Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Cambodja

Rejser til Phnom Penh

Cambodjansk gæstfrihed

Phnom Penh - Cambodjas hovedstad - er en vidunderlig blanding af det eksotiske Asien, indokinesisk charme og cambodjansk gæstfrihed. Phnom Penh, der ligger hvor Mekong-floden løber sammen med Tonle Sap og Bassac, er i mere end én forstand et knudepunkt i Cambodja. Mod vest finder du Angkor, tempelbyen med mystiske templer og labyrintlignende komplekser, og mod syd de brede, hvide sandstrande med skyggefulde kokospalmer og azurblåt hav.
By og markedsliv

By og markedsliv

Gælder det oplevelser, folkeliv og friske råvarer er Paar Themei (det nye marked) den bedste mulighed i Phnom Penh. Selve bygningen er i en Art Deco stil og der sælges smykker, antikviteter og tøj. Som oplevelse er det klart sektionen med friske varer – alt i frugt, grønt til grillede insekter – som er sjovest.

Spar indkøbene i Phom Penh til Psar Tuol Tom Pong (det russiske marked) med tøj – også billige mærkevarer fra lokale tekstilfabrikker til en brøkdel af prisen hjemme.
Kongepaladset og omegn

Kongepaladset og omegn

Der er faktisk ingen adgang til selve Kongepaladset i Phnom Penh - kun til Sølvpagoden, men den er i sig selv fantastisk. I pagoden er gulvet af sølv og en af guldbuddhaerne er belagt med knap tusind diamanter. På væggene findes det bedste af Khmerhåndværk i diverse udskæringer.
 
I gaderne lige omkring findes en mængde arbejdende værksteder, hvor træskærerne sidder uden for butikkerne og med imponerende præcision og hurtighed viser, at også de nutidige kunsthåndværkere har meget at byde på.

Havnefronten

Det livligste sted i Phnom Penh er havnefronten med den smukke promenade, der gradvist glider over i små parker og bystrand. Ved den centrale del handles der hvad som helst, som folk kan slæbe rundt i kurve og kasser: Levende kanariefugle, duftende brød og friske blomster-dekorationer. På den anden side af havnegaden i Phnom Penh findes mængder af restauranter i alle nationaliteter. Gaden er et charmerende inferno af knallerter (der i øvrigt er meget anvendte som taxaer), cykler, biler og enkelte turist-elefanter. Find en restaurant på første sal, hvor du i fred kan overskue bylivet For de fleste er Foreign Correspondent´s Club i Phnom Penh et must. Her hersker en anderledes, nærmest gammel kolonistemning, skabt af interiøret.
Over broen

Over broen

En del af aftenlivet både for lokale og turister er rykket over på den anden side af broen Chruyo Changvar i Phnom Penh. Restauranterne findes i alle prisklasser og størrelser fra helt små op til store med plads til tusinder – ude som inde. Der er ofte levende musik og i weekenden er der fyldt af cambodjanere. Mænd skal være opmærksomme på hvilken ydelse, de siger ja til hos de øl-piger, som på mange af restauranterne kommer rundt og sælger forskellige ølmærker – med mere!
Fortiden i Tuol Sleng

Fortiden i Tuol Sleng

De fire voldelige Pol Pot år præger stadig Cambodja. Landet har vældig mange unge og ganske få gamle – de blev dræbt eller døde. Helt tæt på fortiden kommer du som turist enten på Killing Fields, der ligger ca. 15 kilometer fra Phnom Penh (som der er lavet en film over) eller i torturmuseet Tuol Sleng midt i Phnom Penh.Tuol Sleng er ikke just en sjov oplevelse, men bør ses, hvis du vil forstå landets fortid og smerten i befolkningens sjæl. Engang var det et gymnasium, men blev under Pol Pot et tortur-fængsel under navnet S-21. De mest pålidelige tal siger, at omkring knap 8000 mennesker mistede livet her. Takket være Pol Pots systematiske tilgang – med billeder og beskrivelser af hver en fange, findes der dokumentation her om mange af skæbnerne. Måske overflødigt at nævne, men Toul Sleng i Phnom Penh er ikke et sted for børn.
Anderledes shopping

Anderledes shopping

Besøg en af de butikker som mange hjælpeorganisationer har i Phnom Penh, hvor handicappede laver og sælger kunsthåndværk. Der findes mange flotte ting, og så tjener det en god sag at købe.

Er der tid til en udflugt uden for Phnom Penh, så kør til landsbyen Po Toueh, ”Sølvsmedenes landsby”. Her kan du komme ind til familierne og se hvordan sølvet først smelter i åbne ildsteder, støbes i grundforme og senere får mejslet fine mønstre.
Tempelliv i Phnom Penh

Tempelliv i Phnom Penh

Besøg et tempel fx Unnalom Templet i Phnom Penh. Find roen til røgelse og ringlende klokker. Prøv at falde i snak med en af de unge munke. Mange munke er her nogle måneder som led i deres livsuddannelse, andre som novicer i lære. I Unnalom Templet i Phnom Penh lever cirka 800 munke.

Udflugter fra Phnom Penh

Udflugter fra Phnom Penh

Strandliv mod syd

Eneste tropestrandliv findes omkring den sydvestlige kystby Sihanoukville ca. 235 kilometer sydvest for Phnom Penh. Fire strande omkring byen kan byde på en frisk dukkert, men især i weekenderne er her tæt besat af lokale. Koraller er der på grund af dynamitfiskeri intet af ved kysten. Mest populær er Serendipity stranden. Her får du i tilbudt massage (som med sand nærmest bliver til en effektiv kropspeeling) og frisk skøn frugt. Der findes flerdagesture ud til øerne Koh Tang og Koh Prins med koraller og dykning.
Ream National Park

Ream National Park

Smuk og fredelig natur befinder sig tæt på Sihanoukville bl.a. i form af Ream National Park blot 13 kilometer fra Phnom Penh. Du kan tage en bådtur med en engelsktalende guide og lære om helbredende urter, plukke sursøde spiselige bær og se både aber og ørne. Bådturene går gennem spændende rig mangrove og ud til skønne små strande, som du har helt i fred.

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Phnom Penh

Se liste med udvalgte hoteller i Phnom Penh
Se alle hoteller på kort over Phnom Penh
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/overnatninger/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.