Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cambodja

 • Cambodia - Fantastiske mennesker

  (Bedømt af 3 personer)
  23.04.13: Bente Bæk Hansen
  Cambodia byder på mange dejlige oplevelser, men også skræmmende minder fra en tid, hvor mennesker blev udslettet uden rettergang og uden omtanke for det enkelte menneskes værdi.
  Se hele rejsetippet
 • Tag på eventyr i Thailand, Cambodja og Vietnam!

  (Bedømt af 55 personer)
  01.03.13: Ida Andersen Tambjerg
  Hvad siger du til at indtage din aftensmad med tæerne begravet i kridhvidt sand og stjernerne blinkende over dig? Hvad med et besøg på verdens største religiøse monument og et indblik i de buddhistiske munkes sælsomme hverdag? Eller at udvide dine gastronomiske horisonter med lynstegte larver og hundehoveder på et marked i bjergene?
  Se hele rejsetippet
 • Smukke lotus marker i cambodja

  (Bedømt af 3 personer)
  29.05.12: Louise krüger Nielsen
  Hvis du er i cambodja i sieam rieap, ved du sikkert allerede, at du skal se det historiske og flotte ankor wat. Men der er en anden lille, og dog virkelig smuk oplevelse du skal give dig selv.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cambodja

Rejsetips af samme forfatter

Cambodia med "rygsæk" nov-dec 2007
Rejsetips indsendt af:
René Hansen
Herlev
26. jan. 2009

Cambodia med "rygsæk" nov-dec 2007

Skal du til Østen så vil jeg foreslå Cambodia. Jeg var der selv i 2007 og så en masse spændende ting. Angkor Wat skal opleves og så er transporten i Cambodia en oplevelse i sig selv.

Bangkok til Arrunyaprathet med bus

Efter et par uger i Thailand og tilbage i Bangkok var det nu tid at besøge Cambodia. Jeg købte en busbil-let fra busterminalen i Bangkok til grænsebyen Arrunyaprathet i Thailand. Bussen kørte ved 14-tiden, og under turen faldt jeg i snak med en Franskmand, som også skulle til Cambodia. Vi nåede Arrunyaprathet omkring kl. 18.30. Vi fandt et billigt guesthouse (200 Baht pr. nat – 40 kr.), hvor de også arrangerede transport og visum til Cambodia næste dag. Efter aftensmaden på et af de lokale små steder, gik vi lidt rundt i byen, som ikke er særlig stor. Der var dog denne aften et omrejsende tivoli på besøg, så der var masser af liv byen. flere steder var der teater og musik og et væld af boder hvor børnene kunne blive underholdt (ligesom Tivoli i Kbh.). Sidst på aftenen havnede vi på et stort sted med Karaoke, som åbenbart var meget besøgt af de lokale, og de havde stor morskab med at få besøg af falangs (=fremmede). De kunne ikke ret meget engelsk, så det var godt at vi havde opfrisket vores få gloser på Thai undervejs i bussen.

Grænsen ved Cambodia

Efter lidt sen morgenmad ovenpå aftenen/natten i går, var vi nu klar til at krydse grænsen mellem Thai-land og Cambodia. Vi blev kørt i minibus hen til grænseovergangen - ca. 1 km fra byen. Efter at have udfyldt alle de nødvendige formularer, afleveret pasfoto og fået stemplet passet, var vi nu i Cambodia. Der var et leben af det helt store her, da der på den Cambodianske side er bygget en del Kasinoer, da alt spil i Thailand er ulovligt. Så der er rigtigt mange dagsrejsende Thaier der tager over grænsen for at spille. Da vi jo allerede havde betalt for transporten videre til Siem Reap (20 dollars), afviste vi alle de mange tilbud om transport der er ved grænsen. Vores minibus chauffør prøvede også at få os overtalt til at tage en taxa i stedet, mod merbetaling selvfølgelig. Men vi fastholdt at vi gerne ville med minibus, som aftalt, og efter noget tid ved grænsen hvor vi også kunne nå at få et måltid mad, kom vores chauffør tilbage og fortalte at vi godt kunne komme med en lokaltaxa uden ekstra betaling, hvis blot chaufføren også måtte samle en Cambodianer op undervejs. Det havde vi ikke noget imod, så i stedet for at sidde presset i en lille minibus sammen med en masse andre, fik vi nu hele bagsædet i bilen for os selv.

