Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bruxelles

Læs mere om rejser til Bruxelles

Ardennerne: Skov, flod og bjerge
Rejsetips indsendt af:
Kurt Klein Taanquist
Ørbæk
12. jan. 2009

Ardennerne: Skov, flod og bjerge

Ardennerne i Belgien. Kør ind ved Spa og kryds så ind over landet frem til Meuse floden. Du vil opleve et fantastisk landskab, med bjegre, huler, floder og flotte byer bl. a. Dinant

Dryptenshuler , skovklædte bjerge og flotte floder

Næsten uanset intersse, så er det belgiske område af Ardennerne fyldt med oversete perler. Hvis man starter i Spa, det mondæne kur område og hjemsted for Belgiens formel 1 løb og derfra kører på tværs af landet vil man opleve flotte bjerge og skønne dale med pitoreske landsbyen.

En af byerne er Skt. Hurbetus der rummer historiens om hvordan den unge adelsmand Hubertus blev mødt af en hjort med et lysende kors i panden, (det kendte varemærke for jægermeister) og derfeter helgengjort. Næsten alle byer i området har en kampvogn stående til minde om det altafgørende panserslag i Ardennerne i slutningen af 2. verdenskrig.

Efterhånden når man frem til de områder hvor floderne igennem tidernne har været med til via deres underjordiske løb at danne et hav af drystenshuler, der alle er et besøg værd. Den største flod er Meuse floden der slynger sig igennem landet og flere steder tydeligvis har skåret sig ned igennem bjergene igennem tusinde af år.

Ved Dinant når man frem til den linier der i mange år var frontlinie mellem Frankrig og Belgien og derfor kan fremvise enorme Citadeller til forsvar af det Belgiske område. Længere mod vest lommer man frem til de store mine byer der også er centrum for en hel del kultur og minder om hedegange storhedstider og ulykker.

Er man ikke blevet mættet af det hidtil opleved, så kan man tage et par dages afslapning i Brüssel inden turen igen går hjemad.

Til turen bør man afsætte minimun 7 dage.

Seværdigheder
Naturoplevelser

Kommentarer til rejsetips om Bruxelles

Fortiden vores 14-1600 tallet

20/04 2017 John b-Hansen
Helt tilfældigt i min søgen efter noget om tatere,kulsviere som blev nævnt af ældre familiemedlemmer,fandt jeg i tibirke sogns årbog,at mørklødede sortøjede og meget rebelske indbyggere i ardennerne var blevet landsforviste og indvandret til danmark af den daværende konge som manglede kulsviere til sin krudtproduktion og som leverandører til varmebækenerne på sine slotte.De fortsatte deres hærgen i Nordsjælland så diligencer mellem slottene skulle være armerede
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Bruxelles

Hoteller i Bruxelles
Rejser til Bruxelles
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/malaysia/borneo/riverside-majestic-hotel-kuching.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.