Sydamerika. Her bosatte de sig og stiftede familie. Men de blev senere sendt til England for at komme i retten. De fik gode advokater, som kunne dokumentere at da skibet ikke var blevet registeret og søsat, var det ikke et skib men kun ” en flydende bunke af materialer”. Så de gik fri.

Denne historie er blevet til et teaterstykke, som opføres i Strahan Visitor Centre.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tasmanien

Hoteller i Tasmanien
Tasmanien
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.