Transporten til Siem Reap

Vi fik sat os til rette i taxaen, og kørte af sted mod Siem Reap. Ret kort efter grænsen (små 6-7 km.), stod den person vi skulle samle op i vejkanten og ventede. Vi hilste på hinanden, og kørte videre. Han og chaufføren kunne lidt engelsk, så vi sad og talte lidt undervejs. Vejene i Cambodia er ikke altid asfaltere-de, men de var dog i gang med at asfaltere ruten vi kørte på, så der var tit omkørsler der hvor der var vejarbejde, hvilket foregik på bedste maner på små grusveje der var kørt til, med masser af store huller efter regnvejr. Ret interessant tur, hvor vi fik set meget af det landlige Cambodia med uendelige mange rismarker. Efter ca. 1 times kørsel stod den lokale passager af, og vi nåede ret kort efter til en lille by, hvor vi åben-bart skulle gøre et kort ophold (tissepause). Da vi steg ud af bilen, blev vi nærmest omringet af børn der gerne ville have at vi købte postkort og andre ting af dem. Imens vi stod der og prøvede at fortælle dem at vi ikke havde fået vekslet til lokal valuta (de kunne bedre engelsk) fik vores taxa vasket al støvet og mudderet af. Vi kørte videre og undervejs spurgte vores chauffør om han måtte køre forbi sit hjem og hente sin kone og datter, og tage dem med Siem Reap. Det havde vi ikke noget imod, og ret kort efter kørte vi ad nogle snørklede veje, og havnede til sidst hjemme ved chaufførens privatbolig. Der holdt vi også en lille stræk-ke ben pause, inden hans kone og datter var klar til at køre. Datteren som vel var en 6-7 år imponerede os ved at kunne tælle til 10 på både Engelsk, Thai, og Cambodiansk.
TUK-TUK
TUK-TUK

Ankomst til Siem Reap

Vel ankommet til Siem Reap, sagde vi farvel til vores chauffør og hans kone og datter. Vi gav ham lidt drikke penge (dollars) for en anderledes og indholdsrig tur. Han takkede mange gange og arrangerede nogle TUK-TUK´s til os da franskmanden skulle mødes med en kammerat, og vi ikke skulle bo samme sted. Jeg tog afsked med franskmanden, og satte mig op i TUK-TUK´en og bad ham finde et billigt guesthouse til omkring 10-12 dollars pr. nat. De første 4 steder vi gjorde holdt lykkedes det ikke at finde et ledigt værelse, så jeg var parat til at give kald på det helt billige og rykke grænsen op til 20 dollars. Dog kendte han lige et sted mere, som vi skulle prøve, og til alt held var der heldigvis plads. Et dejligt sted lidt isoleret fra hovedgaden, så der også var lidt fred om natten. Mens jeg står og checker ind, kommer der en TUK-TUK mere, og sjovt nok var det franskmanden og hans kammerat (også franskmand) der kommer ind. Vi kunne ikke lade være med at grine lidt over dette, og efter at have fået vores værelser (til kun 8 dollars pr. nat) aftalte vi at gå ud og spise sammen den første aften alle tre. Vi fandt et hyggeligt lille sted, hvor vi sad og nød en god middag med vin på bordet (de var jo fransk-mænd). Efter maden gik vi lidt rundt i byen, og besøgte også et par steder hvor vi nød nogle lokale øl. Jeg gik lidt tidligt hjem, da jeg dagen efter ville på sightseeing ved Angkor Wat og alle de mange templer der er i dette område.
Luftballonen ved Angkor Wat
Luftballonen ved Angkor Wat

Templerne Angkor Wat, Ta Prom m.fl.

