Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Victoria

Læs mere om rejser til Victoria

Rejsetips af samme forfatter

Postilen vi kørte kørte med
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
20. nov. 2008
Vinderrejsetip Januar 2009

The Bush Mail Run-postrute på 550 km

Det kan godt være at det danske postbud beklager sig en gang imellem over at ruten er lidt lang og med rette. Det er dog ikke noget at sammenligne med posten i den australske by Broken Hill, som ligger i den sydvestlige del af staten New South Wales. Han tilbagelægger en rute på 550 km 2 gange om ugen. Han besøger 20 farme på turen.
Steve der kørte os
Steve der kørte os

Med postbudet på hans rute omkring Broken Hill

Da vi skulle (igen) til Australien i 2005/06, så vi i ”Turen går til Australien” at der i Broken Hill var mulighed for at komme med på en tur med Bush Mail Run. Efter en tur på nettet fik vi forbindelse med ejeren af firmaet, Steve Green, som har kontrakt med det australske postvæsen. Han har mulighed for at tage 5 passagere med.
Vores hotel i Broken Hills
Vores hotel i Broken Hills

Vi blev hente ved vores hotel, Palace Hotel

Vi var i Broken Hill Nytårsaften 2005 og havde nogle dage før bestilt turen. Det blev en tur som vi aldrig vil glemme, da vi fik en oplevelse ud over det helt sædvanlige.

Vi blev afhentet klokken 7 om morgenen ved vort hotel, Palace Hotel, sammen med 3 andre, som også havde fået den fantastiske ide at tage ud med posten. Det var et Schweizisk ægtepar og en Australier.
Til morning tea
Til morning tea

Morning tea og gæstfri mennesker

Efter en del stop nåede vi omkring kl. 9:30 frem til den farm, hvor posten plejede at få sin morning tea. Vi blev mødt af nogle meget gæstfrie mennesker, som med det samme inviterede hele selskabet indenfor. Og var der rodet udenfor, så var det samme indenfor men der var ”dækket op i køkkenet”, da vi kom ind. Alle fik et krus og dertil hørende Neskaffe eller te.
Stemning fra farmen hvor vi stoppede for morning tea

Stemning fra farmen hvor vi stoppede for morning tea

Mens vi var der gik strømmen 2 gange og vi spurgte hvad der var galt, det kunne man ikke rigtigt svare på men det var 3. gang den dag, at strømmen havde svigtet. Konen svarede at det første hun gør når det sker, er at gå ud og starte den uundværlige generator, som de fleste farme har og som er meget nødvendig på disse kanter, som er meget øde. Der var en ½ times kørsel til den nærmeste nabo!

Efter at have set lidt på bedriften, som hovedsagelig bestod af geder, som løb rundt udenfor, overalt. Det skal vel også nævnes at alle gamle redskaber, som ikke anvendes mere, bare ligger og flyder omkring hele huset og de sparsomme redskabsskure. Så gik det videre.
Bindara on the Darling
Bindara on the Darling

Over stok og sten til farmen, Bindara on the Darling

Vi fortsatte vor fantastiske tur over stok og sten og nåede frem til en farm, som hed ”Bindara on the Darling”, hvor tingene var sat mere i system.
Frokost ved Bindara on the Darling
Frokost ved Bindara on the Darling

Vi havde selv medbragt forkosten og den skulle indtages her. Denne farm, som havde over 100 km til den nærmeste by og det var Broken Hill, havde en del kvæg og frugtplantage samtidig for at overleve, begyndt at etablere sig som et sted, hvor man kunne få ”Bed and Breakfast”. Hvordan folk finder derud er stadig en gåde for os.
Kjeld åbner lågen til den næste farm
Kjeld åbner lågen til den næste farm

Fra farm til farm

Efter vi havde spist vor medbragte mad i en dejlig have ned til Darling River, fortsatte vi turen med posten og hvor mændene igen skiftedes til at gå ud og åbne lågen, når vi kom til den næste farm. Der kunne godt gå over en time før vi ramte den næste farmgrænse. Jo, Australien er et stort land.
Eksempel på en postkasse
Eksempel på en postkasse

Specielle postkasser

Nogle steder kørte Steve helt til døren, andre steder afleverede han posten i postkassen, som kunne være mærkelige. Der kunne være langt ned til farmen men han ringede og fortalte at nu var der post.
Steve fortæller om området
Steve fortæller om området

Steve fortæller

Vi så en masse natur, som man kan forestille sig. Det var ikke mindst de traditionelle australske dyr som kænguruer og emuer. Men området har også en meget stor bestand af vilde geder, som færdes overalt. Vi var så uheldige at ramme en enkelt, som Steve måtte ud og skære halsen over på. Da vi spurgte ham om det ikke var svært, svarede han kort – Det er en del af mit job. Vi så også en del store ørne, som yngler i området. Steve var en rigtig god fortæller.
På vej tilbage mod Broken Hill
På vej tilbage mod Broken Hill

Tilbage mod Broken Hill

Vi kom tilbage til Broken Hill omkring kl. 18 og så var det bare med at komme ud og fejre nytår og det gjorde vi ved at feste på Musicians Club.

Kommentarer til rejsetips om Victoria

vi tar postbudet næste gang

11/01 2009 nina
vi har prøvet meget i australien, og dette vil helt bestemt være en tur værd
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Victoria

Hoteller i Victoria
i Victoria
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/barcelona/byen-der-har-det-hele-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.