Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bulgarien

 • En ubeskrivelig golfoplevelse i Bulgarien

  (Bedømt af 4 personer)
  16.07.13: Mariann Grønlund
  En rigtig dejlig ferie??? Balchik i Bulgarien.Vi oplevede et land der overrasker, meget forskellig for den reality eksponering landet har fået i TV Der var en skønt, en mindre levende by, smuk natur, dejlig sandstrand og badevand, søde mennesker og lækker bulgarsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en famillien tur til Bulgarien Golden sands

  (Bedømt af 2 personer)
  08.01.13: Joan
  Mig og min forlovet har være en tur i Bulgarien ved Golden sands med vores to børn da de var 10 år og 5 år på det tidspundkt var jeg gravid med vores datter hvor vi gerne ville havede være med på deres safia tur men det kom vi ikke på grund af at jeg var gravid så vi blive eneni om at vi måtte til Bulgarien igen for at prøve den safia tur som man har hørt så meget om.
  Se hele rejsetippet
 • Bulgarien er andet end Sunny Beach!

  (Bedømt af 4 personer)
  14.12.12: Marie Lunders
  6 veninder og jeg tog i sommers til Bulgarien. Her har en af mine veninder en lejlighed. Ferien blev mest brugt på at dase ved polen om dagen, spise god mad og aften og besøge forskellige barer! Vi var langt væk fra Sunny Beach, men vi havde vores egen store fest.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Bulgarien

En typisk lille bjergby i Ropodi bjergene
Rejsetips indsendt af:
Anette Kristensen
8462 Harlev J
28. aug. 2008

Bulgarien - som at rejse gennem tiden

Vær lidt modig. Tag på en udflugt ud i det ukendte. Lige omkring hjørnet ligger de mest fantastiske oplevelser og venter. Husk det er ikke alle oplevelser man...
Samme by, samme udsigtspunkt, men nu er luften skarp af brænde- og koksrøg.
Samme by, samme udsigtspunkt, men nu er luften skarp af brænde- og koksrøg.

Oplev med alle sanser - det gør ferien til noget specielt

Jeg rejser tit i Bulgarien. Jeg rejser ikke vidt omkring, men holder mig til de smukke Ropodi bjerge omkring Plovdiv. Jeg har rejst i Bulgarien om foråret, om sommeren og om efteråret hen mod vintertid og hver årstid har sin uforlignelig skønhed og charme. For Bulgarien er et smukt land. Det er et land som frodigt som noget andet sted og så gold og barsk som kun rå og majestætiske klipper kan være det.

Om foråret lyser bjergene lyserødt og hvidt af blomstrende fersken, abrikos og kirsebærtræer. Det er et fantastisk skue. De stærke forårsfarver bliver afløst af sommerens modne frugter i gyldne farver, der tynger grenene mod jorden, for så om efteråret at eksplodere i alt fra dyb vinrød til lys gul krydret med brune nuancer.

Krydret – luften i Bulgarien er helt speciel. Når man er der på den kølige årstid er luften altid krydret af brænderøg eller den lidt skarpere lugt af koks, som man enten elsker eller hader. Sommeren lugter varm og til tider brændt, når alt har stået stille i dagevis med temperaturer i skyggen på små 40 grader. Eller den varme tunge lugt af sommerregn når en af de heftige tordenskyller kommer snigende hen over bjergtoppen midt på dagen.

Så er der lydende. Bulgarien er et larmende land. Det lever hele tiden. Der er en konstant lyd af hunde der gør, børn der griner, mødre der skælder ud, gamle koner der snakker på gadehjørnerne og mændene der sidder på caféen drikker kaffe og spiller kort. Men den allermest specielle lyd, er lyden af bønderne i deres hestevogne en meget tidlig morgen når de er på vej i marken. Så bliver de historier min nu 95 år gamle mormor har fortalt om sin barndom levende. Pludselig ved jeg hvordan den var. Det er fantastisk at opleve. Det er som at opleve hele den udvikling vi her i Danmark har været igennem på en ferie. Der er alt fra fattige bønder i markerne der går bag en hest med træploven og spreder det der skal sås med hænderne, til den total tjekkede business mand med det sidste nye mobilydstyr kørende i biler, der er så store at de ikke kan købes i Danmark. Det er et fantastisk syn, når man kører ned af en af de store boulevarder i Plovdiv at se en godt læsset hestevogn holde side om side med den største Mercedes og vente på grønt lys. Ordet hestekræfter er pludselig noget helt andet.

Jeg ville ønske for mange af dem der vælger at gæste Bulgarien, at de ville tage sig tiden til at rejse ind i landet. Lad Sunny Beach være Sunny Beach og tage en tur ind i det ægte Bulgarien. Det er et land, der har så ufattelig meget at byde på. Det er på kroner og ører et ufatteligt fattigt land, men på gæstfrihed, hjertelig og oprigtighed det rigeste land jeg har rejst i.

Seværdigheder
Naturoplevelser

Kommentarer til rejsetips om Bulgarien

Forkert bedømt

11/02 2010 Hans Henrik Poulsen
Min bedømmelse er forkert. Jeg ville klikke på 4 stjerner, men inden jeg blev færdig, havde den kun registreret 1 stjerne. Men en fantastisk beskrivelse, som virkelig giver mig lyst til at udforske landet yderligere. Har selv en lejlighed i Obzor, men har endnu ikke været på rigtig opdagelse i baglandet. mvh HH Poulsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bulgarien

Hoteller i Bulgarien
Rejser til Bulgarien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/manchester/hotel-football.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.