Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
i Western Australia

Australien rejsetilbud

Rejser til Western Australia

Lange, hvide og næsten øde sandstrande, langstrakt, rød ørken, frodige vinmarker, imponerende drypstenshuler og tætte skove. Western Australia er en stat fyldt med modsætninger og derfor perfekt for jer, der vil opleve lidt af hvert.

Efter den tæt befolkede storby Perth eller som kontrast til de nærmest ufatteligt store afstande, virker det sydvestlige hjørne af delstaten Western Australia som et befriende overskueligt, grønt, tempereret landbrugsområde i europæisk stil, omgivet af enorme skove med kæmpemæssige træer. Her ligger oplevelserne ganske tæt på hinanden – i hvert fald efter australsk målestok.

Et paradis af modsætninger


Hvad kan du se i Western Australia

Walpole-Nornalup Nationalpark
Mod nord findes et barsk og råt landskab med dramatiske klippeformationer, der på forunderlig vis ligger nærmest lag på lag med forskellige farver og nuancer. Og mod syd møder du tæt, frodig skov med kæmpemæssige træer og Margaret River, der bugter sig sagte gennem landskabet. Bevæger I jer lidt ind i landet, møder du de gamle guldminebyer og får mulighed for at opleve historiens vingesus fra kolonitidens Australien.

På kysten har du mulighed for at koble helt af på sandstrandene, hvor mange af dem regnes for at være Australiens bedste for dristige surfere. Her kan du også være heldige at komme helt tæt på de søde delfiner, der ofte leger i bølgerne tæt på kysten.

På de små, charmerende øer ud for kysten kan du komme endnu tættere på det fascinerende dyreliv med mulighed for at møde finurlige pingviner, sæler og søløver, der boltrer sig i det azurblå hav.
Gnarabup strand ved Margaret River

Margaret River

Kystbyen syd for Perth er omgæret af romantiske forestillinger blandt mange australiere. Margaret River er en lille uberørt by med små kunstgallerier, bed & breakfasts og små fine restauranter. Byen ligger i et bedårende vindistrikt kun få kilometers kørsel fra det hav, som australierne næsten er mere afhængige af end selve landet. Sådan var Margaret River også indtil byggematadorerne fik øjnene op for det, de opfatter som muligheder – andre som ødelæggelse af lokal atmosfære og kolorit.

Der er dog stadig gode gallerier og udstilling af kunsthåndværk og møbler i lokale træsorter. Smukkest af dem alle er jarrah-træets dybe rødbrune nuancer. Der er også gode restauranter og masser af bed & breakfast. Men der er også alt for mange butikker og souvenirboder med alverdens skrammel. Så hvis du søger det stille, tilbagelænede liv i småbyer i et vin- og skovdistrikt, bør du gøre en af de andre byer i området til din base. Fx byen Pemberton, en gammel tømmerby, hvor der ikke er sket de store forandringer, men alligevel er der alt det, du som turist har brug for.
Augusta - det sydvestligste punkt i Australien

Huler og Australiens sydvestligste punkt

Når du kører fra Margaret River ud mod kysten få kilometer borte, kommer du til ørnereservatet, hvor du kan få et indblik i australske landmænds dårlige omgang med rovfugle. Her er ørneflyvnings demonstration, og reservatet tager sårede fugle ind og passer dem, mens de flyveklare sendes tilbage i naturen.

Efter ørnereservatet følger en række drypstenshuler, hvoraf nogle er åbne for guidede rundvisninger, mens andre kun er åbne for specialiserede ture med klatreudstyr. Hulerne ligger ikke langt fra kysten, som du i øvrigt kan følge hele vejen ned til det sydvestligste punkt i Australien, syd for byen Augusta. Her på det forblæste punkt ligger et fyrtårn. Udsigten ud over det Indiske Ocean i den ene retning og det sydlige hav mod Antarktis i den anden er ret fantastisk.
Oplev Australiens største træer

Giganttræer i Western Australia

I Western Australia finder du Australiens største træer, der kan blive op mod 100 meter høje. Det mest berømte af dem alle er brandvarslingstræet ved Pemberton. En række pløkker i træets stamme gør det muligt at klatre op til et par læskure i 60 meters højde. Et andet højdepunkt finder du i ”Giganternes Dal” nær byen Denmark (der ikke har noget med Danmark at gøre). Her er der ophængt en lang hængebro i 40 meters højde. Der er også et par andre vandrestier omkring informations-centret, der fortæller noget om skovens giganter.
Cliff Face ved Albany

Albany

Største by i det sydvestlige hjørne af området er byen Albany. Selve byen er ikke noget at skrive hjem om, men der ligger et par interessante klippeformationer i nærheden, bl.a. ”naturens bro”. Fra et udsigtspunkt bag byen kan du se, hvorfor Albany blev anlagt som den første koloni i Western Australia i 1827. Heroppefra ser du ud over en kæmpe naturhavn, der beskyttede sejlskibene mod den stærke blæst, der ellers hersker mellem 40. og 50. sydlige breddegrad.

Albany endte dog med at tabe til Perth, og byen lever i dag en tilbagetrukket tilværelse som hovedby for det bagvedliggende landbrugsland. Albany er bl.a. udskibningshavn for vestaustralske hvedeproducenter. I gamle dage var Albany også en hvalfangerby, men det eventyr sluttede, da der ikke var flere hvaler tilbage. De er nu begyndt at vende tilbage, og du kan drage på hvalspotningsture fra Albany – på en ombygget hvalfangerbåd. Sæsonen er juni til august.
Open Cut i Kalgoorlie

Videre eller hjem?

Fra Albany kan du tage den slagne hovedvej tilbage til Perth. Den er ikke særlig interessant, men den er hurtig. Ellers kan du vælge at fortsætte langs kysten, først forbi Stirling Range, hvis bakkedrag står i fantastisk flor, når de vilde blomster springer ud i foråret. Næste stop er Esperance, hvor flotte naturscenerier ud mod havet er temaet.

Fra Esperance kan du vende snuden nordpå og tilbringe et par dage i de vestaustralske guldfelter i og omkring Kalgoorlie, inden du enten drager tilbage til Perth. Du kan også sætte kurs mod Adelaide i øst eller du kan dreje til venstre i Port Augusta - 1.877 kilometer mod øst – og køre videre mod Alice Springs og Centralaustralien. Endelig kan du fra Perth køre nordpå mod Kimberley-området i den nordlige del af Western Australia.

 

Billeje i Western Australia

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Western Australia. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil i Western Australia
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/cypern/nicosia/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.