Turprogram i kort udgave

Prisen inkluderer

  • Ophold i valgte hotelkategori
  • Lokale skatter
  • Rejseguide på engelsk

Bemærk - Inkluderer ikke

  • Flytransport
  • Billeje

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Territory Wonders

6 dage fra Darwin til Alice Springs - Northern Territory

6 dage fra Darwin til Alice Springs
Oplev de imponerende kontraster i Northern Territory. Fra de store vådområder, vandfald og snoede kløfter i Top End, til den røde ørken med fabelagtige klippeformationer og kolonihistorie i The Red Centre.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.
Fra 3.018 kr.

pr. person i dobbeltværelse i 5 nætter på standard hotel

Rundrejsen dag for dag

Dag for dag
Dag for dag
Dag 1 : Darwin - Kakadu National Park
Dag 2 : Kakadu National Park
Dag 3 : Kakadu National Park - Katherine
Dag 4 : Katherine
Dag 5 : Katherine – Tennant Creek
Dag 6 : Tennant Creek – Alice Springs

Totalt ca.1.725 km
Dag 1
Dag 1

Darwin - Kakadu (247 km)

På vej fra Darwin mod Kakadu National Park har I mulighed for en afstikker efter ca. 25 km kørsel til Fogg Dam med det fantastisk rige fugleliv året rundt. Efter et kort stop ved Fogg Dam er I atter tilbage på hovedvejen og Arnhem Highway, hvor I kan gøre holdt ved Windows of the Wetlands Visitors Centre for en introduktion til Kakadu National Park.

Jabiru er Kakadus centrale beboelsesområde og huser mange af parkens ansatte, selv om byen oprindelig blev opført til minearbejderne i Ranger Uranium Mine, 4 km herfra. For interesserede er der mulighed for besøg i minerne. The Bowali Visitor Centre and Park Headquarters ligger på grænsen mellem Jabiru og Kakadu Highway, og her kan I få alt at vide om parken.

Ubirr Rock og de omgivende klipper er fyldt med aboriginske mytologiske billeder. Enkelte menes at være op til 20.000 år gamle, hvilket gør dem til nogle af verdens ældste klippemalerier. Her er anlagt vandrestier fra p-pladsen ud til de enkelte klippemalerier, så det er nemt at komme rundt. Benyt evt. også lejligheden til at gå op til toppen af klipperne, da her er en fantastisk udsigt over de nærliggende billabongs i Arnhem Wetlands og de enorme skrænter ved East Alligator River.

Dag 2
Dag 2

Kakadu

I har hele dagen til at udforske Kakadu National Park, hvor nogle af højdepunkterne kunne være Yellow Waters og Nourlangie Rock. Yellow Waters ligger praktisk talt i centrum af parken og er en storslået billabong i South Alligator River, hvorfra der er mulighed for sejlads af ca. 1,5 timers varighed (inkluderet i turens pris) fra Gagudju Cooinda Lodge. Yellow Water Billabong ligger for enden af Jim Jim Creek og er en biflod til South Alligator River, det største flodsystem i parken, med udstrakte vådområder med flodkanaler, flodsletter og stillestående sumpområder. Et cruise på Yellow Water Billabong giver en unik mulighed for at opleve det storslåede og smukke område og dets vilde dyreliv. Cruisebådene er overdækkede og sejler hele året med erfarne skippere/guider. Ca. 1/3 af Australiens fuglearter er repræsenteret i Kakadu National Park, og der er mindst 60 arter i vådområderne.

I kan også besøge det fremragende Warradjan Aboriginal Cultural Centre, som giver et godt indblik i den aboriginske kultur samtidig med, at de sælger kunstgenstande og andre lokale produkter.

Nourlangie Rock ligger 33 km syd for Jabiru og er sammen med Anbangbang Rock fyldt med spændende klippemalerier så gamle som op til 18.000 år. Lige som ved Ubirr Rock er der også her en god vandresti mellem de enkelte malerier, og det tager cirka en time at gå hele turen.