Tidligt om morgenen havde jeg aftalt at mødes med min TUK-TUK chauffør, og han var der som aftalt. Så vi begav os på en heldagstur ud til templerne. Efter at have løst en dagsbillet (20 dollars), kørte vi ind på tempelområdet, startende med Angkor Wat, som er et fantastisk tempel der må opleves - simpelthen imponerende. Der brugte jeg nogle timer på at gå rundt og se på dette meget store tempel. På vej tilba-ge til min TUK-TUK chauffør, som venter på en lige så længe man har lyst, skulle vi til at køre mod et andet tempel, da jeg så en luftballon stige til vejrs. Jeg spurgte ham hvad det gik ud på, og han fortalte at man kunne komme op i denne ballon og se det hele lidt fra oven. Det lød enormt spændende at kom-me til vejrs i en luftballon, så jeg bad ham køre derhen.
Udsigten fra luftballonen og ud over Angkor Wat
Udsigten fra luftballonen og ud over Angkor Wat

Det varede ikke længe før vi var der og den næste tur skulle til at begynde da jeg ankom. Turen op kostede 15 dollars, og det var en fantastisk udsigt heroppefra omkring ca. 120 meter oppe. Man kunne virkelig se langt og hvor stort tempelområdet virkelig er. Dog var mit digitalkamera af en tidlig årgang (kun 2 MegaPixels), så billederne heroppefra blev ikke verdens bedste.
Angkor Wat
Angkor Wat

Nede igen, kørte vi så videre til de andre templer hvor i hvert fald Ta Prom skal opleves. En stor oplevelse, som man bestemt ikke må undlade at besøge hvis man er i Cambodia.
Købmandsbåd på floden Tonle Sap
Købmandsbåd på floden Tonle Sap

Transport til Phnom Penh

Efter en lang dag med templer hvor man sagtens kunne bruge flere dage, ville jeg nu til Phnom Penh. Dette fik jeg arrangeret ved en lille bod udenfor mit guesthouse, hvor de solgte billetter til båden som dagligt sejler fra Siem Reap til Phnom Penh og retur på floden Tonle Sap. Dog var billetten ret dyr – 25 dollars, og man kunne gøre det i bus for ca. 7-10 dollars. Men jeg tænkte at det ville være en anderledes oplevelse at sidde oppe på taget af båden, og se det hele fra vandsiden (ligesom i øvrigt alle de andre turister gjorde). Båden sejlede tidligt om morgen og ville være ca. 5-6 timer undervejs.
Området ved Kongepaladset
Området ved Kongepaladset

Det var en dejlig sejltur og man får set meget de første par timer, hvor vi stadig sejler ret tæt på land. Senere blev jeg lidt træt af al den friske luft, og lagde mig ned som mange andre, hvor der nu var plads, og fik en lille lur. Jeg vågnede igen ca. 1 times tid før vi nåede Phnom Penh, og ved ankomsten, var der igen et leben af TUK-TUK chauffører der ville hjælpe med både at bære bagagen og selvfølgelig også anbefale lige netop deres udvalg af guesthouses. Jeg fik kontakt med en som kun ville have 1 dollar for at hjælpe med alt dette, så ham sagde jeg ja tak til, og begav mig sammen med ham op til TUK-TUK holdepladsen. Han bar bagagen, og ville ikke have ekstra for dette. Det første guesthouse vi ankom til havde et værelse på 3. sal, som jeg lige ville bese før jeg besluttede mig. Det viste sig at være ok, og jeg betalte min chauffør, og sagde farvel til ham og tjekkede ind.
Havnepromenaden i Phnom Penh
Havnepromenaden i Phnom Penh

Phnom Penh – byrundtur

Efter et dejligt bad ovenpå den lange tur med båden, var det tid for at få lidt at spise og se lidt nærmere på byen. Jeg gik ned til havnepromenaden hvor alle restauranterne ligger som perler på en snor. Fandt dog et lille hyggeligt sted, og bestilte noget mad. Mens jeg sad og spiste, blev jeg kontaktet af nogle TUK-TUK chauffører om jeg efter maden ville på en sightseeing. Jeg ventede med at beslutte mig til jeg havde spist og derefter faldt jeg i snak med en som ville køre mig rundt til de forskellige seværdigheder. Vi blev dog enige om at det nu var blevet lidt for sent, og at han derefter ville komme til mit guesthouse dagen efter for at køre mig.
Hovedbanegården i Phnom Penh
Hovedbanegården i Phnom Penh

