Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Zeebrugge

Havnebyen Zeebrugge ligger i det nordvestlige Belgien, ca. 15 km nord for middelalderbyen Brugge og ca. 120 km fra Bruxelles. Det er interessant, at Zeebrugge faktisk er en kunstig havn og opført fordi den oprindelige kanal til Brügge på var blevet tilstoppet af mudder. I sommermånederne lægger det ene krydstogtskib efter det andet til kaj, så de mange besøgende kan komme på opdagelse i det nærliggende Brügge eller hovedstaden, Bruxelles.

Største seværdigheder

På opdagelse i Brügge

Fortryllende og fuld af atmosfære. Det er nok den mest rammende beskrivelse Brügge. Byen er et sammensurium af middelalderlige gader, der gennemskæres af kanaler på en baggrund af middelalderlig gotisk arkitektur. Svanerne glider dovent ned ad de snoede kanaler, og langs kanalerne ligger små stenhuse, der mest af alt ser ud som om, at de er lavet af honningkager.

Faktisk er den håbløst charmerende by fra det 13. århundrede fuld af historie, kultur, markeder og chokoladebutikker. Det er ikke så underligt, at UNESCO har smykket bymidten med titlen Verdenskulturarv. Det betyder naturligvis også, at millioner af gæster årligt lægger vejen forbi, og det mest imponerende i Brügge er måske, hvor konsekvent venlige indbyggerne er trods de til tider store antal besøgende.

Klokketårnet i Brügge

Brügges vartegn er klokketårnet, der samtidig er et tegn på byens stolthed. Der er 47 klokker, som hvert kvarter kan høres over det meste af byen – af og til også i længere koncerter. Tårnet står 84 m højt. Den nederste del er fra omkring år 1240 og hjørnetårnet blev tilføjet i det 14. århundrede. Den øverste, ottekantede sektion er fra det 15. århundrede.

Hvis I har mod på det, og har husket at medbringe en skilling til entreen, kan I klatre de 366 stejle trin op til toppen af tårnet og nyde den uovertrufne panoramaudsigt over Brügge og det omkringliggende landskab. På en god dag kan man faktisk se hele vejen til havet.

Den belgiske hovedstad Bruxelles

Hvis I ser lidt ud over de mange moderne bygninger i Bruxelles, vil I bemærke byens intime historiske kerne, hvor huse der er hundreder af år gamle læner sig ind over de smalle brostensbelagte gyder. Nydeligt klædte tjener serverer frokost på terrasserne langs Place du Grand Sablon og det mægtige gotiske spir på Hotel de Ville hæver sig højt over Grand Place, en af Europas mest magiske pladser.

Mod syd finder I de de buede facader og smedejernsbalkoner i byens elegante Art Nouveau-kvarter. Længere mod nord ligger de brede grønne plæner og blomsterhavet i den botanisk have. Kunsten, historien og kulturen bliver hyldet på de mere end 100 museer i hele byen, og de fremviser stolt alt fra delikate belgiske blonder til musikinstrumenter og veteranbiler.

Grand Place

Bruxelles’ historiske distrikt tager sit udgangspunkt på den betagende Grand Place, en brostensbelagt plads omgivet på alle sider af elegante gotiske og barokke bygningsværker. Her finder I det massive rådhus fra det 13. århundrede, Hotel de Ville, en lang række fortovscaféer og i løbet af sommeren er pladsen et stort farverigt blomstermarked.

Middelalderstemning i Ilot Sacre

Lige ved siden af Grand Place ligger middelalderkvarteret Ilot Sacre. Ilot Sacre er en labyrint af snoede, smalle middelaldergader, hvis charme er kun delvist nedtonet af de mange souvenirbutikker, som har overtaget området. Her er fuldt af smykkeforretninger, dyre caféer, chokoladebutikker og boghandlere.

Mannekin Pis

Den måske mest berømte belgier, Mannekin Pis, er kun 56 cm høj, men Mannekin Pis er alligevel blevet en af Bruxelles’ største seværdigheder. Bronzestatue af en lille dreng, der tisser i et springvand er fra 1619, og kan ofte ses iklædt kostumer, som er designet specielt til ham. Hans første tøj var en gave fra kong Louis XV i 1747.

Hvis I kan lide Manneken Pis, så må I ikke gå glip af hans kvindelige pendent Jeanneke Pis, som ligger på den østlige side af Impasse de la Fidélité. Der er såmænd også en hundependent, Zinneke Pis, ved Rue des Chartreux og Rue du Vieux-Marche-aux-Grains.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til kaj i industrihavnen Zeebrugge. Herfra er der ca. 20 minutters kørsel til Brügge eller en god times kørsel til Bruxelles. Nærmeste togstation er Blankenberg og herfra går der tog til Brugge, Bruxelles, Ghent eller Antwerpen.
Denne side er udskrevet d. 17. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/delstater/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.