Dag 3
Dag 3

Kakadu - Katherine (340 km)

I forlader nu Kakadu ad Kakadu Highway via Pine Creek med kurs mod Katherine. Pine Creek havde sin storhedstid i 1880'erne med omfattende minedrift, men oplever i disse år en fornyet interesse, da man har valgt at genoptage mineaktiviteterne. I Pine Creek er der stadig et stort antal interessante historiske bygninger inklusive Old Playford Club Hotel, Repeater Station, Bakery og Railway Siding Complex.

Katherine er uden sammenligning hjertet af den rigtige Outback. Her er spændende historiske steder, fugle og vilde dyr i deres naturlige omgivelser, huler, kløfter, aboriginske overleveringer og kunst, og for de mere eventyrlystne – storslåede vandfald, skønne slugter og billabongs. Og blot 32 km fra Katherine ligger Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park, hvor højdepunktet uden tvivl er Katherine Gorge. Her har regnvand gennem millioner af år i Arnhem Land været medvirkende årsag til, at Katherine River stille og roligt har skåret sig ned gennem klipperne og dannet 13 spektakulære, snoede kløfter. Klippevæggene rejser sig stejlt over det smukke, blå vand, og her er et rigt fugleliv, fisk og varieret dyreliv, inklusive ferskvandskrokodillen.

Dag 4
Dag 4

Katherine

Hele dagen er afsat til at udforske Katherine og mulighederne er mange. I kan fx vælge at besøge drypstenshulerne Cutta Cutta Caves, der ligger 28 km syd for byen, på egen hånd . I kan også tage på et 4 timers cruise – Timeless Land 3 Gorge Cruise (inkluderet i turens pris), hvor I rejser gennem tiden og de tre første kløfter i Katherine Gorge. Her skal I bare læne jer tilbage og nyde det storslåede syn, der stille og roligt passerer forbi. På vej tilbage vil der blive mulighed for at bade og afhængig af hvornår på dagen, man tager turen, vil der blive serveret morgen- eller eftermiddagsforfriskninger. Dog skal I være opmærksomme på at have fornuftigt fodtøj på, da der er nogle få hundrede meters vandretur til båden. Der er tre daglige afgange i juni-september og en enkelt daglig afgang i april-maj og september-november.

Dag 5
Dag 5

Katherine – Tennant Creek (700 km)

Få en tidlig start, da dagens køretur er temmelige lang. I kører mod syd på Stuart Highway til Tennant Creek. Her kommer igennem Rejs gennem Daly Waters og Newcastle Waters. Daly Waters har, næsten lige siden de første bosættelser, blot bestået af en pub, selv om den i 1871 også havde en telegrafstation, der repræsenterede Overland Telegraph Line. Daly Waters' pub fik sin bevilling i 1893 og er i dag det ældste hotel i Northern Territory. Oprindelig var det her, kvægdriverne gjorde stop på deres lange vej tværs gennem Northern Territory fra Queensland til Kimberley i Western Australia.
Tennant Creek har en interessant historie, rygterne siger bl.a. at byen blev dannet, da en ølvogn brød sammen, og chaufførerne gjorde et langt ophold her for at drikke lasten.

Dag 6
Dag 6

Tennant Creek – Alice Springs (530 km)

På jeres vej fra Tennant Creek mod Alice Springs passerer I ca. 108 km sydvest for Tennant Creek Devils Marbles, Djævlens Marmorkugler. Devils Marbles er en samling kæmpestore, runde granitblokke placeret minutiøst oven på hinanden, og deres specielle form er resultatet af årtusinders erosion.

Lige før I når Alice Springs, har I mulighed for at stoppe ved Old Telegraph Station, som ligger 3 km før byen. I Alice Springs kan I, hvis tiden tillader, fx besøge Royal Flying Doctor Service, Panorama Guth Art Gallery, Anzac Hill, School of the Air eller the Strehlow Research Centre, som alle ligger i centrum af byen.


6 dage fra Darwin til Alice Springs - Northern Territory
Fra 3.018 kr.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse i 5 nætter på standard hotel

Rejseperiode:
1. april 2017 - 31. marts 2018

Hotelkategorier
  • Standard: Moteller og turistklasse hoteller
  • Superior: Turistklasse hoteller

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage / 5 nætter

Længde:
Ca. 1.725 km

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores rejsebureauer.
Se åbningstider og adresser her.

Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.