Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Bulgarien

Du kender måske hovedsageligt Bulgarien fra ferieområder som Sunny Beach og Golden Sands omkring Sortehavskysten. Områderne er ideelle til en skøn badeferie, men Bulgarien er meget mere, hvis du har mod på at udforske landet lidt.

Rejser du til Bulgarien, møder du et land i en rivende udvikling, men bare lidt uden for de større byer, bliver tiden skruet tilbage og du oplever fx stadig hestetrukne vogne.

Bulgarien – meget mere end sol og strand

Vælg dit rejsemål på kort eller fra listen:
Sofia er Bulgariens hovedstad med en historie, der går langt tilbage i tiden. Ikke langt fra Sofia finder du nogle af Bulgariens største seværdigheder. Rilaklosteret tager førstepladsen, men den lille by, Melnik, med de stolte vintraditioner, er bestemt også værd at opleve.

Midt i Bulgarien finder du Veliko Târnovo, vel nok Bulgariens mest romantiske by. Er du til aktiv ferie, ligger der flere bjergkæder, med vandreture for enhver. Om vinteren kan du også blive udfordret af pistene i Pirinbjergene omkring Bansko, der ligger tæt på Sofia.
Sofia er en by med gamle monumenter blandet med moderne arkitektur

Sofia overrasker

Sofia er en lille perle i Bulgarien, som kun få danskere har fået øjnene op for. Rejser du til Sofia, oplever du en dejlig by, der gemmer på utallige gamle monumenter mellem alt det nye byggeri. Tag godt fodtøj på og gå på opdagelse blandt de mange seværdigheder. Her er alt fra interessante museer, små gallerier til en sjov og farverig forlystelsespark for børnene.

Du har også masser af muligheder for at shoppe, når du rejser til Sofia i Bulgarien. Du kan boltre dig mellem kendte mærkevare-forretninger, små boder med gadehandlere og farverige markeder. Sofia har også et festligt natteliv med en række natklubber, koncerter, pubber, smarte caféer, mehani (traditionelle kroer) og restauranter. Du skal ikke langt uden for Sofia, før du står midt i en pragtfuld natur. Syd for Sofia ligger Vitosha-bjergkæden, hvor kan du nyde den klare luft, mens du vandrer eller cykler en tur på mountainbike.
Læs mere om rejser til Sofia

Feriesteder og områder tæt på Sortehavet

Vandsportsaktiviteter i Sunny Beach

Sunny Beach – perfekt til sol- og badeferie

Rejser du Bulgarien for at ligge på stranden og nyde solen er Sunny Beach ved den bulgarske Sortehavskyst det helt perfekte valg. Det er et stort og populært ferieområde med en pragtfuld seks km lang sandstrand, der er meget børnevenlig. Sunny Beach blev udviklet i 1950erne til lokale og rejsende fra østblokken.

I dag er det hovedsageligt vesteuropæere, der drager til Sunny Beach. Priserne er stadig en del lavere i forhold til mange andre destinationer, stranden er indbydende og nattelivet er festligt og farverigt. Området formår konstant at forny og udvikle sig, så du kan sagtens komme tilbage og opleve noget nyt. Du kan lokke både familien eller vennerne til dertil, for Sunny Beach har vitterlig noget for alle.
Læs mere om rejser til Sunny Beach i Bulgarien
Strand ved Golden Sands

Golden Sands – endnu et populært ferieområde

Lidt nord for Varna finder du Golden Sands. Det er endnu et ferieområde i Bulgarien, hvor du har masser af muligheder for at solbade og tage en svømmetur i Sortehavet. Området er lidt i stil med Sunny Beach, men nattelivet er en smule roligere. Gaderne mellem de mange hoteller bugner af boder med farverige souvenirs, tøj, parfume, is og drikke og meget mere. Det minder næsten om én stor basar. Stranden er dejlig, med parasoller, liggestole og vandsportsaktiviteter for enhver. Melder sulten sig, har du aldrig langt til en restaurant, café eller en bod med snacks.
 

Nesebâr – Bulgariens lille perle

Lidt syd for Sunny Beach kommer du til en af Bulgariens største seværdigheder, Nesebâr. Byen er et ideelt udflugtsmål fra fx Sunny Beach og Golden Sands. Den gamle bydel ligger på en lille halvø. Du bliver tryllebundet af de snævre brostensbelagte gader, de gamle kirker, fredede bygninger med trækarnapper, butikker, gallerier og hyggelige spisesteder. Om sommeren valfarter rejsende hertil, så prøv at komme så tidligt som muligt for at opleve byens charme.
 

Albena – solferie for familier med børn og rolige sjæle

Rejser du til Bulgarien med børn for at dyrke solen og bade, eller ønsker du bare et roligere sted, er Albena stedet. Det ligger 10-12 km nord for Golden Sands og har en dejlig børnevenlig strand, hvor du skal langt ud, før det bliver dybt. Slap af på stranden eller prøv dine evner af på vandski, som windsurfer eller andet. Mulighederne er mange.

Populære områder inde i landet

Rila klosteret

Bansko – Bulgariens ski-og vandreområde

Rejser du til Bulgarien for at stå på ski eller vandre, er Bansko stedet. Byen ligger midt i Pirinbjergene og pistene/stierne kan udfordre de fleste. Hvert år sker der store forandringer og forbedringer i området til gavn for skifolket. Selve byen er utrolig hyggelig med mange smukt renoverede gamle hus. Stemningen er skøn med både rejsende og lokale, ung som gammel, der hygger sig på byens mange bænke.

 

Rilaklosteret – som taget ud af et eventyr

Rejser du til Bulgarien og ønsker en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, så bør du fx besøge det unikke Rilakloster, der ligger syd for Sofia. Beliggenheden er smuk og dramatisk mellem de høje frodige bjerge. Klosteret er populært som udflugtsmål, men mellem de mange turister ser du også pilgrimme, der valfarter til klosteret. Du kan også overnatte på selve klosteret. Det er en helt speciel oplevelse, men vær forberedt på primitive værelser med fælles bad.
Veliko Târnovo

Veliko Târnovo – sin helt egen

Den tidligere hovedstad i Bulgarien, Veliko Târnovo, oser af atmosfære og romantik. De gamle huse klamrer sig side om side til de dramatiske klippeskrænter. Nogle af husene har en restaurant, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over et godt måltid mad. Bag husene snor de smalle brostensbelagte gader sig.

Farverige blomster hænger ned ad de slidte, men charmerende mure og facader. Gå på opdagelse hos den lokale købmand eller udvælg dig et smukt håndlavet ikon fra et af de mange små gallerier. Fæstningen på Carevec er den største attraktion, når du rejser til Veliko Târnovo i Bulgarien. Om aftenen kan du være heldig at se et spektakulært lysshow. Veliko Târnovo kan hurtigt blive et af højdepunkterne, når du rejser til Bulgarien.
 

Melnik – vintradition og særpræget natur

Går din rejse rundt i Bulgarien til Melnik, kommer du til en skøn lille by med en vintradition, der går langt tilbage. Husene er næsten alle hvidkalkede med altankasser, der bugner af farverige blomster. Besøg en af de mange små hyggelige vinkældre, hvor du kan smage på vinen fra området og købe den eller dem, der falder i din smag. Den særprægede natur med pyramidelignende klippeformationer er med til at gøre området helt speciel.
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/fdm-travel-club-regler/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.