Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydamerika

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • På "ekspedition" til det kolde kontinent.

  (Bedømt af 3 personer)
  01.03.16: Ole Thomsen
  Rejsen bestilte vi gennem FDM, som bestilte kahytten, fly og overnatning.
  Efter nogle lange flyture, og en overnatning i Buenos Aires, startede sejlturen fra Ushuaia, verdens sydligste større by.
  Se hele rejsetippet
 • Krydstogt gennem Panamakanalen

  (Bedømt af 9 personer)
  30.04.14: Lene Lind
  14 lange måneder lå der mellem bestilling af rejsen fra Miami gennem Panamakanalen til San Diego og indtil afrejsedatoen. Ventetiden blev rigeligt belønnet med en virkelig stor oplevelse på Celebrity Infinity i kahyt af typen Aqua Class på dæk 11! Det var vores andet cruise og som første gang bestilte vi hos FDM Travel , der igen ydede fremragende service hele vejen igennem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydamerika

Rejsetips af samme forfatter

Flamingoer ved de store saltsøer på den sydlige del af øen
Rejsetips indsendt af:
Carsten Kroghsbo
Odense
12. feb. 2010

Bonaire, et dykkerparadis, men byder også på andet

I forbindelse med et tur til Sydamerika tog vi 4 dages sight-seeing og dykkerferie på Bonaire
Papegøjefisk på en halv meter vand
Papegøjefisk på en halv meter vand

Dykning, snorkling og badning

Bonaire er en koralø og det hvide "sand" er koraller i forskellig størrelse. Fra fint finkornet til strandbredder hvor "sandet" er korallerne på armtykkelse. På grund af den udprægede vestenvind er dykningen koncentreret på den østlige side af øen. Der er fokus på scubadykning, men snorkling og et par svømmefødder giver også en masse oplevelser i det 28 grader varme vand. Er man vandskræk kan man sidde og nyde solen på klipperne og se papegøjefiskene svømme helt inde ved kysten eller flokke af delfiner svømme forbi. For at dykke og snorkle skal man indløse et naturkort som altid skal medbringes. Det giver samtidig adgang til naturparkerne.
For at se øen er det nødvendigt at leje en bil, for der er ingen former for offentlig transportmidler ud over taxaer.
Vestkysten er med store bølger og skarpe klipper, men også med skjulte mangrovelaguner
Vestkysten er med store bølger og skarpe klipper, men også med skjulte mangrovelaguner

Bonaire, en koralø med fortid

På den nordlige del af øen er der etableret et naturreservat hvor der er adgang i dagtimerne. Det er barsk natur med leguaner og fugle i massevis. Man kører op langs vestkysten hvor naturen viser sig fra den barske side.
Bonaire er lagdelt på grund af korallerne og de stigninger og fald, der gennem tiden har været i verdenshavene. Der er 4 niveauer, hvor den nederste ligger under vandoverfladen og danner grænse til havdybder på op til 2000 meter. Den anden er det nuværende kystniveau og herfra kan man gå langs niveau 3 og 4 som ligger som klippesider. En tur rund i parken tager omkring en dag når der lige skal være tid til at stoppe ved de fantastiske klipper og strande med bademuligheder. Det er dog ikke strande, der er børnevenlige.
I mangrovelagunerne er det muligt at snorkle rundt eller leje en kajak og sejle ind i mangroverne
I mangrovelagunerne er det muligt at snorkle rundt eller leje en kajak og sejle ind i mangroverne

En skjult lagune

Fortsætter man ned langs vestkysten åbner der sig mangrovesumpe og laguner med mulighed for at bade og tage sol. Vandet er lavt, varmt og fuld af fisk. Men 100 meter derfra brager de store vestenvindsbølger ind i koralklipperne
Bonaire var en slaveø

Bonaire var en slaveø

Den nuværende befolkning er efterkommere fra de slaver, der kom fra Afrika for at udvinde salt. Salten blev og bliver fortsat udvundet ved inddampning. Oprindelig boede slaverne i disse små hytter, der ligger ved siden af de 4 udskibningssteder der var. Udskibningsstederne var markeret på farvede søjler, således at skibene kunne se hvilket sted de skulle kaste anker for at få den ønskede salttype. I dag sker det hele maskinelt og der udvindes stadig store mængder salt, der er kendetegnet ved at det indeholder mange flere mineraler end almindelig dansk bordsalt
Her bruger man ikke pigtråd. Med specielle trægafler bygger man hegn af en kaktusart som gederne ikk
Her bruger man ikke pigtråd. Med specielle trægafler bygger man hegn af en kaktusart som gederne ikk

Bonaire i generelle termer

Bonaire fokuserer meget på dykning og her er der ingen tvivl om at der er tale om et paradis, vandet er klart, varmt og med en masse fisk. Naturen er barsk, men der er en masse at se på hvis man har et par dage hvor man ikke lige vil dykke.
Desværre er der også lidt negativt.
Befolkningen producerer stort set intet, så der er ikke mulighed for lokale souvenier eller andet lokalt.
Samtidig skæmmes øen af biltyverier, man efterlader intet i de lejede bilerne. Hotellerne anbefaler at efterlade bilerne med åbne vinduer og ulåste døre for at undgå indbrud. Det er svært at kombinere med flaskedykning hvor man skal have udstyr med.
Det sidste punkt som skæmmer øen er det affald, der driver ind på vestkysten. Der ligger store mængder plasticflasker og der gøres intet for at fjerne dem.
Bonaire er tilgængelig med KLM og er pragtfuld på mange områder, men er ikke anbefalesværdig for børnefamilier.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/azorerne/lidt-ud-over-det-saedvanlige.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.