Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Bruxelles

Besøg hele Europas politiske hovedstad Bruxelles og nyd den charmerende belgiske storby. I Bruxelles kan du spise lækker fransk mad i tyske portioner, besøge tegneseriemuseet og slentre på Grand Place - en af Europas smukkeste pladser. Bestil din rejse med fly og hotel til Bruxelles i dag. 

Bruxelles – hele Europas hovedstad

Oplevelser på din rejse til Bruxelles

Smukke facader i Bruxelles
Bruxelles er kendt for sin værtsrolle for EU og for belgisk kvalitets-øl og chokolade. Rejser du til Bruxelles på en forlænget weekend, kan du beundre Grand Place og Manneken Pis, udforske tegneserieuniverser og shoppe under de hvælvede glastag i Gallerierne. Bruxelles er et charmerende bekendtskab uanset længden på din rejse. 

Bruxelles er tosproget og når du vil finde til det absolutte centrum i Bruxelles, kan du derfor se skilte, som både viser dig til Grand Place på fransk og Grote Markt på flamsk. Grand Place i Bruxelles er en af de smukkeste pladser i Europa, berømt for sine pompøse 1600-tals facader med fantasifulde udsmykninger. Den ældste og smukkeste bygning er Rådhuset med det 96 meter høje og lidt skæve spir. På toppen af spiret er en statue af St. Michel, som er skytshelgen for Bruxelles.
 

Oplevelser på Grand Palace

 • Formiddagsmarked med blomster og farver.
 • Udendørscaféer med liv og stemning.
 • Det historiske festspil Ommegang, kan du opleve, den første torsdag i juli måned.
 • Rejser du til Bruxelles midt i august i et lige årstal, kan du opleve Tapis des Fleurs, hvor hele Grand Place er smykket med et blomstertæppe af millioner af friske blomster.
Facade med tegneseriefigurer i Bruxelles

Mød Tintin, Lucky Luke og Smølferne

Nogle af verdens mest populære tegneseriefigurer er skabt i Belgien. Mest berømt er historien om journalisten Tintin og hans hund Terry, men også cowboyen Lucky Luke med hesten Jolly Jumper og de små, blå smølfer er kendte historier, som bliver læst den dag i dag.
Du kan opleve tegneseriefigurerne på 2 måder:

1. Tag på Tegneseriemuseet i Bruxelles, Centre Belge de la Bande Dessinée, og se bl.a. de permanente udstillinger med store tegneseriefigurer og en række berømte scener genskabt i stor størrelse.

2. På museet kan du også få et gratis kort over Tegneserieruten i Bruxelles, så du kan finde de 18 husgavle i centrum med tegneserier i stor format.
Se bl.a. åbningstider for Tegneseriemuseum her
I Bruxelles er der mere end 1.000 slags øl

Fransk mad i tyske portioner

Du vil helt sikkert få pirret din smagssans, når du rejser til Bruxelles. Belgierne er kendt for at lave lige så lækker mad som franskmændene og i lige så rigelige portioner som tyskerne. Prøv fx nationalretten moules et frites, når du rejser til Bruxelles - det er muslinger dampet i hvidvin med løg og frisklavede pommes friter. I Bruxelles kan du også smage flamske karbonader, en oksekødsfilet som bliver stegt ved lav varme i den berømte kirsebærøl – la Gueuze.
 

Bruxelles - paradis for ølentusiaster

Belgiske øl er berømte og herhjemme finder du nu mange steder Leffe, Chimay og Hoegaarden, men rejser du til Bruxelles, kan du smage på mere end 1000 forskellige slags øl. Rigtige ølentusiaster tager på ølmuseum i Bruxelles:
Se mere om specialmuseum for øltypen Gueuze her
Se mere om museet ’Ølparadiset’ her

Chokolade er sundt for sjælen

Når du rejser fra Bruxelles, kan du smage de internationalt kendte belgiske chokolademærker som Godiva, Wittamer og Neuhaus, men også Mary og Léonidas. Det er en ganske særlig oplevelse at købe praliner i en af chokoladebutikkerne i Bruxelles. Du vælger nemlig selv, hvad der skal i æsken, og ser det hele blive pakket fint. Er udvalget i Bruxelles for overvældende kan du altid bede om en blanding indenfor din favorittype – mørk chokolade, hvid chokolade, marcipan, osv. Der er selvfølgelig også et chokolademuseum i Bruxelles.
Manneken Pis

Manneken Pis – med eller uden tøj

Lige som København har Den lille Havfrue, har Bruxelles sin Manneken Pis. Det er en af de store seværdigheder, når du rejser til Bruxelles. Der er flere myter om, hvorfor Bruxelles har en vandpost med en tissende dreng. Én myte er, at en hertugsøn var forsvundet, og at hertugen lovede at forevige sin søn, sådan som han blev fundet.

I 1698 fik Manneken Pis sit første sæt tøj. I dag har han over 400 dragter, så når du rejser til Bruxelles, må du hellere se, om Manneken Pis har taget sin danske nationaldragt på. Hvis ikke – kan du se alle hans dragter udstillet på Musée de la Ville i Maison du Roi på Grand Place i Bruxelles.
Shopping i Bruxelles

Shopping på din rejse til Bruxelles

 • Galeries Royales Saint-Hubert. Den flotteste indkøbsarkade er Galeries Royales Saint-Hubert nær Grand Place i Bruxelles. Når du rejser til Bruxelles, er det her du finder de eksklusive butikker. 
 • I Rue Neuve, Bruxelles' længste gågade, er alle de almindelige, store forretningskæder og stormagasiner som fx Inno og det franske Tati. 
 • Avenue Louise. Designertøj finder du på Avenue Louise ved Porte de Namur i Bruxelles. 
 • Place du Grand Sablon er der lørdage og søndage fra kl. 9 loppemarked, hvor du med lidt held kan finde gode antikviteter. 
 • Boutique de Tintin. Rejser du til Bruxelles som tegneseriefan, kan du finde alt vedrørende Tintin i Boutique de Tintin. I Fnac og på Boulevard Anspach finder du bl.a. flere tegneseriebutikker, der sælger nye og brugte hæfter, ex-libris, figurer og andre samlerobjekter. 
 • De Bier Tempel. Vil du shoppe specialøl, når du rejser til Bruxelles, så er Beermania eller De Bier Tempel stedet. 