Jeg vandrede resten af dagen lidt rundt i byen og kom også forbi hovedbanegården i Phnom Penh. Den var dog ret tom og der var hverken tog eller nogen mennesker på banegården. Lidt uvant eftersom der i Bangkok er et mylder af mennesker på deres stationer. Jeg gik derefter tilbage til havnepromenaden for at sidde og slappe af med en kold øl. Rigtig hyggelig stemning i Phnom Penh.
Monumentet ved Killing Fields
Monumentet ved Killing Fields

Phnom Penh – sightseeing

Tidligt op næste morgen og få lidt morgenmad, og derefter møde min chauffør, som aftalt. Vi kørte først til kongepaladset som er utroligt smukt og ligesom i Bangkok et stort tempelområde. Efter 3-timer i dette flotte område, kørte vi så mod Killing Fields, som er det område hvor der blev begravet mange af ofrene fra Pol Pots regime. Det ligger et stykke uden for Phnom Penh og tog en lille time at køre derud. Under-vejs så vi en hel del festtelte stillet op i vejkanten, og min chauffør fortalte mig at de blev brugt til tradi-tionelt Cambodiansk bryllup. Ved ankomsten til Killing Fields er det lidt uhyggeligt at tænke på at sådan noget kan ske. Jeg gik derfor med vilje ikke indenfor i det monument der var bygget, hvor kranierne fra de døde er stablet op efter køn og alder. Jeg gik selv lidt rundt mellem de forskellige massegrave og tog et par billeder. Ikke noget spe-cielt behageligt sted at være når man tænker på omstændighederne. Derfor blev jeg der heller ikke så længe før vi kørte tilbage mod Phnom Penh. På tilbagevejen spurgte jeg min chauffør om han var sulten, da jeg gerne ville have noget at spise. Han fandt et lille hyggeligt lokalt sted hvor vi sad og hyggede en times tid med noget god lokal mad. Tilbage i Phnom Penh kørte vi rundt i byen, og han fortalte mig at jeg skulle prøve at gå på det russiske marked, som har alt. Jeg sagde at jeg måske ville prøve det i morgen, da jeg ikke lige havde lyst til det i dag. Han kørte mig derfor tilbage til mit guesthouse, og jeg brugte resten af dagen på at slappe lidt af ved en af de mange barer nede ved havnepromenaden.
Fra Kongepaladset
Fra Kongepaladset

Phnom Penh - By

I dag ville jeg så prøve det russiske marked som er meget besøgt af turister. Det er kæmpestort og næ-sten alt kan købes her. Dog er der meget varmt og fugtigt så sveden hagler af en. Man bliver nødt til at tage nogle pauser indimellem. Jeg købte nu ikke noget, da jeg ikke tager på ferie for at købe ting, men for at få en masse oplevelser med hjem i stedet. Næsten tilbage ved mit guesthouse mødte jeg en som gerne ville vise mig noget mere lokalt end området ved havnepromenaden, hvor de fleste turister befinder sig. Vi kørte et godt stykke tid, og jeg tænkte, hvor vi mon havnede. Det viste sig at være en stor hal med lokal optræden af sang og diverse kunstne-re/jonglører. Ret spændende at se, og jeg tror at der maks. var omkring 10 vesterlændinge og måske 300 lokale på dette sted. Det var også samtidigt en restaurant så min chauffør og jeg blev der og spiste, og da han nu havde ”kap-ret” mig, kom der mange lokale hen til vores bord – de kendte chaufføren, og efterhånden sad vi omkring 10 personer rundt om bordet og spiste. Det var kun et par stykker ud over min chauffør (som nu næsten var min guide), der kunne engelsk, så det blev til en del tegnsprog. Fik dog lært et par Cambodianske gloser, og det vakte stor begejstring omkring bordet når jeg prøvede at udtale det. På et tidspunkt var der en eller anden konkurrence på scenen, og min chauffør/guide rejste sig op og deltog oppe på scenen. Ret imponerende at han turde gøre det foran så mange mennesker, og vi klappe-de selvfølgelig alle sammen helt vildt. Han vandt dog ikke konkurrencen, men jeg syntes nu alligevel at det var godt gået. Vi blev her resten af aftenen, og da jeg gerne ville tilbage til mit guesthouse, var min chauffør blevet lidt for fuld til at køre, så han ringede til en af sine venner, der kom og hentede mig og kørte mig tilbage. En meget anderledes aften i selskab med de lokale Cambodianere, som er utrolig gæstfrie og åbne. Således fuld af gode indtryk, gik jeg udmattet i seng. Det blev ikke til nogen havnepromenade tur denne aften (som efterhånden var blevet til nat), da jeg skulle flyve tilbage til Bangkok i morgen.
Lang kø uden for Phnom Penh lufthavn
Lang kø uden for Phnom Penh lufthavn

