Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Botswana

 • Okavango DELTA

  17.12.13: Hans Pretsch
  Pragtfuldt Naturområde med mulighed for at bo eksklusivt i Hytter med Flodheste, Løver, Elefanter, Aber m.f., somme tider inden for 100 m afstand fra Hytten.
  Se hele rejsetippet
 • Det store Afrika-eventyr

  Vinderrejsetip Januar 2013
  (Bedømt af 36 personer)
  Bjergvandring på Kilimanjaro. Frikvarter i Nairobi. Teltsafari i Okavango-deltaet. Udflugt til Victoria Falls. Bilferie langs Garden Route i Sydafrika... 5 ugers eventyr og en uforbeholden kærlighedserklæring til det farverige, afrikanske kontinent.
  Se hele rejsetippet
 • På telttur blandt vilde dyr i Botswana

  Vinderrejsetip December 2012
  (Bedømt af 22 personer)
  08.12.12: Ole Thomsen
  Her er et rejse tip til alle jer naturelskere, gamle spejdere mfl. Det er muligt at komme på en telttur til det sydlige Afrika, hvor I kommer helt tæt på naturen og det fantastiske dyreliv dernede.
  Se hele rejsetippet
Victoria Falls, set fra helikopter.
Rejsetips indsendt af:
Rune
Køge
10. dec. 2010

Zimbabwe, Botswana, Zambia: - 3 Lande på 3 dage.

Her vil jeg forsøge at beskrive en del af vores rundtur i det sydlige Afrika, hvor vi besøgte 3 lande på 3 dage. Zimbabwe, Botswana og Zambia. Historien starter i Johannesburg, Sydafrika…
Victoria Falls Town.
Victoria Falls Town.

Zimbabwe.

Vi havde hørt utrolig meget om Zimbabwe, både positivt og knap så positivt, og vi besluttede os for, at forlænge vores Sydafrika-ferie, med et par dage ”nordpå”.

Ankomsten i Victoria Falls lufthavn, gav anledning til at mærke et ægte tropisk klima. Sydafrika er mærkbart mildere i vejret, og en fugtig høj varme ramte os med det samme. Efter at have stået i kø en times tid, fik vi vores visum. Her betaler man bare ved ankomst, 30 USD pr person. Alting i Zimbabwe foregår i amerikanske dollars, da den lokale valuta er blevet degraderet til toiletpapir. Her er det især vigtigt, at når man skal besøge Zimbabwe, skal man med bringe sine dollars i SMÅ SEDDLER. Det er ikke muligt at få penge tilbage de fleste steder, ej heller veksle på hotellet. Sydafrikanske rand er dog også gangbare.

Kingdom Hotel.
Kingdom Hotel.

Kingdom Hotel.

Vi ankom til hotellet, og det var et utroligt flot sted. Vi boede på Kingdom Hotel, som ligger i gå afstand fra de berømte Victoria Falls. Værelset var pænt og rent, og der var både strøm og rindende vand. Man får nemt en fornemmelse af, at have hotellet for sig selv, da det kørte på 5-10 % af fuld kapacitet. Turismen i Zimbabwe er ikke hvad den har været, og det er egentlig synd, da landet trods alt har spændende ting at byde på.

Maden på selve hotellet var utrolig lækkert, og kan klart anbefales. Traditionelle Zimbabwe retter, f.eks. ristede mopani-orme, men også mere almindelige retter som f.eks. vildsvin og lækre frugtanretninger. Prisniveau for buffet var 20 USD for voksne og 10 USD for børn. Restauranter i selve byen kan ikke anbefales, hotellets buffet var klart det mest indbydende.

Victoria Falls.

Victoria Falls.

Om eftermiddagen gik vi en tur i selv Victoria Falls by, som er en lille bitte by, der kun lever af turisme. Her flokkes man af nærgående gadesælgere, som vil sælge alt fra træudskæringer til forældede Zimbabwe dollars. Vi købte bl.a. en pengeseddel som lød på 1.000.000.000.000.

Selve vandfaldene er også en unik oplevelse, som helt sikkert er et besøg værd. Vi besøgte dem i februar måned, og her er der masser af vandgennemstrømning. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man besøger dem i de tørre måneder, maj-oktober, er de knap så prangende. Går man tæt på kanten, overdænges man af vanddamp, og det kan ikke undgås at blive helt pjasket til. Det er fantastisk at opleve disse meget berømte vandfald, og disse alene, er turen værd til Zimbabwe.
Botswana.

Botswana.

Vi tog en 1 dags tur til Chobe National Park i Botswana. Turen blev booket fra hotellet i Zimbabwe, og her er mange små bureauer som er behjælpelige med booking af forskellige aktiviteter. Vores Chobe dagsudflugt bestod af en flodsafari i båd om formiddagen, efterfulgt af en herlig frokost. Eftermiddagen bestod af safari i selve parken.

Chobe National Park er kendt for sine kæmpe flokke af elefanter, og her kommer man virkelig til at opleve dem på nær hånd. Vi var nogle gange så tæt på, at havde man rakt hånden ud, havde man kunnet røre den. Safari fra en båd er en helt unik oplevelse, og især fugleinteresserede vil finde Chobe floden spændende. Her er rig mulighed for at komme meget tæt på fuglelivet, og få nogle gode billeder i hus.

Safarien i selve parken, som foregår i åben landrover, byder også på enorme mængder af elefanter, fra store gamle hanelefanter til små nyfødte unger. Her er også rig mulighed for at se masser af afrikanske dyr. Vi så bl.a. rigtig mange flodheste, giraffer og løver. Botswana er et generelt velfungerende land, og der manglede intet på denne tur.

Alt i alt, er man i Zimbabwe for at se Victoria Falls, er en dagsudflugt til Chobe National Park, helt klart anbefalelsesværdig.
Zambia.

Zambia.

En tur til Zambia, er kun en kort spadseretur væk, og dette land skal da også opleves. Det er nemmest at gå over grænsen, og her kommer man over den ret berømte Victoria Falls Bridge. Her er mulighed for elastikspring fra broen, for de modige.

Når man kommer ind i Zambia, er der mulighed for at tage en taxi ind til Livingstone, eller man kan spadsere rundt til fods, og opleve vandfaldene fra ”den anden side”. Vi valgte det sidste, og her er der mange store markeder hvor man kan købe masser af træmasker, stenfigurer, afrikanske smykker osv. Husk at tinge om prisen! Amerikanske dollars og sydafrikanske rand er fortrukne, så man behøver ikke at veksle.
Vores råd.

Vores råd.

Er man på ferie i Sydafrika, og er man en smule eventyrlysten, så er en tur ”nordpå” helt klart at anbefale. Zimbabwe, Botswana og Zambia står i stor kontrast til Sydafrika, både klimamæssigt men også socialt og kulturelt. Et par gode rejsetips er, at huske US Dollars, i små sedler, og få et multi- eller double entry visum ved indgangen til Zimbabwe, ellers skal der betales hver gang man kommer ind i landet igen. Rigtig god tur.

Kommentarer til rejsetippet om Botswana

Fantastisk!

13/12 2010 Jeanette Larn
Hvor ser det bare dejligt ud og som det er skrevet får vi jo helt lyst til at prøve afrika. Vi er ellers meget til Thailand, men jeg tror også dette rejsemål ville være noget for os.

Super godt skrevet!

12/12 2010 Lisette
Får helt lyst til selv at rejse derned!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris-og-omegn/pommeuse/camping-le-chene-gris-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.