Art Nouveau i Bruxelles

Rejser du til Bruxelles, vil du også kunne se mange smukke eksempler på den fineste art nouveau. Stilarten som opstod i begyndelsen af 1900-tallet og på en gang er enkel og kunstfærdigt snirklet slog stort igennem i Bruxelles. I de fleste gader kan du stadig finde art nouveau detaljer bevaret. På Avenue Louise 224 ligger Hôtel Solvay og i nr. 346 ligger Hôtel Max Hallet, hvis fine facader du kan beundre udefra. Vil du se mere art nouveau, har Bruxelles også et meget fint Horta-museum, som bestemt er et besøg værd. Museet er arkitekten Victor Hortas hus, som han tegnede og byggede til sig og sin familie.

I Café Falstaff, som åbnede i 1903 og ligger tæt ved Børsen i Bruxelles, kan du den dag i dag nyde en kop kaffe eller øl i originalmøbler og omgivelser designet af Horta.

Adresse:
Le Falstaff 
Rue Henri Maus 19
1000 Bruxelles, Belgien
 
Atomium i Bruxelles | Kæmpe atom med udsigtsrestaurant

Atomium - Kæmpe atom med udsigtsrestaurant

Lige som Paris har Eiffeltårnet og Rom har Colosseum, har Bruxelles Atomium, som blev bygget til Verdensudstillingen i 1958. Rejser du til Bruxelles, kan du tage ud til Heysel og udforske denne kæmpekopi af et jernkrystal med sine 9 atomer og 102 m. Hver af de 9 atomkugler er forbundet med rulletrapper og du kan tage en elevator op til øverste kugle, hvor du kan nyde panoramaudsigten og eventuelt spise i restauranten.

Adresse:
Avenue de l'Atomium
1020 Bruxelles, Belgien
Åbningstid: 10-18
Botanisk have i Bruxelles

Når du er tæt på Heysel, er du også tæt på:

 • Mini-Europa – med over 300 miniaturemodeller af de største monumenter i EU bygget i skalaen 1:25.
 • Océade – tropisk vandland med kæmpestore rutchebaner, bølgemaskiner, barer, cafeer og endda rigtige sandstrande.
 • Kinepolis – stort biografkompleks bl.a. med et gigantisk IMAX-lærred.
 • Domaine de Laeken – kongepaladset med sin smukke slotspark, de kongelige drivhuse med de sjældne orkidéer og den kinesiske pavillon.

Belgiens bilpark

Parc et Palais du Cinquantenaire med den flotte triumfbue blev anlagt forud for 50-års dagen for Belgiens selvstændighed i 1880. Den store park byder på et dejligt, grønt pusterum i byen og bliver flittigt brugt ved frokosttid og i weekenderne, hvor du kan møde både belgiere og eurokrater. Desuden rummer palæerne en række interessante museer. Oplev kunst og historie i Musées Royaux d’Art et d’Histoire, militær- og flyhistorie i Musées Royal de l’Armée et d’Histoire Militaire og i palæets sydlige fløj ligger Autoworld, hvor du kan se den største samling biler i verden.
Europas hovedstad - Bruxelles

Bruxelles er også Europas politiske hovedstad

Vil du bruge din rejse til Bruxelles til at komme nærmere på den Europæiske Union, kan du tage ud til Parlamentskvarteret mellem metrostationerne Maelbeek og Schuman. Mest kendt er den store glitrende Berlaymont-bygning med alle EU-flagene, hvor Europa-kommissionen holder mange af sine møder. Du kan ikke komme ind i Berlaymont-bygningen, men den er også mest fotogen udefra. Du kan til gengæld komme ind og besøge Europa Parlamentet i Wiertzstraat.
Se mere her om dit besøg i Europa Parlamentet
6 spændende oplevelser når du rejser til Bruxelles

6 spændende oplevelser når du rejser til Bruxelles

 • Brugge: Nordens Venedig – berømt for sine kanaler og velbevarede middelalderbygninger og for sin store produktion af de fineste kniplinger og fantastiske gobeliner, som du sikkert har beundret på slotsmuseer omkring i verden. Populær oplevelse på alle rejser til Bruxelles.
 • Antwerpen: I den gamle havneby finder du en række suveræne museer, bl.a. kan du se på, lære om og købe diamanter i Diamantdistriktet, som er verdens største handelsplads for rå diamanter. Besøg også barokkens store maler Rubens’ Hus og Modemuseet MOMU.
 • Gent: En moderne by med mange historiske bygninger, fx Sint Baafs Katedralen, der huser en uvurderlig kunstskat og klokketårnet med de 43 klokker og en gylden drage, der beskytter byen. Besøg også borgen Gravensteen fra 1180.
 • Waterloo: Stedet for Napoleons nederlag.
 • Ardennerne: Smukke bjerge, gamle borge og dybe drypstenshuler, fx i byen Han.
 • Luxembourg: Gode shoppingmuligheder i hovedstaden, som også er værd at beundre fx Petrusse Dalen og de gamle forstæder overrasker med sin historiske charme og byen gemmer stadigvæk på kilometerlange kasematter og store fæstninger.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/rundrejse-med-lokal-guideliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.