Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Western Australia

Læs mere om rejser til Western Australia

Perth til Exmouth - Australiens vestkyst
Rejsetips indsendt af:
Mary Rasmussen
Aalborg
1. juli 2011

Perth til Exmouth - Australiens vestkyst

Den australske vestkyst er et fantastisk vildt og øde område. Her er der ægte "big sky country", store afstande og få turister. De turister der finder vej vestpå har ofte valgt turen for natur-oplevelserne.
Min kæreste og jeg var på en 5-dages bustur langs vestkysten fra den 29/12 - 2/1 med Adventure Tours/Western Exposure, lige efter der havde været ret kraftige oversvømmelser (derfor er der nogle af billederne der indeholder meget mere vand end der normalt vil være at se).

Ved at tage en bustur havde vi bedre tid til at nyde udsigten, kunne slappe af på de længere stræk. Maden var inkl. og vi overnattede på hostels undervejs. Deltagernes alder varierede mellem 18-40 hvor de fleste var i 20'erne.
The Pinnacles ørkenen
The Pinnacles ørkenen

Perth, Freo og The Pinnacles

Western Australia - Et område på størrelse med Europa, med et indbyggertal på omkring 2 mio., hvoraf 75% bor omkring hovedstaden Perth.

Perth og Freo
Det bedste dagture vi havde da vi var i Perth, var at tage turen med ned af floden til Freemantle. Ude ved det Indiske Ocean var temperaturene lidt mere til at holde ud (dvs. under 40°C). Freemantle er en hyggelig, hip, satelitby til Perth hvor der bl.a. er Little Creatures-bryggeriet nede ved marinaen hvor man kan få noget at spise, høre live musik samt selvfølgelig smage deres øl.

Gå ikke glip af Pinnacles Desert, få timer nord for Perth. Et område med limstenssøjler, i en ørken af utroligt gyldent-orange sand. Der er mulighed for at køre en runde imellem søjlerne, men den fulde oplevelse fås ved at gå den afmærkede rute. Husk vand!
Delfin fodring ved Money Mia
Delfin fodring ved Money Mia

Monkey Mia og Shark Bay nationalpark

Monkey Mia
Er et område i Shark Bay nationalparken hvor vilde delfiner kommer tæt ind til stranden om morgenen. Det har de gjort i over 50 år hvor det har været muligt at komme helt tæt på. Der er parkpassere, der styrer hvor meget delfinerne bliver fodret (så de ikke bliver afhængige af "fast food" og dermed glemmer at fange fisk selv) og at de ikke føler sig truet af de mange mennesker der står i vandkanten.

For de naturvidenskabeligt interesserede er stromatolitterne i Hamelin Pool et unikum - De beskedent udseende stenknolde i vandet ser ikke ud af meget, men de er et af de eneste steder man i dag kan se levende eksemplarer af de mikroorganismer der, millioner af år før de første planter blev til, producerede den ilt vi i dag indånder.
Ningaloo Reef med glasbundsbåd
Ningaloo Reef med glasbundsbåd

Ningaloo Reef

Turens sidste dage løber langs Ningaloo Reef, som netop er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Som sin østlige søster, Great Barrier Reef, er Ningaloo et fantastisk koralrev - Men til forskel kan man ved Ningaloo selv vade og svømme ud til fantastiske snorklemuligheder.

Kænguruer i Exmouth
Kænguruer i Exmouth

Exmouth

Vores endestation var Exmouth, ikke en særlig stor by, men et fantastisk sted for dykning og snorkling. Her skal man være opmærksom på emuerne, der med største selvfølgelighed spankulerer op og ned af hovedvejen, og som ikke går af vejen for at se om de kan tigge sig til en bid af din morgenmad på campingpladsen. (Lad for alt i verden være med at give dem noget - En 2 meter høj, 50 kg tung fugl, der mener den har ret til din mad, er ikke en behagelig middagsgæst.)
På campingpladsen mødte vi også kænguruer, der kom en tur igennem området i skumringen.

Fra Exmouth kan turen gå videre op langs kkysten mod Broome, eller tilbage til Perth ad indenlandsruten via Newman og Mt. Magnet. Hvis de mange kilometer på vejen ikke lokker, er der flyforbindelse fra flybasen Learmonth, ca. 30 km syd for Exmouth. Der er busforbindelse til alle fly fra Exmouth.

Vi havde en super tur, og fik oplevet både australsk natur, australske temperaturer (over de 40°C) og australsk dyreliv tæt på. Vil klart anbefale vestkysten til dem der gerne vil se en anden del af landet, "off the beaten track".
Med hensyn til at tage på en bustur, kan man lære nogle fantastiske mennesker at kende samt se nogle ting undervejs som den lokal-kendte chauffør kender til.
Men sørg for at have solcrem, solhat og rigeligt vand med.
En Emu i Exmouth
En Emu i Exmouth

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Western Australia

Hoteller i Western Australia
i Western Australia
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.