Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Phnom Penh

 • Finde rundt i Cambodia

  (Bedømt af 1 person)
  08.04.12: Jan Andersen
  Jeg var både i Siam Reap og Phnom Penh og begge steder havde vi lejet bil med chauffør og lokal engelsktalende guide. Det kan anbefales, da lokale kender historien, selv har oplevet den og kender de rigtige steder.
  Se hele rejsetippet
 • Cambodja på godt og ondt

  (Bedømt af 34 personer)
  26.09.10: Dorrit Sawaneh
  For et par år siden boede jeg i Udon Thani i nordøst Thailand. Min samlever og jeg besluttede os for at tage en tur til Cambodja.
  Se hele rejsetippet
 • Shopping i Phnom Penh

  (Bedømt af 11 personer)
  21.04.09: Lone Svendsen
  Efter at du har set de mange serværdigheder i Cambodja, kan jeg varmt anbefale en shoppingtur rundt i Phnom Pen...
  Læs hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Phnom Penh

Ang kor wat
Rejsetips indsendt af:
Astrid Noer
København
21. feb. 2009

Cambodia, de glemte tiders land

Går man efter det ukendte og uberørte er Cambodia er mineværdigt besøg værd. Her er alt fra storslået natur til gemte byer i junglen.

Perfekt til den eventyrlystne

Vores tur til Cambodia skulle oprindeligt kun handle om at se Ang kor wat, men inden vi nåede hele vejen der til, bød landet på mange andre spændene oplevelser.

Selv om de færreste taler engelsk kan man altid lege en knallert og tage på opdagelse på de støvede landeveje.

Vi startede med at udforske området omkring Kampot ca 3 timers taxi kørsel fra Pnohm Pehn, her er den næsten uberørte ø Rabbit Island, og national parken Kampot hvor man kan se den gamle franske bjerglandsby Bokerhill (på bjergvandring), og få guide tur i junglen for ca 50 dollars for 2 døgn.

Kampot er et ret uberørt område, de færreste taler engelsk, (nogen en smule fransk) men man lære hurtigt at begå sig, husk fx aldrig at kigge en Khemer i øjnene hvis du står og prutte om prisen øjenkontakt er det samme som et håndslag har i Danmark.

Rabbit Island er en lille ø, med nogle enkle palmehytter man kan leje for ca 5 dollers per nat, her kan man nyde det stille strandliv,og se de lokale øboer fiske tidligt om morgnen i strandkanten. Man kommer hertil ved at tage en båd fra byen Kep. Der kommer ikke mange udlændinge her, men de lokaler kommer her ofte for at tage på picnic, så vil man gerne væk fra Pnohm Pehns knallert os, så er det her stedet til en lille afstikker. Lonely Planet har en utrolig god beskrivelse af området, med mange nyttige tips.

Pnhom Pehn og videre mod Siam Reap

Pnhom Pehn er en forholdsvis lille hovedstad, men byder på mange oplevelser. Her er små markeder hvor man kan købe alle slags frugter, ris, kylling eller græshopper (som snack) hvis man er frisk på det.

Der er flere måder at komme rundt i Pnohm Pehn på, bus knallert og taxi, vi vil dog anbefale taxi (med taxi meter) da knallert er med livet som indsats.

I Pnhom Pehn kan især National museet anbefales, især hvis man gerne vil videre mod Ang khor wat, da mange af de flotteste skulptur er udstillet her. Uden for museet står mange børn og tigger, og selv om det er hårdt at se på skal man lade være med at give dem penge, da det sjældent er børnene pengene går til, men skrupelløse bagmænd. Vil man give noget er det bedre med lidt ris, frugt eller andet.

I hovedstaden skal man også se Toul Sleng, som er det tidligere S-21 fængsel fra Pol Pot regimet. Museet er opbygget over en masse billeder af de børn og voksne, der måtte lade livet under deres fængselophold. Besøget på museet er en hård omgang, og man kan ikke lade være med at få ondt i maven over disse rædsler.
Man må ikke snyde sig selv for Pursat

Man må ikke snyde sig selv for Pursat

Fra Pnohm Phen kan man tage bussen til Pursat, (ca 6 timer) den samme som går til Battambang hvor båden til Siam Reap går.

Ved Pursat finder man den flydende by. Byen har ca. 10.000 indbyggere, der alle bor på søen, hvor de flytter deres huse rundt. Byen er noget mere uberørt end den mindre der ligger ved Siam Reap. Men kan tage en Tuk Tuk fra Pursat, som er en meget smuk tur, og ude ved byen kan man leje en bådtur ud til byen, husk sol cream!

Byen har en kirke, fodbold bane, på tværs af vandet, skole og butikker, en lille restarent. Helt klart et besøg værd!
Siam Reap

Siam Reap

Vi sejlede fra Battambang til Siam Reap en utrolig smuk båd tur, hvor man først sejler af en snoet flod for til sidst at komme ud på den åbne sø. Undervejs ser man børn bade ved flod breden og de specille fisker både. Som vidst på billedet.

Siam Reap er en helt anden verden end resten af Cambodia. Her moderne turist by med spahoteller, og god mulighed for lidt forkælelse. Man skal købe pas til Ang khor wat. Prisen er lidt høj når man tænker på landets prisniveau, men man får en uforglemmelig oplevelse ud af de 60 dollars for tre dage.

Et must er at se det store tempel ved solopgang, lej en tuk tuk driver, eller en cykel. Man kan næsten blive væk i alle de templer der er, nogen helt overgroet af træer, næsten som i Junglebogen.

Vi tog os også tid til at se det aller første tempel, som blot er et par sten, Ak youm hedder templet. Det er utroligt at se, hvordan dette ene lille tempel er blevet starten på de store udgravninger og kæmpe templer i junglen.

Cambodia var en helt utrolig oplevelse og vi kan varmt anbefale at tage afsted, mens landet stadigvæk er nogenlunde uberørt af turister.

Kommentarer til rejsetips om Phnom Penh

Palmehytter

26/06 2012 Stine Engel
Hejsa. Ved du hvor man kan leje de palmehytter henne? En internet adresse, eller navnet på hytterne? Boede I i hytterne? Var de gode, m.m.? Hvad var der, f.eks. fane, aircon m.m.?? På forhånd tak :D
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Phnom Penh

Hoteller i Phnom Penh
Rejser til Phnom Penh
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/lesvos-aegte-graesk.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.