Phnom Penh – lufthavnen

Efter morgenmaden og et sidste bad på mit guesthouse tjekkede jeg ud og betalte for de 4 nætter på mit (i alt 40 dollars), og tog derefter en TUK-TUK ud til lufthavnen. Der var en utroligt mange mennesker udenfor lufthavnen, og ved et nærmere kig, kunne jeg hurtigt se at de fleste var muslimer, som skulle ud at rejse. Vi blev derfor lukket ind i hold, så det var godt at jeg var kommet i god tid. Da det endelig blev min tur gik det ret hurtigt med at få checket ind ved skranken, og inden man gik op i selve lufthavnsbyg-ningen skulle man lige over ved en anden skranke og betale lufthavnsafgift på 25 dollars. Troede dog at dette var med i flybilletten, men nej. Heldigvis havde jeg penge nok, så jeg betalte og gik op for at vente på mit fly skulle afgå. Det varede et par timer før vi blev kaldt ud til gaten, og i mellem tiden havde jeg hurtigt fået set de få par forretninger der var i lufthavnen, og også nået at nyde en kop kaffe for de sidste par dollars jeg hav-de tilbage. Flyet gik planmæssigt, og vi landede i Bangkok efter ca. 1½ times flyvning. Tilbage i Bangkok fandt jeg et nogenlunde guesthouse til små 400 Baht pr. nat (ca. 70 kr.). Nu skulle resten af ferien så planlægges med nogle dejlige strande sydpå og afslapning ovenpå et ret kort, men meget spændende, besøg i Cambodia. Bestemt et rejsemål som kan anbefales, og et sted jeg i hvert fald vil besøge igen.

Kommentarer til rejsetips om Cambodja

Luftballon ved Angkor Wat

11/07 2012 René Hansen
Hej Stine

Luftballonen ved Angkor Wat ligger ca. 5-700 meter fra templet. Det er ikke muligt at bestille på forhånd, da det er en stationær ballon som bliver hejst op og ned via et spil.

Spørg evt. en tuk-tuk chauffør om at blive kørt dertil, der ligger også en helikopterplads på samme sted, som man også kan købe en tur i. Da jeg var der i 2007 kostede dette 50 USD for ca. en halv time.

Hilsen
René

Hvor bestilte I luftballonen henne til over Angkor wat - skal man bestille på forhånd?

10/07 2012 Stine Engel
Hejsa..
Vil høre om det er nødvendigt at bestille luftballonen til over angkor watt på forhånd, hvis ja, hvor gør man så det?
På forhånd tak..
mvh Stine Engel

Cambodia er stadigvæk ikke ødelagt af turismeindustrien!

16/06 2009 Per Leth
Cambodia er et meget spændende land at rejse rundt i, vi er ved at planlægge vores 5. rejse. Vores datter bor og arbejder i landet sammen med hendes familie (mand og 2 børn), hvilket har medført den store rejseaktivitet. Vi kan kun anbefale at besøge Angkor Wat, vi har været der 2 gange og skal igen denne gang. Phnom Penh med markeder, kongepalads, templer og Tuol Sleng (det hemmelige fængsel), hvor ofrene blev fotograferet og registreret, tortureret ofte med døden til følge (ca. 12 overlevede dette sted). Det kan også anbefales at tage ud i provinsen, da markederne kun er for lokal befolkningen, det er interessant, og viser mere om livet i landet. Vi skal selv til provinsen Ratanakiri hvor vores datter bor (ca 600 km fra Phnom Penh) spændende tur evt med minnibus (35$) eller taxi (120 $) de sidste ca 170 km på jordvej.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cambodja

Hoteller i Cambodja
Rejser til Cambodja
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-lipe-thailandsk-paradis-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.