Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Brasilien

Iguazu vandfaldene - En oplevelse for livet!!
Rejsetips indsendt af:
Anne Christine Fabrin-Brasted
Sorø
17. juli 2011

Iguazu vandfaldene - En oplevelse for livet!!

Mine forældre, min søster og jeg skulle til Sydamerika, nærmere bestemt Chile, Peru og Argentina i 3 uger i oktober 2010. Vi kom tilfældigvis til at læse om Iguazu vandfaldene i en guidebog om Sydamerika.
Iguazu vandfaldene er verdens største vandfald, og ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Det består af 270 sammenhængende vandfald, og det strækker sig 2,7 km. De kæmpe vandmasser falder fra 70-82 meter ned i Iguazufloden. I gennemsnit fosser der hvert sekund 5000 tons vand ud fra vandfaldene. Det største af vandfaldene kaldet "Djævelens Gab" er 300 meter langt.

Lige fra første øjeblik vi læste om det, vidste vi, at vi bare måtte tage dertil. Vi tog dertil i oktober, hvilket viste sig at være den perfekte årstid. Der var ikke for varmt, selvom det ligger midt i junglen. Vi vil ikke anbefale at tage dertil om sommeren (januar og februar), da der er alt for varmt.

Iguazu vandfaldene byder på alt, lige fra jeeptur i junglen, til helikoptertur over vandfaldene. Hvis man er typen, der gerne vil ud og sejle, kan man sejle helt tæt på vandfaldene, både i små raftingbåde og i de lidt større turbåde, men man skal være forberedt på at blive våd.

Man kan se vandfaldene både fra den argentinske og den brasilianske side. Fra den argentinske side kan man komme tættere på vandfaldene end fra den brasilianske side. Men man kan til gengæld få de flotte postkortbilleder fra den brasilianske side. Vi vil helt sikkert sige, at man skal se vandfaldene fra begge sider, da det er umuligt at sige, hvilken side der er flottest. Man kan komme rundt og se vandfaldene via de officielle ruter, og et enkelt sted kan man tage et tog. Toget tager én helt ud til det største af de 270 vandfald - "Djævlens Gab".

Det er ikke kun vandfaldene, der er helt unikke ved Iguazu. Også naturen, der omkredser vandfaldene, er attraktiv. Den består af en nationalpark på såvel den brasilianske som den argentinske side. Dyrelivet her er i sig selv fantastisk. Selv på officielle stier spankulerer der næsebjørne rundt, som om de ejer parken. Hvis man er til sommerfugle, er Iguazu bare sagen. Der er flere tusinde forskellige slags i alle regnbuens farver. Man kan, hvis man er heldig, se tukanen, den kæmpestore, papegøjelignende fugl. Ellers kan man se et hav af andre junglefugle, som sidder på grenene i junglens træer og synger for en. Der er selvfølgelig også kryb. Vi så flere firben på kun 1 meters længde! Man skal huske, at det er junglen man befinder sig i, så det er derfor en dårlig idé at gå udenfor de officielle stier, da der er masser af giftige slanger og andre krybdyr, der ikke er helt ufarlige.

Vi boede på den argentinske side på et fantastisk godt hotel kaldet "Lui Suites", placeret midt inde i junglen. På området voksede mangotræer og bananpalmer. Der var mange smukke orkideer. Man kom rundt i området blandt andet via hængebroer. Vi blev advaret om, at der kunne komme to slags aber i hotelområdets træer, men vi kunne alene høre dem ved daggry. Der var 3 oplyste, udendørs swimmingpools omkrandset af store træer. Man kan slet ikke fatte, at et hurtigt kig i en guidebog kan medføre en så fantastisk oplevelse. Til jer der overvejer Sydamerika. Tag til Iguazu vandfaldene. Det er en helt unik oplevelse!
Kæmpe firben
Kæmpe firben

Djævlens Gab
Djævlens Gab

Seværdigheder
Vandfald

Kommentarer til rejsetippet om Brasilien

Fantastisk oplevelse, har selv været der

04/10 2012 Jette Klemmed
Det er en ubeskrivelig oplevelse, vi var der sammen med søn, svigerdatter og barnebarn på 5 år. Han kan stadig huske vandfaldene selvom det er 9 år siden. Vi sejlede med små både som "dykkede" ind i vandfaldene, så vi var drivvåde alle sammen. Rigtigt sjovt, vi kørte med el-tog rundt i jungelen, før vi kørte til vandfaldene, og sejlede rundt og så på alle vandfaldene. En ting man ikke kan lade være med at tænke på er, hvor kommer alt det vand fra og kan det virkelig blive ved og ved i de mængder ?? Jeg vil da håbe at eventuelle klimaforandringer ikke ændre på det.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/det-nordlige-adriaterhav/i-hunnerkongen-attilas-fodspor.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.